09 februari 2008

KnoppigtHar ni också sol? Här skiner solen så där underbart som den bara kan göra i början på året, blekt och värmefattigt, men det är ju ändå som balsam för själen! Jag inspekterade trädgården och plockade in några snödroppar i knopp, och några kvistar med tibast som faktiskt också slagit ut. Helt otroligt tidigt för att vara småländska höglandet! Satte årets första "bukett" i en liten burk som min son hittade tidigare i vintras ute i ett av stenrösena i hagen bakom huset. Tänk att man kan hitta hela, söta glasburkar sådär efter att de slängts bland stenar för åtskilliga decennier sedan!Blåbärsriset plockade jag in i förra veckan, nu håller det på att slå ut. Skirt och vackert.

Vi påbörjade ett annat projekt idag. S (min man) sandblästrade av lite färg på fyra gamla äppletstolar som vi har haft stående ute i en bod. Tanken är att jag ska måla om dem och klä om sitsarna, och så kan vi ha dessa stolar runt köksbordet sedan. Medan S blästrade på stallplanen så spelade jag och J fotboll, eller rättare sagt, han spelade och jag stod mest still. Ändå gjorde den lilla aktiviteten att jag nu har vrålont. Så klart. Borde jag ju fattat. Men det var det värt. Man kan inte sitta inne och vara stilla en dag som denna.

Tack för era snälla kommentarer på förra inlägget. Det var ju skönt att höra att jag inte helt har tråkat ut er än. Ut med er nu och fortsätt njuta av solen!

12 kommentarer:

Design by E sa...

Tack för att du tittade in!!!fint enkelt me blådärsris..jag köpte härliga pärlhyacinter förut, de vårtecken,härligt!!

kram Elizabetth

Miafialottan sa...

Men gud vad härligt med vår!!! Här lyser solen med sin frånvaro, vi kör gråmulet här i dag.

Såg att du har 20 dagar kvar tills den lilla planeras komma. För egen del så är det 30 dagar, och jag insåg igår att jag har nog feluppskattat hur lång tid det är. Jag har tänkt hinna med jättemycket innan dess, hade tänkt börja jobba igen (men det kanske är lite orealistiskt), sedan hade jag tänkt vara ledig och vila upp mig (igen), hade tänkt åka till mina föräldrar några dagar och leta reda på alla babykläder vi stuvat undan där sen sist, tänkte hinna tvätta allt åt bebisen, fixa matlådor, ja du vet allt man vill ha gjort innan det är dax. Men så tittar jag i kalendern och inser att det bara är 1 månad kvar... Inte jättemånga helger att åka iväg till föräldrarna med andra ord, för jag vill ju vänta alltför nära beräknad leverans. Måste nog sätta oss och planera lite här hemma tror jag.

Ta det nu lugnt!! Inte spela fotboll så att bebisen kommer i förtid :) Fast jag vet, det är ju supersvårt att vara stilla hur mycket som helst....
Jag är i allafall glad att jag hittat dig och din blogg, då inser jag ju att det finns fler än jag som vill mer än man orkar just nu.
Nog med "schvammel".
Hej hej!
/Miafialottan

Mamma Millan sa...

Wooow..har det redan börjat knoppa så hos er!!!
Med plockat lite blåbärsris o satt in i vatten...fint när de slår ut, brukar blanda med tulpaner!!

Lilla Blanka sa...

Ja här har det varit underbart vårväder, och det blommar för fullt av lökarna i trädgården, det är sååå skönt!
Vad härligt det ser ut med dina knoppande kvistar...underbart!
Kram
Mia

Anna-Paulina sa...

Tänk vad Sverige är ett avlångt land..Redan knoppar hos er..här har vi bara snö..inte vår på länge tror jag. Du har en välldigt mysig blogg och jag har den bland mina favoriter. Ha en mysig söndag.

En Doft Av Danmark sa...

Igår var det sol här hos oss. Idag är det sååå mörkt och trist, men vad gör det....då får man tända massvis med ljus :-)

Kramar
Dorthe

Kamomilla sa...

Så vårigt!

Under en vind sa...

Visst får man lite vårkänslor då solen visar sig! Jag plockade också in blåbärsris i helgen!

Hoppas att din helg varit toppen! Kram!

vacker i brunt sa...

Härligt med vårbukett!!!!!! Längtar att plocka i min nya trädgård......ohhh va spännande att vänta bebis, men de sista veckorna är så låååååånga!!!!

Miafialottan sa...

Jag tänkte bara kika in och se om det är bättre idag.. eller så att ingen bebis är på gång ännu.

Idag har vi soligt och vårigt här, jag ska ta mig en STILLA promenad till affären i eftermiddag och njuta lite av solen.
Sköt om dig!
/Miafialottan

Marie sa...

Härliga vårbilder!

Så du har målat stolar nu i helgen, bäst att passa på innan bebisen kommer, hihi.

Ta hand om dig, nu är det inte många dagar kvar!
Kramar Marie

Karin sa...

Hej Jenny,
Hoppas ni mår bra och att du tar det lite lungt!. Igår var det urtråkigt väder här men idag har det varit underbart. Jag blev så inspirerad utav dig så nu har jag grövt upp en rabarber knöl så får vi se. Jag har även tipsat om din blogg i min (ja, jag har ju inte så många läsare än men i alla fall)
Var nu rädd om dig!!
kram
Karin
ps bilderna var fantastiska