16 februari 2009

Mammans minut

Hej hej, nu är det ny vecka igen. Efter morgonstressen, när djuren har fått frukost och blivit utsläppta, S kört J till dagis (om det är en dagisdag, han har ju bara 15 h/vecka på dagis nu när jag är mammaledig), disken är undanröjd i köket och en tvättmaskin snurrar på i tvättstugan och när M sover förmiddagsluren, då slår jag mig ner här i en soffa. Jag har gjort en kopp kaffe och så plockar jag fram något trevligt att läsa, Lantliv brukar vara en av favoriterna, det är så många fina reportage där. Det är favoritstunden på dagen och det är så skönt att kunna ta det lugnt några minuter, det är verkligen MIN EGEN TID.

Fast det finns en nackdel. Efter att ha tittat på vackra miljöer i tidningar så börjar det klia i fingrarna så jag brukar studsa upp och fixa till något litet här eller där. Jag tror bara det är jag själv som lägger märke till mina små "ominstallationer". Ställer en sak här, tänder ett ljus där, flyttar blomman fem centimeter åt ena hållet, lutar en tavla mot en vägg... jag är nog rätt knäpp egentligen!

Så, för femtielfte gången i ordningen, kommer nu bilder från vardagsrummet igen. Mitt favoritrum.





Tv-skåpet som vi är så nöjda med!!! Tänk att vi stått ut med att ha tv:n framme på en bänk i så många år innan vi gjorde slag i saken...
.
Så tänkte jag visa "vinterfönsterna" i rummet. Jag har fått kasta ut lite tråkiga blommor så det är just nu ganska tomt på fönsterbrädorna, men jag pysslar säkert dit något snart...
.



Stora vita, nötta ljusstakar, som jag gillar väldigt mycket. Ser ni all snö utanför fönstret förresten? Det är riktigt bistert här, men nu värmer ju solen på dagarna så det är lite dagsmeja och det gillar jag!

17 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Hihi, om du bara visste hur väl jag känner igen mig i din historia!! Fast tyvärr blir det mer och mer sällan lillkillen vilar middag numera, så då måste jag ta mina egna stunder på kvällarna (nätterna) istället.

Jaaaa, vi vill så gärna se fler bilder av ditt vackra vardagsrum! Ös på bara :D

Lilla huset på prärien sa...

PRECIS som jag Kristin!! Å vad härligt det är med de små stunderna... förutom idag. Då fick jag vända med barnen i dörren på dagis... sportlov!! Så nu har jag alla barnen hemma som vanligt :)

Kram J

Tulipa sa...

Hej!
Njuter av dina bilder som vanligt...men vad är dagsmeja...?
Kram!

Lina sa...

Visst är det härligt det där när man röjt undan på morgonen och får en stund av lugn. Önskar ofta att jag kunde få det där lugnet utan att sängen är bäddad eller att disken är diskad... Svårt!
Gillar din klocka väldigt mycket! Var kommer den ifrån?
Ha det så fint!
/Lina

Marie sa...

Vilka fina bilder du bjuder på, ha en fortsatt trevlig dag, kram Marie

Lisa Andersson sa...

underbara bilder :)

Kamomilla sa...

Jag tror jag flyttar in hos dig! ;)

Jag älskar ert vardagsrum!! klockan är pricken på i:et!! Bara så snyggt!!!!

Låter nog så mysigt med din egen stund, men jag förstår precis hur det går... man flyttar lite om, och så igen nästa dag.. En sak här och en där...

Annika sa...

Här hade jag missat massor!!!! vad mycket fina bilder.... o visst är det skönt när man kan unna sig lite mammatid.... mina är ju stora nu så då saknar man ju tiden när kos o kel var daglig.... jaja aldrig är man riktigt nöjd..:) ha en skön vecka... Kram Annika

Emma Clara sa...

Hur gulliga och rara de än är så är det så viktigt med den egna tiden...håller med!!!!!

Ett hem på landet sa...

Man behöver egen tid, par tid och familjetid, för att man ska må bra som både kvinna/man, mamma/pappa, och familj!!!
Oftast är det egentiden som blir lidande och det är ju den som är så otroligt viktig!!!
KRAM

Det vita dårhuset sa...

Men det där har ni gjort bra!!
Och vilken klocka sen =)

Kram Erika

Anonym sa...

På tal om virkning så hittade jag dessa underbara ägg idag.

http://bittersweetblog.wordpress.com/2007/06/09/one-bad-egg/

elisabet

Vitt och nött sa...

förstår att de är en skön stund på dagen :)

UNDERBARA ljusstakar! ja skåpet å allt annat med men ja skulle lätt kunna stjäla ljusstakarna ;)

ha en skön kväll!
kram

Designe sa...

Jättefint! Men du...jag blir så himla inspirerad av dina bilder så jag blir helt lyrisk!..nu gick jag en bit ner och såg bilderna från sovrummet! Underbart! Trodde trasmattan var ny..superfin och så fin kista och skåp! Är skåpet nybyggt? Du har så fint så d är inte klokt! De där bräderna med text är ju helt fantastiska oxå! Nu blir jag sugen på att beställa! Kan man välja vad det ska stå på?
Kram :)

Helena Dovier sa...

Ert tv-skåp är verkligen toksnyggt! Och bra jobbat av dig/er att få det klart så snabbt - det var väl det du/ni målade om i expressfart?

Kan tänka mig att du uppskattar de små stunderna av lugn :-). Det kanske är en vanesak, men jag som inte har barn skulle nog bli galen om inte jag fick koppla av med vad jag ville när jag är ledig. Så jag förstår att om man bara har korta stunder av egentid så blir dessa stunder extremt värdefulla!

Ha en fin onsdag!

Kram från Helena

Anonym sa...

Här kommer en länk till vad jag gjort med kortet jag fick av dig:

http://tidning.alltomscrap.se/2009/02/krispigt-vitt-vintrigt-frostigt.html

Tack för lånet!!!!!!!!

//MJO

Hannis sa...

Ahhh!!Ljuvliga,ljuvliga bilder!
Vackert sken! Och vackra saker!
Ljusstakarna blev en favorit.

Förstår att man njuter av dom där minuterna som bara får vara ens egna!
Jag är ju rätt bortskämd på den fronten=))
Kram Hannis