06 mars 2010

Vårt "nya" sovrum, del 1

Vad roligt att så många tyckte mitt förra inlägg om sovrum och feng shui var intressant! Tusen tack för era kommentarer och tips. Förbered er på ännu ett långt inlägg om sovrum!
.
Det verkar som om flera än jag har problem med sömn och snedtak. Nu sover vi i alla fall bättre, kan jag rapportera. Sängen står nu i kraftposition, dvs med "stöd" i ryggen (mot väggen) och sidorna (nattduksbord) och med uppsikt över dörren. Ett gott tecken är att vår hund gärna smiter upp och lägger sig i sängen, jag läste i en feng shui-bok ("Det sunda hemmet", av Gina Lazenby) att hundar inte sover där det går kurrylinjer, så helt klart måste vår säng nu vara kurrylinjefri ;-)
.
Idag tänkte jag visa er lite bilder från hur vårt sovrum blev efter "förvandlingen". Här kan ni se hur det såg ut innan. Det är väldigt gamla bilder, då vi fortfarande sov alla fyra i rummet för att utbyggnaden med barnens rum inte var klar. Men ni ser den gröna tapeten som allt mer började gå mig på nerverna. Och ni ser att taket inte var vitmålat och inte sänggaveln heller, det gjorde vi förra sommaren.
.
Förra helgen fick jag i alla fall ett ryck och målade om väggarna i sovrummet. Färgen heter "sidengrå" och är en ljusgrå färg som varierar med ljuset i rummet. Ibland tycker jag den går åt det vita hållet, ibland åt det blågröna och ibland lite åt det beige hållet. Jag gillar den i alla fall och är så nöjd över att jag äntligen bestämde mig för att måla.
.
Jag har medvetet hållit rummet väldigt enkelt och sparsamt möblerat och dekorerat. Allting går i färgskalan vitt-grått-linnebeige.
.


.
Här är vyn från hallen in i sovrummet. Hästtavlan är ett handkolorerat 1800-talstryck och under skymtar min älskade blå kista.
..

.
Kviltat vitt överkast och dito kuddar från La Redoute. Linnekuddarna är från H&M Home. Sängkappa från Ellos. Som ni märker så har jag inga dyra textilier...
.

.
Här ser ni ett av nattduksborden. Lamporna är nästan de enda nyköpta sakerna till sovrummet, foten kommer från Åhléns och skärmen från Ikea. Ett bra tips om man inte vill omge sig med energifält från t ex mobiltelefonens klocka eller andra elektroniska klockor, är att skaffa en radiokontrollerad väckarklocka. Vi har en modell som är styrd av atomuret i Tyskland, då riskerar man inte heller att missa att ställa om till sommartid eller så ;-) En annan stor fördel - när man är så lättväckt som jag - är att den inte tickar så högt, som gammaldags väckarklockor gör.
.

.
Min gamla kista har ni sett förut. I den förvarar jag vårt sänglinne. Det är den mest färggranna möbeln här inne... Lite gisten och skev, men den har den mest älskliga turkosblå färg! På den ligger kudde från Ikea och överkast i grå sammet med rosablommig baksida från La Redoute.
.

.
Linnebeige knytgardin, nyanskaffad från Åhléns för det facila priset av 179 kr. Ett fynd!
.

.
Sött litet hjärta med brodyr hänger på sovrumsdörren. Det har jag fått från en vän, och det passade så fint in i stilen och färgskalan till sovrummet nu.
.
Ja, det var lite bilder från vårt "nya" sovrum. Jag tänkte visa er fler imorgon!

2 kommentarer:

C. Tvillingmamma sa...

Så fint,ja gud va viktigt de är att sängen står bra! Jag visste inte om hundar,däremot att katter gillar att ligg i kryssen :)

Fyra årstider ♥ Fotoblogg sa...

Jag har sett det live..och jag tycker det är så vackert.
Skivan ska vara på väg nu med bilder.
Kram Lotta