03 januari 2008

Välkomna och kliv in hemma hos oss!

Såhär i början av 2008 så tänkte jag bjuda hem er till oss. Har tidigare varit rätt så restriktiv med att visa interiörbilder från vårt hus eftersom det inte är färdigt, fast vi bott här sedan midsommar 2001 , men nu har jag insett att det kommer inte bli klart än på länge, så ni får hålla tillgodo med hur det ser ut ändå. Om det blir för illa i era ögon så får ni hoppa vidare till någon annan blogg där det är mer perfekt än här hemma hos oss!Ja, varsågoda och stig in... Här ser ni förresten en glimt av det alldeles nylagda taket. Vi bytte tegel på hela huset (gamla + nya delen) under hösten, från äckligt cementtegel med en massa alger på till vackert, gammalt enkupigt lertegel. Vilken skillnad!!!!

Verandan, som alltså är vår hall, är inte alls särskilt stor - precis som allt annat hemma hos oss är det modell mindre. Så det gäller att utnyttja ytan optimalt. Jag tycker ändå vi har lyckats få in de funktioner vi behöver. Vi renoverade verandan på hösten 2005. Innan dess var den oisolerad och iskall på vintern, vi bommade igen den och använde den bakre ingången på huset då. Men nu har vi isolerat överallt och lagt in golvvärme och nu är den fullt användbar året runt! Vi tog ner både fönster och dörrar och kittade om och målade om. Jag kan upplysa er om att det enligt glasmästeriet gick åt 96 löpmeter kitt till alla fönster... De stod för kittandet, vi stod för målandet. Det tog många timmar men vi är otroligt nöjda med hur det blev i slutändan.

Till höger innanför dörren finns en liten kökssoffa som är perfekt att sitta på när man tar på eller av skor - särskilt nu när jag har så stor mage som hindrar mig från att böja mig för mycket... ;-) Praktisk möbel, förvaringsmöjligheter finns under locket. När det åskar på somrarna är detta den givna platsen för att se skådespeleriet från första parkett.

På golvet ligger klinker i storlek 30x30 cm i grå-beige-rosa (vad fult det låter när man uttrycker det så!) och nu på vintern även en dörrmatta av gigantiska mått. Kanske inte världens snyggaste, men en av de mer praktiska lösningarna just när det är snö och klabb och man inte vill moppa stengolvet varje dag... ;-) Väggarna är målade i en ljusgrå nyans från Alcro som heter "Kobbe".

Till vänster innanför dörren står en trädgårdsbänk som jag fyndade på Blocket i våras, den har jag visat tidigare. Ni ser också våra hängare, det finns två låga och två höga totalt på verandan för att kunna hänga av sig kläder. Här hänger J:s kläder. Min man gjorde hängarna själv, av några krokar som suttit i min farfars barndomshem! Det är lite kul, att de nu gör nytta hos oss, för femte generationen!Här ser man bänken åt andra hållet. Längst upp mot väggen sitter en ljusslinga från Granit för att skapa lite stämningsbelysning.

Japp, det var allt. Större än så är inte vår veranda/hall.

8 kommentarer:

Sophie sa...

Erat hus ser ju jätte mysigt ut och glasverandan talar ju för sig själv. Smått avundsjuk :)
Våran glasveranda är långt ifrån färdig, så där skulle jag inte bjuda in någon.
Men så är det ju med gamla hus, de blir aldrig klara. Så det är du inte ensam om.

Ha det bra/ Wilmas vind

Karin A sa...

Men åhh så fint ni har det! Vacker veranda med lika vackra fönster. För att inte tala om inredningen med den soffa - så fint alltihop. :) Tack för titten! Kram Karin

Marie sa...

Här kommer en kommentar från en avundsjuk Marie! Vilken glasveranda!!!!!!!!!
Glasverandor är det vackraste jag vet, tyvärr har jag ingen egen. Får hålla tillgodo med alla hus med glasverandor som finns här i min lilla stad. Vårat utbygge till våren har dock ganska många fönster så jag får väl låtsas att det är en glasveranda, hihi.

Tillbaks till eran, vilka vackra fönster! Och så fint det var med kökssoffan och den lilla trädgårdsbänken. Tack för att vi fick se detta vackra!

Kramar Marie

Randi sa...

Vilket underbart och romantiskt hus ni har. Glasverandan ser så läcker ut - snyggt med den grå väggen till allt glas. Ja, jag vet - måla fönster är verkligen tidskrävande.
Tack för att jag fick titta in!
Kram Randi

Överkalixtösen sa...

Har hittat till din blogg för första gången och den är jätte fin och inspirerande. Tack för att du delar med dig! Ett fantastiskt hus verkar du också ut att ha. Superfin förstukvist med fina färgval.

B sa...

Ååå vá mysigt!!!
Våran glasveranda är inte heller så storpå vårt fritidshus och det som är trist med den är oxå att den inte är isolerad :(
Ska göras någon gång i framtiden.
Får jag länka dig till min sida
En doft av lavendel???

Kram B

Kristina sa...

Oj vad fint ni har det! Jag blev jätteförtjust i glasverandan och ska genast visa min sambo den - vi har just nu bara en provisorisk trappa upp och planerar för en ny förstukvist som ska tjäna som hall. Vad har ni för fönster och dörrar?

Ja vi har ju bara börjat gräva för vår utbyggnad men du vet hur det är med skomakarens barn...gubben är inte precis jättesnabb hemma..

Terese sa...

Å Å Å SÅ FINT!

Hur är det med magen? Dags snart va??