13 augusti 2008

Fin i kanten

Idag tänkte jag visa lite fat jag har i skåpen. Jag faller ju så lätt för vitt och krämfärgat porslin, särskilt om det har någon lite fin kant med spetsmönster eller reliefer. Om man har tillräckligt mycket porslin i en och samma färg så blir det som en helhet när man dukar med det, även om det är många udda enheter.



Latteskålar i olika varianter, tror jag gav 20 kr/st för den dyraste.



Två små fat, mamma köpte det översta på loppis, det är från 1950-talet. Det undre har ni sett innan, det är mitt älskade 1800-talsfat med pärlkant!



Uppläggningsfat i ostämplat vitt porslin (40 kr på loppis) och såssnipa från Rörstrand, också inhandlad av mamma åt mig för samma peng.



Små assietter i krämfärgat porslin, ostämplade. Jag gillade kanten väldigt mycket, de passar ihop med vårt vanliga vardagsporslin från Lagerhaus som nästan ser precis likadant ut.



Fyndade en mockaservis på Tradera för 275 kr (kaffekanna + 9 koppar + 11 fat + gräddkanna), de undre faten är ur denna servis. Den är vitt med dragning åt grått, inte riktigt så gråblå som på bilden. De två små övre faten köpte jag för 2 kr/st på Övregårds Antik och loppis i Moheda, jag tror det är flaskunderlägg, fast jag har haft mina att lägga tepåsar på hittills.

Ja, nu har jag fått mitt behov av att fotografera detaljbilder stillat ett tag (ni som inte gillar för zoomade foton får ursäkta det här inlägget).

Jag vill passa på att tacka för alla som lämna kommentarer hos mig. Jag har haft lite dåligt med tid att besöka alla och skriva något tillbaka, men jag tackar på det här sättet! Det är jätteroligt att ni finns och att ni besöker min blogg!

10 kommentarer:

Kamomilla sa...

mmm. som i Mums. Vitt porslin är tidlöst och sååå vackert!!

Helena Dovier sa...

Åh, vad mycket fint porslin! Önskar så att jag hade plats för ett stort skåp där jag kunde ställa en massa porslin. Men har man 51 kvadratmeter så har man... Svårt att få plats med allt då!

Ha en fortsatt fin onsdag!

Kram från Helena

Hannis sa...

Vilket härligt porslin!
Kan man aldrig få för mycket av!!

Kram Hannis

Marie sa...

Jag bara njuter av allt ditt vackra porslin! Som du vet gillar jag ju också vitt och krämfärgat porslin, sååå vackert!

Ha en fortsatt bra vecka Kristin!
Kramar Marie

Vardagens guldkorn sa...

Vilket härligt porslin! Fatet som såssnipan står på har ju en underbar form, otroligt vackert att servera på.
Tack för titten!
Linda

Viola sa...

Hejsan, ja porslin är vackert. Är storsamlare och gillar som du att duka med udda porslin men i samma färgskala. Det blir jättevackert och vitt är ju så underbart. Ha en bra kväll, Viola

Vitt och blandat sa...

Underbart- instämmer med Vitbalansen, önskar att jag oxå hade ett STOOOOORT vitt skåp att fylla med underbart porslin!! Va fint överkastet var oxå - jag har blivit helsåld på kuddar och liknande med stjärnor på. Vill oxå ha någonting i den stilen! Önskar en go kväll om du inte redan lagt dig =) varma kramar/Anneli

Inspiration i vitt sa...

Men du vad mycket härligt fint porslin du hittat lite var stans.

Ja tänk vad fint det blir när man ställer fram mycket utav allt udda när man tex har en buffe' eller nåt kalas, jag älskar din blandningen.
Kram på dig/Ingela B.

Vitt och blandat sa...

Hej =) Ja, visst är Gittan-böckerna bra, jag älskar att läsa dom!!! Vi har älgbrosorna och gråvargarna, tyckte fårskallarna verkade lite lång! När Åkes mamma glömde har vi inte, har faktiskt inte hört talas om den - härligt med ett boktips, ska på stan i morgon - hoppas att jag hittar den!!

Tack för dina fina kommentarer =) Skåpet är helt perfekt - det är precis lagom i storleken, bara 35 djup och därför inte så skrymmande. Köpte det på en gigantisk beganadeskrot-butik som finns här i stan. Han har så mycket skräp - men vips, så dyker det upp precis vad man letar efter om man är ihärdig och besöker honom ofta!

Jo du - vill själv bara var hemma å pyssla å måla. Har börjat om med en massa målavittprojekt å de e så KUUUUUL!!! Det blir så fint =) Nu är lunchen över och jag ska sätta fart med arbetet. Ha de så gott med de dina, kramar/Anneli

PS du glömmer väl inte bilden på fladdermusen ;-D "hi, hi"

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!
Tack för dina rara kommentarer, jag blir alltid lika glad.
Vad mycket fina fat du har. Jag älskar också gamla fat i cremevitt, fast nu i sommar har jag fått en ny lust efter gammalt mönstrat porslin. Jag har köpt några riktigt fina fat som jag ska försöka hitta fler av. Jag har aldrig varit någon sammlare, men nu har jag flera saker som jag letar fler av. Det kanske kommer med åldern *fniss*.
Du har hittat så fina saker till barnrummet, och jag förstår verkligen att du längtar till att få inreda nu. Det blir jätte fint.

Skolan har inte börjat hos oss än, det är först nästa torsdag så vi är lite semesterfirare fortfarande. Hela familjen är ju lediga också, det är jätteskönt. Vi har inskolning för R veckan efter, det ska bli spännande att se hur det går. Jag tror nog han kommer tycka det är jätteskoj med nya leksaker och barn i hans ålder, det skiljer ju 7 år mellan mina barn.
Idag är det inte regnigt utan faktiskt lite sol mellan varven, hörde att det skulle bli lite bättre i helgen, hoppas det.

Ha en fortsatt skön vecka, och många kramar till er alla!
Karin