23 juni 2008

Gårdsbutiker

När man är ute och åker bil, och ser en skylt med "Gårdsbutik", så tycker jag det är så mysigt att svänga in dit en stund. Man kan ju hitta så goda saker - jag älskar att botanisera bland konstiga marmelader, härliga kryddblandningar och oljor - och så gillar jag att det är ekologiskt odlat. En butik som jag har velat åka in till i flera år vid det här laget, är Bleckenstad gårdsbutik söder om Mjölby längs väg 32. Fram till igår så har det alltid varit så att butiken varit stängd när vi kört förbi, eller att vi har haft bråttom vidare, så vi inte har hunnit stanna. Men igår åkte vi in där. Lite besviken blev jag nog, jag hade förväntat mig mer matvaror, men jag hittade ändå lite en fullkornsblandning att göra bröd av från Orga kvarn, goda skorpor från Gränna knäcke och en rabarbersaft från Brunneby utan konstiga tillsatser.Man kan leta efter gårdsbutiker på flera ställen på nätet, här är några länktips:
Bordsskivan som skymtar på båda bilderna är ett halvmånebord som jag har fått av pappa, och som vi håller på att göra i ordning. De handsmidda spikarna ska användas till bordet och de köptes inte i Bleckenstad. Och ser ni mitt fina fönster med alla blommande pelargoner? Det är nästan lite Carl Larsson-varning på det (särskilt om halvmånebordet blir färdigmålat i gråvit linoljefärg, som jag planerar - men det kommer ni få se framöver!)...

5 kommentarer:

Vitt Hemma sa...

Å så mysigt med gårdbutiker!! Ska genast kika in på sidorna du visar...

Kram sofi

Anonym sa...

Att besöka gårdsbutiker är verkligen mysigt, så tusen tack för länktipsen :) Kram kram

Elzie sa...

Visst är det kul med gårdsbutiker. Där kan man verkligen hitta allt möjligt.
Hoppas du har en bra dag.
KRam Elzie

All Things Blue sa...

Elsker pelargonier - de dufter så skønt af jord og natur. Og også dejligt med lidt gård-shopping. Glæder mig til at se bordet.

Hanneles paradis sa...

Vi har en, som är öppet hela året och där köper vi hammagjord saft.