28 januari 2012

Äppelgröna stolar säljes!

Jag har haft "stora köksstolsveckan" här hemma hos oss! Länge har jag velat byta ut våra ommålade äppletstolar runt köksbordet (de ska få tjänstgöra i sommarstugan), och så hittade jag fyra stolar hos pappa som jag tänkte jag skulle använda istället. Det var bara det att dagen efter så dök fyra andra stolar upp på Blocket, och nu ska jag ha dem istället så därför blir pappas stolar till salu. Jag tänkte prova om det finns något intresse bland er bloggläsare genom att lägga ut dem till salu här.


4 st likadana äppelgröna stolar i trä i typisk "köksmodell", från sekelskiftet 1800/1900. I originalfärg och med vackert (äkta) slitage upptill. Sitthöjd 46 cm. Sitsen är 38x46 cm. Mycket bra skick, stabila och stadiga. Två sitsar behöver man dock limma. Pris 1600 kr, hämtas i Nässjö/Vrigstad/Jönköping eller kan skickas mot att köparen betalar fraktkostnaden.

Möjlighet finns att köpa till två ytterst snarlika stolar (samma modell, sitthöjden är dock knappt 1 cm högre och ribborna i ryggen är någon mm bredare, samt sitsen är något smalare) som är grundmålade i ljusgrå linoljefärg (har varit avlutade tidigare så det är inte originalfärgen). Om man målar samtliga stolar i samma färg kommer man ha sex stycken i stort sett identiska stolar. Pris 800 kr för dessa tillkommer i så fall.

Om någon skulle vara intresserad, så hör ni av er till mig på kristin.fagerskjold@gmail.com. Skulle stolarna vara sålda, skriver jag det här i inlägget, men så länge det inte står något så finns stolarna kvar!

Ja, vad blev det för andra stolar hos mig då? Jo, fyra stolar i gustaviansk modell. Visserligen nytillverkade av rätt så sent datum, men modellen tyckte jag passade bra. De har en ganska tråkig ytfinish, sådär "perfekt målat" som det kan bli. Jag kommer nog måla om dem så att de får en mer penselmålad känsla. Tyvärr har de inte heller samma tyg på sitsarna, annars hade jag kunnat tänka mig att behålla det rödrutiga tyget. Nu får jag fundera ut vad jag ska ha istället. Blårutigt? Blårandigt? Eller enfärgat linne? Har kvar av det mörkgrå linnetyget vi klädde om matsalsstolarna i, men det kanske blir för tråkigt att ha samma tyg även på köksstolarna? Har ni några förslag? Äppletstolar till vänster, ommålade i vitt, har vi haft länge i köket. Tyckte inte de passade så bra till bordet,
som är av betydligt äldre datum. När stolarna i gustaviansk modell dök upp Blocket slog jag till på dem
istället. Synd bara att de var klädda i olika tyg på sitsarna...

4 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Kristin
superfina,,,,,,,,men jag har alldeles för mkt redan,,,,,,
kolla ngt franskt tyg.....med rosor kanske?? :)
å missa nu inte,.,,,

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Fru Söder sa...

Verkligen superfina, men hos oss är det redan fullt runt alla bord! ;)

Jag vill passa på att tipsa om lite ögongodis:
http://gottogammalt.blogspot.com/

Hoppas du får en mysig lördag!

Solveig sa...

Så nydelige stoler du viser;o)) Har også en samling forskjellige stoler rundt omkring. Tror jeg lider av en aldri så liten stol-mani;o)))

Ha en flott helg videre.
Klem fra Solveig

Anonym sa...

Har likadana gröna stolar -samma modell men mina är gula..
Har bytt ut dem mot samma typ som du har med ribbor i ryggen - mina kom från tippen:)Blårutigt tyg har mina...
Tant M