29 juni 2008

Var är värmen?

Var är sommarvärmen? Ja, det kan man ju undra. Inte här hos oss i alla fall, idag är det jämngrått och blött (igen). Igår hann jag i alla fall ut med kameran en liten stund för att fota i trädgården. Min trädgård i år är... botten. Jag har inte planterat som jag brukat och två av fyra sidor runt huset är upp-och-ner och består av skyttegravsliknande diken (då vi bygger ut). Riktigt fult. Som tur är är det baksidan och västra sidan, där vi inte tillbringar så mycket tid.
Jag tycker varken luktärterna eller krassen växer som den ska, jag vet inte vad jag gjort för fel i år. Aklejorna är nästan överblommade men jag tycker fröställningarna är minst lika spännande att titta på som blommorna, så jag låter dem stå kvar. Fågelholken i äppelträdet har ni sett innan, men den är en favorit hos mig.

Jag tycker alla andras trädgårdar prunkar av rosor och allehanda växter, hos oss känns det bara trist. Det enda som växt bra här är nyponrosorna i ett buskage bakom huset. För två år sedan jämnade vi dem med marken, nu är de en och en halv meter igen (vi måste gräva bort dem med maskin nästa år). Hur kan det finnas så mycket växtkraft i dem när allt annat står still? Mina dyrt inköpta rosenbuskar växer typ fem centimeter om året, tycker jag... *suck*.
Nu hoppas jag solen tittar förbi i nästa vecka!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan, fina bilder du har, var inte ledsen för att ingenting växer, det är samma hos mig, bara mina tomatplantor. Jag har köpt 6st olika sorters rosor och tre av dom är redan vissna.
Soliga hälsningar
Sanne

Hannis sa...

Oj,kände knappt igen mig när jag klickade upp din sida!
Men fint är det.
Jag bara älskar ditt sätt att fota!!
Vackra bilder!
Tråkigt med trädgården dock!
Jag ska hålla tummarna för att den kommer igen=))

Kram Hannis

Ps. Vilken fin bild på dig och barnen. Ni ser lyckliga ut!

Annika sa...

Hejsan!!! Tittar in lite snabbt o talar o att jag mejlat nu.... Jättehärligt att vinna så fina vinster här hos dig... Tack så hemskt mycket... Bloggen blev sygg med den nya layouten... du är såå duktig att fotografera....
Kramizar Annika

Gula Villan i Vallen sa...

Här växer allt så det knakar just nu. Efter att det förra veckan var kallt och regningt är det nu RIKTIGT varmt igen. Kul för vi ska ha främmande från England hela veckan, och där har det varit kallt och regningt hela sommaren. Jag tycker din blogg blev jättefin sedan du "stylat" om den. Funderar på en liten makover på min också. Får se vad jag hinner med innan jag ska övergå till engelska på heltid... Annars inga roliga projekt hos oss. Vi ska måla om en gungställning vi köpt för 100 kr, men annars ska vi vila på semestern. Det är lätt att sätta igång för mycket projet. Jo, jag ska försöka måla barnmöbelgruppen vi fick till skänks också. Den ska Alice få till sitt rum, men det känns inte som någon panik direkt. Hoppas Ni får bättre väder!//Marie

Anna sa...

sommarvärmen är här i Luleå. Har haft fint hela helgen. Fina bilder.

Sjöboden sa...

Hej!
Vilka fina bilder du tagit... inte kan man ana något trädgårdskaos här inte..
Trädgård är ett "problem" även för mig...men det beror på mina totalt ogröna fingrar :-D

kram C

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen!

Till & börja med vill jag tacka för dina så gulliga rader inne hos mig - det värmer ska du veta & jag blir så glad!!!

VILKA härliga bilder du visar från er fina trädgård! Ser verkligen urmysigt ut tycker jag! Men vet du vad jag kan hålla med dig om att både luktärt & krasse växer dåligt i år... samma här faktiskt :D konstigt!

Urmysigt att titta in här är det i alla fall...as always!

KRAM Jes ♥

Vackrare vardag sa...

Hej!
Kul att du hittade till mig och klart att du får länka! Gör det jag med:) Och tack för kommentaren! Vi verkar tänka och fundera ganska lika. Jag känner också att jag "hittat hem" i det vita. Synd bara att jag inte hade gjort det för sex år sedan, när vi byggde vårt hus. Så, sakta går det för mig också. Tror inte heller att vårt hem blir helt vitt, men hoppas i alla fall att det blir lite vitare hela tiden. Redan små vita detaljer gör ju en del.

Tycker i alla fall att dina bilder från trädgården visar att det ser jättefint ut där! Trädgård tar oändligt mycket tid. Vet inte hur många timmar (och pengar!?!) vi spenderat i vår och ännu är den låååångt ifrån färdig. Ibland orkar man mera, ibland mindre och då får man ta en paus helt enkelt!

Hoppas solen börjar värma på er
(och oss också), så kanske växtligheten börjar ta fart!

Ha det gott!

Hem & Lyckas Mia sa...

Ja, *suck*, jag funderar också över mina luktärter som inte händer nånting med. De växte så det knakade först men sen då? Trist..

kram!