24 januari 2008

Citrusträd och lite hosta

Idag är vi hemma, J och jag. Han har lite hosta och ont i halsen så vi tar det lugnt tillsammans. Vi gjorde chokladbollar på förmiddagen och nu har han badat med nya spindelmannenduschkrämen, det gäller att "fjäska" lite så tiden går lite fortare när man inte mår toppen.

Visar en bild på mitt nyinköpta citrusträd, slog till på ett från Plantagen för någon vecka sedan. Det är uppstammat och har så söta frukter! Får se om jag kan klara det, och i så fall hur länge. Jag har i alla fall länge längtat efter ett citrusträd, det har att göra med att jag är så förtjust i "orangeriväxter" som fikon, citrus, lager och andra exotiska träd. Är det någon som har bra tips på hur man får det att växa och blomma, så skriv gärna en kommentar!

Vill sända ett särskilt tack till Randi, med bloggen Bland rosor och tistlar, som gav mig tips på hur man gör med sina fikonträd. Jag tar mig friheten att återge det här:Vattna inte för mycket [under vintern] - det gillar inte att ha vått om fötterna. På våren kan det se helt dött ut och man är övertygad om att det är dött. Bry dig inte - börja vattna - det kan dröja innan du ser bladen titta fram, så misströsta inte! Mer utförliga skötseltips från Randis blogg går att läsa här.PS: Tack för alla fina kommentarer om köket. Ja, det är ett riktigt lantkök, men det är egentligen inte så stort. Bilderna ljuger kanske lite, jag tyckte också golvytan såg enorm ut på sina ställen. Men jag lovar er, det finns inget som är "enormt" ytmässigt när det gäller vårt torp.

14 kommentarer:

trollmor sa...

Så kul med ett citrusträd.Har länge tänkt sätta kärnor av apelsin och citron,de brukar funka.
Ha det så gott och hoppas sonen tillfrisknar.
kram ewa

Änglahem sa...

Inte så stort?? Då luras verkligen kameran. Måaste ju betyda att du är duktig på att fotografera. Stort eller litet, jättefint är det iaf!!

Lycka till med citrusträdet!!

Kram
Ulrika

Kamomilla sa...

hade missat förra inlägget och har nu läst det. Så fint kök ni har och underbart massa skåp!!! Fina färger och fina lösningar! Härligt lantligt!

Hoppas J:s hosta ger sig!

Marie sa...

Jag har ingen aning om hur man sköter ett citrusträd, men jag skulle gärna vilja ha ett. De är jätefina!

Skivan i badrummet som du undrade över är kalksten. Vi har köpt den på ett stenhuggeri på Kinnekulle.

Hoppas J kryar på sig snart!

Kram Marie

Ps. Det var jätteroligt att prata med dig häromdagen. Nu hör jag din röst när jag läser dina inlägg, hihi.

HannaH i Det stora grå huset sa...

Oj, oj.. Jag har absolut inga sådana tips att ge... men jag tittar tillbaka till dig och kollar hur det går för dig. Jag skulle också vilja ha ett citrus-träd. har kollat men inte vågat.
Tycker att ditt kök ser kanon ut, ska kolla runt lite till nu...
Vi ses absolut igen! (och tack för din kommentar hos mig, blev så glad!)
Kram Hanna

Jes/Vita villa vila sa...

Underbar bild! Vad härligt med ett citrusträd! Jag var på vippen och köpa ett olivträd idag.....tills jag såg prislappen 695 kr...får nog vänta till jag börjar jobba ;) mammapenningen är ju inte direkt STOR, men väl värd att vara hemma med lillen för!

Stor kram /Jes

HOME SWEET HOME sa...

Det skulle vara så kul med ett litet träd av någon sort , får se om jag vågar mig på något.Har sett att det finns små självbevattnings glas bubblor, undrar om det funkar /Ha en bra helg och kram på dig /Bitte

Kamomilla sa...

Tack för ditt svar angående tesilen, vilket den ju säkert är, för när jag tittar närmare så har den ju såpass stora hål att den knappast är en sockerströare :)

Trevlig helg!
Kamomilla

Vita tankar sa...

Åhh vad det är härligt med växter på stam! Jag är förtjust i det mesta som är uppstammat. Har funderat på ett citrusträd, men tycker att de verkar lite svåra. Min mamma hade ett som det hela tiden blev lus på och bladen blev fula, men hon hade sitt ute på sommaren och inne i källaren på vintern.
Har själv ett olivträd på vinden som tappar oroväckande mycket blad, jag hoppas verkligen att det klarar sig!
Fint kök!

Hälsningar Linda

En Doft Av Danmark sa...

Vilket vackert litet träd. Tyvärr har jag själv aldrig haft någon tur med dom....hoppas att du är bättre på att sköta dom, än vad jag är :o)

Kram
Dorthe

Sophie sa...

Vilket fint citrusträd. Tycker oxå om dem. Men lyckades inget vidare med mitt, det fick någon ohyra på sig. Så jag slängde det, hoppas du har bättre tur med ditt :)

Det blir nog en tur till Nässjö på fredag, så då kanske jag kan titta förbi dig om du är hemma?

Ha det bra!

Kram Sophie

SKATAN sa...

HEj! Måste bara säga att du har ett väldigt trevligt hem!!

Önskar en skön kväll.

/Skatan

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Randi Måhl sa...

Tack söta du - blir såååå glad när någon uppskattar mina anspråkslösa små råd och tips. Hittade ditt inlägg först nu eftersom jag letar efter bloggare som skrivit om mig. Jag ska göra en lista och lägger in en länk hit.
Kram Randi