13 februari 2009

Vinst och sovrum

Igår kom min fina vinst, en förvaringsficka från Villes Veranda, som jag vann hos Hem och Lycka. Jag är så lycklig, jag ville verkligen vinna den här, och så gjorde jag det...! Linda, tjejen bakom Villes veranda, hade paketerat den så fint och hade skrivit ett jättegulligt följebrev. Linda, jag hoppas du läser det här, och att du ser att fickan passade in perfekt i vårt sovrum, barnens sovplatser är lite New England-inspirerade. TUSEN TACK, både Mia och Linda!!!!



Ni ser att det var en nyfiken tjej som inspekterade prylfickan... Rött/vitt/blått och ränder och stjärnor var helt rätt. Och hrmmm, ja, jag älskar randigt, så lilla M är klädd såhär mest varje dag. Även hon kommer matcha prylfickan perfekt alltså. Jag är en långrandig mamma, helt enkelt!



I rättvisans namn får jag slänga in en bild på J:s säng också. Han har precis fått ett nytt påslakan, ljusblårandigt (randigt var det, ja...), från Ellos för 149 kr. Måste säga att kvaliteten var toppen, vilket man kanske annars inte kan tro med tanke på det låga priset. Här ser ni också det fina randiga överkastet från Green Gate som jag köpte förra året från Elsas hem, och så en fleecepläd med stjärnor som jag hittade på Ica alldeles nyss för 59 kr. Kudden i stjärntyger och randigt har jag sytt själv.



.
Här ser ni sovrummet, det blev så härligt ljust idag när solen sken och det är så mycket snö som reflekterar solstrålarna. Jag hade tänkt ta några fina foton på de gamla trähästarna i rött och vitt, men jag hade en liten marodör framme... Efter en liten stund så var dock gamla träleksaker inget att ha, hon gick över på storebrorsans ninja turtle istället och slängde hästarna.
.
Trasmattan är gammal, arvegods, jag gillar den mer och mer. Först tyckte jag den var hemskt "grillig" i färgerna, men nu tycker jag att den passar utmärkt med sina röda, vita, turkosa och grå toner. Till höger ser ni en platsbyggd garderob med gamla skåpsdörrar och i bakgrunden står en korgstol från Ikea.
.


Någon bild på vår säng eller på hela rummet blir det inte idag, av den enkla anledningen att jag inte orkade bädda fint! Här ligger vårt överkast på kistan. Kistan köpte jag på en gårdsauktion för minst 8 år sedan, jag gillar verkligen den blåturkosa färgen som är original. Den är lite rolig då det står årtalet 1849 på den, men 4:an är spegelvänd... jag vet inte varför, kanske för att målaren inte visste eller för att det blev mer dekorativt såhär?
.
De vita kuddarna och kviltade överkastet kommer från La Redoute. Jag beställde överkastet på deras rea förra sommaren, hade valt en enkelsängsstorlek. När överkastet kom, tyckte jag det var lite stort och såg att det var 230 x 230 cm, alltså till dubbelsäng. Fast på fakturan stod det 180 x 230 cm och priset var därefter... så med tanke på att det redan var billigt i och med rean, fick jag överkastet till vår dubbelsäng för nästan ingenting (tror bara att det gick på runt 400 kr)!

Ha nu en bra helg och glöm inte bort att kramas imorgon då det är Alla hjärtans dag! Jag skickar en kram till er alla som läser här, redan idag!

7 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Åh Kristin vad underbart!! Jag gillar alltihop - den snygga platsbyggda garderoben, trasmattan, snygga kistan, grymme planschen vid sidan om och så det fina överkasten + kuddarna :) Super!

Och stort grattis till vinsten också!! Ha en mysig helg :) Mannen är hemma nu och vi ska mysa med pizza snart ;)

Stor kram Jenny

Ett hem på landet sa...

Grattis till vinsten!!! Den ser verkligen jättefin ut! Förstår att du är glad!

Visst är det härligt att fota inomhus när solens strålar hjälper till att fylla rummen med ljus. Just nu har jag dock inte så mycket att fotografera, här är packade lådor nästan överallt. Dessutom har vi sålt en del möbler som inte behöves, eller rättare sagt inte passar in i fårt nya hem så det ser ut som ett slagfält här hemma. Men så är det ju när man ska flytta, det kommer ju att bli bättre sen...längtar!!!

KRAM och trevlig "Alla hjärtans dag"

Nettan sa...

Japp, där passa den finfint på Lillgummans säng =0).
Vilken tur att du vann...

Ha en mysig Alla ♥ Helg..
Kram Nettan

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Hej igen Kristin!!
de stämmer det är jag det är ett antal år sen.. sen dess är nog allt ändrat.. för är det nåt man gör så är det o ändrar o fyndar på loppisar... va kul m din vita pärm..kram snowwhite-sussie

Marie sa...

Grattis till den fina vinsten Kristin!!!!
Underbara bilder, gillar verkligen eran platsbyggda garderob!!

Ha en riktig toppenhelg!
Kram Marie

Det vita dårhuset sa...

Häääärligt barnrum ni har!
Och en praktisk ficka som fungerar som inredning är inte helt fel..

Kram Erika

Malin - I min trädgård sa...

Men vad fint! Ja den passade verkligen in perfekt - grattis! Vilka vackra rum... blir så inspirerad.

Ha en skön kväll!

Kram M