02 februari 2008

Nästan synd

Nästan synd är det, att stänga ute solen såhär på vintern. Men den står så lågt att det är omöjligt att sitta i våra soffor i vardagsrummet på tidiga eftermiddagarna, man blir helt bländad.


Idag har vi burit in spjälsängen till sovrummet, så nu ska jag bädda och göra i ordning där. Sedan tror jag nästan vi har allt klart inför bebisens ankomst. Nu är det ju inte förrän månadsskiftet feb/mar som den är tänkt att komma, men jag blir allt mindre rörlig så det känns skönt att ha så mycket som möjligt färdigt. Dessutom så verkar läkarna och barnmorskan tro att det kan hända tidigare, i och med alla mina sammandragningar som hållt på så länge. Till och med den berömda BB-väskan är snart färdigpackad. Får se hur det går den här gången, förra gången var jag alldeles för vimsig och uppe i varv för att komma ihåg den, så vi fick åka tillbaka och hämta den! Min man tyckte jag kunde vänta på förlossningen medan han körde tillbaka och hämtade den, men det tyckte inte jag, utan jag hängde med tillbaka. Det tog i alla fall nästan 1 h extra, så lite tidsfördriv var det ju ;-)

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Bäst att inte åka tillbaka efter väskan denna gång, det brukar ju gå fortare för varje förlossning...

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Spännande tider som väntar hör jag! Mysigt med tillökning i familjen!

Marie sa...

Vad mysigt det låter med alla förberedelserna! Se till att ställa BB-väskan precis vid dörren den här gången, hihi.

Har du tagit fotot idag? Här har vi då inte haft någon sol, hos oss har det snöat och regnat om vartannat hela dagen. Nu ikväll är det dock vitt på marken, vi får väl se om det kanske kan bli någon pulkaåkning imorgon.

Kramar Marie

Ina sa...

Tack, vad kul att du gillar mina kuddar!!
Jodå magen växer och Liten mår bra hoppas jag, h*n sparkar sin mamma ganska ordentligt ibland och lever rövare därinne iallafall:0). Hoppas att du mår bra också, är det ditt första barn? Detta är vårt andra, vi får ganska tätt mellan våra barn. Vår son är ca ett år och nio månader då Liten anländer...
Sköt om dig och magen!!
Förresten, vilket otroligt fint hem ni har!! Jag länkar om det är ok!?
Kram Ina

Miafialottan sa...

Tack för titten hos mig!
Det är en flatcoated retriever vi har, modell brun. Fast jag försökte kamoflera honom med en svart-vit bild :) Kan tänka mig att det är samma som ni har hemma med er labrador antar jag, dvs 100% svans-viftning, skor/vantar/mössor- allt kan man bära runt på :) Vår vovve känns lite lite understimulerad nu, när man mest försöker hålla sig själv stilla och magen lugn. Men vi får försöka ta igen det senare.

Nu börjar det närma sig för dig! Jag förstår dig, man vill ju göra klart inför bebisen medan man fortfarande orkar. Vi var på IKEA en sväng idag, och jag kände att det var nog för sista gången jag gör nåt sånt innan leveransen. Det är lugnt och bra med sammandragningarna nu när jag är hemma och tar det lugnt, och så tänker jag att jag skulle ju kunna gå och jobba igen, det här är ju "bra" nu. Så gör jag den minsta lilla ansträngning, och så är sammandragningarna där igen... Inser att vila nog är det som håller dem borta.

Ha en trevlig kväll och sköt om dig och magen!
/Miafialottan