07 mars 2010

Sovrummet, del 2

Här är fortsättningen på bilder från vårt ommålade sovrum.
.

.
På min sida av sängen ligger några gamla nummer av Lantliv som jag läser om för att hitta lite vårinspiration.
.

.
Tvåsamhet ska man betona i sovrum, enligt feng shui. Jag har därför saker i par på fönsterbrädan.
.

.
Ljusrosa pelargoner av mårbackasorten "Prins Nikolaj" - nästan finare än vanliga mårbackor, tycker jag... de är så ljust, ljust rosa som det någonsin kan vara innan det räknas som vitt!
.

.
Glaskloten formgivna av Anna Ehrner för Kosta Boda är två favoriter som jag har haft i flera år. De silar solstrålarna så vackert och är jättefina med tända värmeljus i.
.

.
Egentligen hade jag slängt ut skrivbordet från sovrummet, för man ska helst undvika att ha arbete omkring sig när man sover enligt feng shui. Men så ska vi börja göra i ordning vårt badrum och klädkammare i utbyggnaden i nedervåningen, och vi har fått röja ut allting därifrån. Eftersom det är där min man sitter och jobbar hemifrån så har hans arbetsplats nu blivit förflyttad upp hit tillfälligt (på bilden har alla hans saker inte fått landa på skrivbordet än!). Skrivbordet hade min mamma som ung och stolarna är en i ett par jag köpte på Blocket nyligen. Trasmattan är jättegammal och har så härligt dimmiga pasteller (den syns tyvärr inte så mycket på bilden), den är vävd av min farfars mor Hilma en gång i tiden...
.

.
Knoppbrädan är riktigt gammal och har en härlig patina. Hjärtgalge från House Doctor. I övrigt hänger här (syns på föregående bild) en tvättpåse från H&M Home och ett litet zinkhus från Walther & Co.
.

.
Mitt emot sängen under snedtaket hamnade våra byråar. De är från Ikea, ommålade i vitt av mig och med utbytta knoppar.
.

.
På den ena byrån står några trälådor där jag förvarar småsaker som smycken och scarves. Visst har den svarta lådan härligt sliten yta? Träbokstäverna talar om vilka som sover här, och här ligger också några stenar med kärleksfulla texter.
.
Ha nu en skön söndag!

13 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Oh, oh, oh! Jag gör lite förtjusta utrop här! Allt var så fint! Och den där gråa nyansen var verkligen perfekt. Nu ångrar jag ju lite att jag just nu börjat gå åt det lite mer "krusidulliga" hållet med min nya sovrumslampa.. för så vilsamt detta var!

LenaS sa...

Åh blir helt tokkär i ert sovrum, så himla rofyllt!
Ha en finfin eftermiddag!
Kramis/LenaS

Marie - Sofias syster! sa...

Så fint! Förstår att du känner dig nöjd nu, med vita väggar och tak. Och bra tips - om tvåsamheten. De ska jag ta till mig!
Ha en mysig lördagskväll!
Förresten - vill även tipsa om vår utlottning på Systrarna - kolla gärna in den!
Kram/Marie

Anonym sa...

Vilket härligt ljustsovrum ni har. Ha en skön lördagskväll! //Sofia

Kamomilla sa...

Ett harmoniskt rum med plats för omtanke och samstämmighet. Kärlek. Harmoni. Vila. Lugn. Du har lyckats med dina Feng Shui tankar tycker jag!

Mattan... Tänk ett sånt hantverk- bestående!

Vackra Magnolia sa...

Hej Vännen!
Glömde ju av att höra av mig till dig om den där träffan! jag vet inte hur det ser ut för dig ! Hör gärna av dig bamsekram Tina

Millygarden sa...

Så fint ni har det i ert nymålade sovrum. Spännade med fenshui. Fingrande på en bok om fengshui på bokran men har inte köpt någon ännu.kanske jag borde göra det för det låter intressant att lära om det.

Kramis Marina

Made in Persbo...Carina sa...

Å härligt Kristin!
Så fint det blev! ...och ikeabyrån du stylat om så snyggt! Har en själv hemma som jag gillar modellen på men jag gillar inte den perfekta ytan *morrr*...hur var din innan du målade den? Var den trären eller målad?

Visst är Feng Shui intressant! Jag har också ett antal böcker. Vårt sovrum är himla knepigt att möblera. Ingen vägg är hel...antingen är där dörrar eller fönster. Dessutom har vi det som genomgångsrum mellan kök och vardagsrum. Tanken är att vi inte ska ha det i framtiden men innan vi kan ändra på den saken måste vi bygga en ny, vinterisolerad, storfarstu.

Ha det gott tjejen!
Kram, Carina

Karin Lindström sa...

Godmorgon Kristin!

Här skulle jag kommentera ditt långa inlägg om sovrum och så finns det ett långt till!!! Vilken tur jag hade att få sitta hör i lugn och ro och läsa allt klokt och intressant du skriver!

Det var väl bra att ni hittat rätt nu, t o m hunden *ler*. Färgen blev verkligen jättefin. Det är så roligt idag med alla dessa poetiska namn, man skulle ju kunna måla om bara för dem;)

Det ser otroligt rofyllt och vackert ut hos er! Dina textiler är underbara, inte måste man ha dyra saker för att det ska bli bra. Man måste ha känsla och det har du;)

Tack för all inspiration! Ha en jätteskön söndag!
Kramar
Karin

Linruz sa...

Tycker verkligen att du lyckats med sovrummet.
Det inger lugn, ro och förstår att ni sover gott där.
Kram Lina

Fröken Grön sa...

Ser verkligen ut som ett ställe man skulle vilja kura ihop sig i och bara vila ut! (Man kanske kan få ta in någon helg?!)

www.livskraftcoaching.se sa...

Vilken härlig och inspirerande blogg du har! Även om personlig utveckling både är min stora passion och min profession så är också inredning ett jättestort intresse som jag ägnar mycket tid, och är får jag verkligen inspiration och påfyllning! Tack!
Marie

Marie/Mison sa...

Underbara bilder! Kan man få sova över? Kanske vi kan byta - då kan du fixa till hemma hos oss. Jag menar S som S, samma ålder, samma namn....

Skämt och sido, jag blir så insprirerad! Måste städa och fixa lite. Härligt att insprieras av dig - även om vi inte har samma stil riktigt! Såhär skulle jag vilja ha det;

http://kitechenbloom.blogg.se

Få se nu - har hon fyllt 2?