14 augusti 2008

Bröd i all hast



Jag tänkte ni skulle få receptet på ett filmjölksbröd, enklare än så här kan det inte bli... Det tar max 5 minuter att röra ihop brödet, man behöver inte dra fram någon bakmaskin eller hushållsassistent utan det funkar utmärkt med plastbunke och en slev att blanda med. Sedan sköter det sig själv i ugnen, enda nackdelen är väl att det tar så lång tid innan det blir färdigt. Väldigt gott är det! Så syster, som nyss köpt avlånga formar, här kommer det...

HÄLSOBRÖD

(2 st limpor)

5 dl grahamsmjöl
5 dl siktat dinkelmjöl
2 dl rågsikt
2 dl vetekross
2 dl rågflingor
1½ dl vetegroddar
5 tsk bikarbonat
1½ tsk salt
1 liter lättfil
2 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll sedan över fil och sirap och rör om. Degen blir väldigt lös, men det ska vara så! Häll upp den i två smorda och mjölade formar och ställ in i ugnen på nedersta falsen i 2 timmar. Efter en timme lägger man på aluminiumfolie över bröden så de inte blir för mörka.



Jag gillar ju att baka bröd, och recept på fjällbröd och fruktbröd har jag lagt ut innan. Alla är väl värda att prova!

5 kommentarer:

Annika sa...

Fina loppisfynd du gjort... o brödet ser läcker ut... hade lite baklust i början av veckan så jäst finns... man kanske skulle...... Kram Annika

Kamomilla sa...

Oj, det låter mumsigt och lagom enkelt. Man borde väl nog testa!
Tack för receptet!

Solsjö - Under en vind sa...

Å vad gott! Kram!

Vitt och blandat sa...

Morning! MUMS vilket gott bröd - undra om man kan byta ut mjölet mot glutenfritt? Måste testa!!

Du, jädra vad jag skrattade åt din fladdermusstory =D Jag ser framför mig en stackars förvirrad liten rackare som irrat sig in och helt ovetandes driver dig ur säng till soffa och sen tänker "jaha här verkar man ju bli kvar" och hänger sig till rätta i gardinstången!!! Vilken härlig historia =) Troligen är jag inte SÅ förälskad i dom att vill ha dom smygandes omkring när jag ska sova heller!

Idag är det fredag - HURRA! Å idag, ska jag kolla efter boken När Åkes mamma glömde, HOPPAS att jag hittar den! Varma kramar till dig och de dina/Anneli

Viola sa...

Hej, tack för receptet, det ser jättegott ut, skall prövas, Viola