21 oktober 2007

Gotlandsrapport

Vi var ju iväg till Gotland sista helgen i september för att fira vår 5-åriga bröllopsdag, och det kan jag verkligen rekommendera till andra! Det var i princip folktomt på dagen, det var bara att kliva in överallt och slippa köa. Inte särskilt mycket turister, med andra ord! Många mysiga små affärer, även om jag tyckte inredningsaffärerna (GAD, Inne och Kustnära) lämnade mer att önska - hade trott att de skulle vara större och mer intressanta. Väl värt ett besök är dock Kränku, som säljer de mest underbara teer och olika kryddor, marmelader, inläggningar och godis. Kan hittas på nätet under http://www.kraenku.se/ där det går att köpa på postorder om man inte handlar i deras butik. En annan affär som säljer i princip motsvarande produkter är Gotlandsbutiken som det också går att handla via nätet hos, http://www.gotlandsbutiken.com/.
Vädret uppträdde fantastiskt mot oss. När vi åkte över med färjan på natten till lördagen så var det blåsigt (16 m/sek) och det gungade en hel del. Regnet stod som spön i backen. När vi vaknade på hotellet på lördagsmorgonen så hörde vi hur det slog mot rutorna. Det kändes ju mindre upplyftande... men efter frukosten så klarnade det upp och blev soligt och skönt och vi kunde både fika och äta lunch utomhus. "Café Tidsfördrivet" kan verkligen rekommenderas, med en jättetrevlig ägare och mysig kaféstämning. På kvällen åt vi på "Bolaget", lammrostbiff som smälte i munnen. Under söndagen utforskade vi Lummelundagrottan, tittade på raukar, plockade runda stenar och försökte förtvivlat hitta någonstans att fika på norra Gotland. Tummen ned för alla små gårdskaféer/gårdsbutiker som det i turistguiden stod skulle hålla öppet till och med 30 sept (som det var på söndagen) men där det var tomt och öde och stängt. Det var väl det enda vi var besvikna på. När vi åkte ut från Visby hamn på söndagen så började det dugga... så frasen "vi hade åtminstone tur med vädret" passade väl in på vår helg!
Om någon undrar var vi bodde så var det på Villa Borgen inne i gamla Visby och med utgång på Adelsgatan som är en stor affärsgata. Det var lugnt och familjevänligt, inga överdrivna rum men fräscht och trevligt.

Inga kommentarer: