29 januari 2008

Man är desperat...

... när man, trots sammandragningar och foglossning och med bara en månad kvar till beräknad förlossning, åker till färgaffären för att handla en burk vit färg. Men till mitt försvar vill jag säga att jag känner mig otroligt mycket bättre till mods nu när jag vet att jag har min favoritfärg stående hemma igen (förra burken tog slut för två helger sedan när jag i ett infall att jag måste göra något bättrade på soffbordet med ytterligare ett lager vit färg. Min man tittade konstigt på mig, men höll med om att det behövdes). Jag har gått och sneglat på diverse saker här hemma för att utröna om de ligger risigt till inför ett möte med vita penseln, men dessvärre hittar jag bara större projekt, som jag vet att jag inte orkar att genomföra just nu. Visst är det typiskt? Inte orkar jag göra någon större raid till något loppis eller liknande heller, just nu pallar inte kroppen för många steg innan jag känner mig helt slut.


På färgaffären kollade jag lite på barnrumstapeter också. Midbec har en fin kollektion som heter Keek-a-boo, i den ingår bl a dessa två tapeter som kan passa i pojkrum. Klicka på dem för att se dem i större format. Den andra bilden blev lite otydlig, men det är i alla fall en flygplanstapet som jag tyckte var ganska fin - även om just den här bilden kanske visade en ganska färglös variant av den (tror min pojke skulle gilla mönstret men vilja ha lite mer färg på väggen).Annars har Sandberg tapeter fina barntapeter, i den nya(re) kollektionen Emma & Milton finns tapeten Nova med stjärnor som jag gillar, den ser ni på bild nedanför. Den äldre kollektionen Kaspar & Saga har också många fina tapeter, nackdelen är väl att den känns som om den har funnits med ett tag och att det är väldigt många som har den i sina barns rum.


Läkarkontrollen igår visade i alla fall att inget mer hänt sedan jag var inne på förlossningen för snart två veckor sedan, skönt. Så det är bara att vänta och se nu... Undrar förresten om barnmorskor har betalt för att peppa en på slutet. Det var inte min vanliga barnmorska som tog prover igår, denna nya bekantskap tyckte min runda mage var så fin (det ser verkligen ut som om jag svalt en badboll). Hon sa: "Du har ju nästan kvar din midja!". Det måste varit dagens värsta lögn, men det är ju ord man gärna tar till sig i det här läget när man känner sig allmänt tjock, stor, tung och ovig!

11 kommentarer:

faster atta sa...

Vit färg är ju ett måste att ha hemma! förstår dej fullt ut att du åkte och köpte... ti-hi...

Nettan sa...

Jag förstår dig, men jag förstår att din man blängde konstigt, men han våga väl inge annat, han tänkte väl:- Låt den gravida kvinnan hållas, är lugnast så...*fniss*.
Ha de gott..
Kram Nettan

Miafialottan sa...

Ja det var ingen dålig komplimang -att midjan nästan är kvar! Den skulle jag också vilja ha, även om man misstänker att de ljuger :)

Vad kul det är att läsa om någon i liknande situation som en själv, dvs går hemma och tar det lugnt men hittar på små projekt (som man nästan inte klarar av att fixa längre...)

Nu ska jag läsa lite mer på din blogg, har just hittat den!!
Sköt om dig och magen!
/Miafialottan

My lovely Things sa...

kul att du tittade in till mig. ja, det är inte kul med foglossning o sammandragningar.Förra graviditeten var jag sjukskriven från v 7 i svår foglossning.Sammandragningar hade jag sen v 36 till v 42 .Var inne på förlossningen i v 36 och gick 10 låååånga dar över tiden.
Hoppas att du hittar ett lagom jobbigt projekt att sysselsätta dig med...
Vilket fint hem du har..jag gillar din färg på kökspanelen.Vi har oxå hög panel..det ät trevligttycker jag!
Kram

Sophie sa...

Hej!

Vad skönt att allt var bra med magen :)

Ja, lite vit färg det måste man ha hemma. Målar förfullt här, nu får ett bokskåp sig en omgång.

Vad bra att du har lite tips om glasverandor, det får vi prata om när vi träffas.

Jag hör av mig på fredag om vi kommer. Lillen är lite förkyld just nu men hoppas att det blir bättre. Vill ju inte smitta ner dig.

Ha det bra/ Sophie

Mimmi sa...

Fina tapeter! Jag gillar Sandbergs gamla bäst, särskilt hustapeten :), men är för feg för en liten tapet och målade till slut. Inte roligt med foglossning, hoppas att det blir lite bättre!
Kram

Himmelbit sa...

Hej!

Vad roligt att du hittade till mig, så att jag hittade hit! Jättemysigt hus ni har!

Leksaksförvaringen har jag köpt på Hemtex - butiken med ständig rea ;-). Den är gjord av ett kraftigt tyg med plastad insida, så den står upprätt av sig själv. Man kan även trycka ihop den så den blir helt platt (så ligger de när man köper dem). Hoppas att du förstod min luddiga förklaring.

Lycka till med nya bäbisen!

Ha en toppendag!

Lilla Blanka sa...

Hihi din toka ;) men jag förstår dig..kan bli rikigt galen själv om jag inte har färg hemma o får för mig att börja måla (vilket händer rätt ofta)..häromkvällen klockan kvart i 10 ville jag börja måla o så var färgen slut..så då blev det ett "akut-besök" på ICA Maxi hihi ;)
Mia

Kamomilla sa...

Vinkar med en pensel till dig! Här har det kladdats med vit färg idag..
Vad skönt att allt är bra med magen!

En Doft Av Danmark sa...

Ta det lugnt och sköt om dig!!!

Kramis
Dorthe

Ljuva ro sa...

Halloj! Visst finns det mkt fina tapeter till barnrum! Håller precis på att tapetsera lillens första rum med Kaspar från Sandberg! Det blir verkligen sååå fint! Som du säger så har den hängt med ett tag, men kunde inte motstå dess charm och liten lantligt moderna uttryck!