11 januari 2008

Stormtider...

Vilken jobbig natt det har varit. Vaknade först av alla sammandragningar, som nu gjorde rätt ont. Hörde då att det blåste rejält ute. Låg vaken i åtmminstone i ett par timmar innan magen lugnat ner sig så jag kunde somna igen, och jag undrade lite vad som skulle hända på morgonen, om det var läge att ringa förlossningen igen och få en spruta bricanyl till eller om det skulle vara strömlöst då... Bricanyldags eller strömavbrott - som pest eller kolera... Vi bor ju på landet och längs en luftdragen elledning som det nästan alltid blir fel på när det stormar. Vi är rätt ofta utsatta för strömavbrott, med andra ord.

Vi klarade oss hyffsat under stormen Gudrun (bara 18 h utan el) men när stormen Per drog in förra året, var vi utan el i 4 dagar. Då fick vi evakuera frysens innehåll till en kompis i stan och även duscha hos henne så vi inte skulle vara för äckliga. Det är just vattnet som är jobbigt att vara utan när det är strömlöst. Allt annat funkar bra, vi har ju både vedspis och kakelugn så värmen är det inga problem med. Och man kan laga hyffsat bra mat på vedspisen... och ofta inträffar ju strömavbrotten den här tiden på året, när man bara kan sätta ut en kylväska på trappen och använda som kylskåp. Hästarna undrar visserligen varför man springer omkring med pannlampor och försöker sätta dem i rätt box i stallet, men de accepterar det också. Hittills har vi den här vintersäsongen inte råkat ut för något strömavbrott, men det är ju "stormtider" nu så det skulle inte förvåna mig om det en morgon inte händer något när man trycker på knappen på sänglampan...

Jag har inte hunnit fotografera Blocketfyndet än, men det kommer. Både igår och idag har jag som sagt haft det rätt tufft med magen och mest legat i horisonalläge och varit trött.

Ha en bra helg!

2 kommentarer:

En Doft Av Danmark sa...

Hej Kristin!
Tack snälla du för din kommentar. Det värmer så gott, när andra bryr sig om én...TACK!
Nu måste du ta det lugnt och vara rädd om dig!!!

Kramar
Dorthe

Marie sa...

Hej Kristin!
Här blåste det också massor inatt, vi drabbas dock nästan aldrig av strömavbrott. Tapeten du undrade över kommer från Sandbergs tapeter och heter Ludwig.

Ta hand om dig nu!
Kram Marie