29 mars 2009

Vitsippa

Tada, årets första vitsippa i köket! På plansch, alltså, för här ligger snön kvar än. Igår var vi på systersonens dop i Bohuslän och när vi korsade hela Västergötland så såg man hur långt våren har kommit där, det är bara här på "fjället" som vi har snö och vinter fortfarande. Tror ni man kan frambesvärja våren genom att hänga upp en vitsippa på väggen? Jag hoppas det i alla fall!



.
Här har i alla fall dykt upp fyra lamm under helgen, varav tre i morse. Nu är det två tackor kvar som ska lamma, och eftersom inte någon av hästarna väntar föl i år så är "bebissäsongen" snart över här på gården, vilket är skönt med tanke på passning och annat. På programmet nästa vecka står kastrering av vår ettårshingst, det ska bli skönt att få det gjort (hade inte veterinären haft semester hade det blivit gjort för länge sedan), för det är himla jobbigt att ha en häst som mest går på bakbenen, bryter sig igenom staketen och längtar efter damsällskap.
.
Ha en fortsatt bra helg och glöm inte att ställa om klockorna till sommartid!

16 kommentarer:

rosenskära sa...

Så vacker plansch! Har du haft den länge? Jag har två gamla skolplanscher, en med stensöta och en med tuvstarr, och de är jag jätteglad för!

Vad spännande med ett liv på landet! Lammungar är väl nästan det finaste som finns?!

Kram/Lena

Kamomilla sa...

Jättefin tavla och tulpanbilden är ju så underbart vacker!! Du är så duktig på fotografering du!

Stackars häst...Grannens tik hade löptid för några veckor sedan och vår stackars Svante ylade bakom dörren mest hela tiden..Det var verkligt stressande för honom.

becca sa...

Vilka härliga bilder! Ja visst länktar man efter lite vår nu! gillar att kolla in alla dina underbara foton, vilken duktig fotograf du är. kram.

Hem och Lycka sa...

Underbar plansch och det skadar nog inte att locka på våren lite grann, hihi!

kram

Lilla huset på prärien sa...

Underbar skolplansch Kristin!! Av alla skolplanscher (jag har själv tre) skulle jag nog helst av allt vilja ha vitsippan :) Den är sååå söt! Jag älskar att gå i skogen när de slår ut. Faaaaavorit! :)

Och vad mysigt det låter med de små lammen!! Tänk att få bo på en sådan fin liten gård som du gör - det är lyx det!

Kram Jenny

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Skolplanscher är så fina! För det är väl en skolplansch? Å vilken lantlig dröm ni tycks ha! Lamm å hästar å...ja...Blir så sugen på en stor gård själv. Men än så länge är de enda djuren vi har, tre katter.

Här i Kagaborg har snön smält bort, och lökblommorna är på väg upp! Jag ser fram emot våren - som väntas komma nästa vecka, enligt Aftonbladet! :)

Kramar

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Hej igen!

Ja, de där elpulsprylarna som ska jaga bort mössen har vi också! Så jag ska inte svära på att det enkom är katterna som är orsaken till den obefintliga förekomsten av möss i huset!

Liten Bod sa...

Vilken jättefin gammal plansch! Jag tycker verkligen om vitsippor :) Snart är de här.... Kram, Tina

Tusenfröjd sa...

Underbar gammal skolplansch du har turen att äga! En sådan hade ju varit guld värt...
Små lamm, är de inte för gulliga! Lycka till med alla de små!
Liv

Marie sa...

Hej Kristin!

Vilken underbar skolplansch, det är nog en utav de finaste jag har sett! Vitsippor är så söta, tänk vad härligt när de börjar att blomma! Här är snön snart ett minne blott, jag hoppas verkligen att vi slipper se den på en väääääldigt lång tid framöver!

Låter så mysig med små lamm, finns väl inget sötare!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Emma Clara sa...

en helt underbar skolplansch!!!!!!

Linneas Hjärtefröjd sa...

ååååh så fin!!! underbar plansh!!

hoppas du får en underbar vecka!!
kramar linnea

Kerstin sa...

Hej Kristin!

Vilken fin blogg du har! (som jag missat - jag! Veteranen och bloggläsarmissbrukaren!!)

Du är verkligen duktig på att fotografera måste jag säga, otroligt vackra bilder...

Ha en fin vecka, jag kommer tillbaka! =)

Mvh Kerstin

HWITA DRÖMMAR sa...

Helt underbar plansch med så vacker vitsippa! Det är så vackert med blommotiv på planscher, tycker jag. Ha en bra måndag! Kram M

Anne sa...

Vilken fin skolplansch!
Jag brukar altid leta efter sådana när jag är på loppis, men har inte hittat en enda ännu... de är så charmiga på något vis.

Vad härligt med små lamm! de är ju så söta att det kniper i hjärtat :)

Inge kul med hingstar som bara bråkar och stökar... skönt när han har blivit kastrerad och kommit ned på jorden igen :)

Kram Anne

Mitt lilla äventyr sa...

Va mysigt med lamm, om än en hel del jobb som det lät men ändå. Verkar som om du lever ett häftigt liv på en gård med en massa djur!? Har alltid haft det som en dröm i bakhuvudet någonstans men har noll kunskaper om djur- och gårdsliv...

=) Verkligen en fin blogg du har!

Kram