28 juni 2007

Den nya familjemedlemmen är här!

Han heter Canon EOS 400D och jag älskar honom redan!!!! Var och handlade kameran idag och det var jättesvårt att vänta på att batteriet skulle ladda upp (90 min tog det men kändes som 90 h), och sedan riktigt kliade det i fingrarna på att få sätta igång och fota. Så här kommer premiärbilderna, en kollektion av mina blommande pelargoner just nu. Håll tillgodo. Är jättenöjd med bilderna själv, men man lär sig säkert ännu mer hur just den här systemkameran fungerar så småningom (en fördel är ju att jag haft 3 andra Canon-systemkameror före den nya älsklingen). Valde att göra bilderna små, men de går att klicka på så att de blir förstorade!



Först en äggskalspelargon med ljust rosa blad med laxrosa mitt och laxrosa små prickar. Vet inte vad den heter egentligen, jag har fått den av en vän som heter Carola, så hos mig heter den "Carolas äggskal". Sedan en dvärgäggskalspelargon som är ljust, ljust rosa med mörkare rosa prickar. Heter "Amy".



Överst: även den här pelargonen saknar riktigt namn, det stod "Tiffany" på den när jag köpte den men det namnet fanns inte med på Pelargonsällskapets hemsida. Gillar den här ganska mycket då den påminner om äppelblom med sina stora blommor som förändrar färg från ljusrosa till nästan vit ju längre den blommat. Den under är en Rosa mårbacka, i alla fall är den köpt som det, fast jag vet inte om det stämmer? Söt och rosa är den i alla fall.


Först ytterligare en äggskaling utan namn. Mamma hittade den i en matvaruaffär mitt på vischan! Rejält röd, och vissa blommor är nästan helt röda. Läcker färgklick på min veranda just nu. Sist "Cattolica" som är en smultron & mjölk-variant. Väldigt fin tycker jag!

3 kommentarer:

Åsa sa...

Fina bilder syrran, du kommer garanterat bli helnöjd med kameran! Kram kram

Kristin sa...

som sagt så är den redan väldigt uppskattad!!!! Sjösjuk någon? Eller har du klarat dig idag?

Ingrid sa...

Ååååååh vilken skärpa, vilket ljus - VILKEN KAMERA!!

...vill ha, vill ha, vill ha...