18 februari 2008

Efterlysning!

Idag skulle jag behöva er hjälp med två saker! Jag undrar om ni vet någonstans (på nätet) där man kan beställa bokstäver i järn eller annan metall? Jag har förstått att Årstiden i Stockholm säljer rostiga bokstäver - de har synts i någon tidning, men jag kommer inte till Stockholm inom överskådlig framtid och de säljer ju inte heller via nätet (vad jag vet). Har försökt hitta i nätbutiker men inte lyckats... det närmaste jag har kommit är de bokstäver i trä som Country by mail säljer - och det är ju som sagt inte metall...

Den andra saken jag undrar över är om det är någon som har erfarenhet av att måla en Tripp Trapp-stol? Vi köpte en sådan i björk när J var liten, men jag var aldrig riktigt nöjd med att den var lackad och i trä, mot slutet så hade jag stor lust att måla den vit men orkade aldrig. Nu har ju problemet aktualiserats lite, stolen kommer behövas igen i sommar. Den ska definitiv bli vit nu! Hur gör man - måste man matta lacken först, eller kan man bara måla rakt över? Jag har inte gett mig på något lackat förut...

Tips mottages tacksamt! Ha en bra vecka!!!

PS: Hade egentligen en tredje efterlysning, men det är väl ingen idé att fråga om någon har lust att komma hit och putsa mina fönster???

15 kommentarer:

Anna-Paulina sa...

Hej. Kan tyvärr inte hjälpa dig med bokstäver eller med fönsterputs = ), men stolen däremot kan jag tippsa om, du bör först sandpappra bort lacken, eller åtminstone rugga upp ytan för att färgen ska fästa och sedan torka av den med målartvätt för bästa resultat så det inte finns fettfläckar eller nnat kvar på den, vore ju tråkigt när man lagt ner mkt möda att färgen flagar efter en kort stund. Hoppas du lyckas. Du har en välldigt trevlig blogg och jag har den under mina favoriter, det kanske jag nämnt nån gång tidigare. Ha det fint. häls A-P

Anna-Paulina sa...

9 dagar..då e det jätte nära, vad mysigt att få en liten bejse. Jag väntar på att få bli faster vilken stund som helst, dom har redan gått över 2 dagar = ). Jo lacka stolen är en bra ide, kladd blir det ju, och en del slitage också ska den ju stå emot. Lycka till med stolen och förlossningen, fortsätter att kika in här och hoppas att du kommer hinna med nått inlägg då och då efter att bebben är född också =)

AGENT 77 sa...

ojoj så du ska föda så snart..jag håller tummarna..om möbler har en lackad yta brukar jag spraymåla dom så slipper man sandpappra..här i skövde finns såna bokstäver på edvinscorner.se i butiken men kolla deras nätbutik de kanske säljer de där me..om inte o du absolut vill ha kan jag ju köpa åt dig o skicka dem till dig..men dom väger ju aningen så portot kanske blir onödigt dyrt..kram E

Marie sa...

Hej Kristin!
Vet att både Lustfyllt och Atmosphere har rostiga bokstäver, men det hjälper ju inte då de inte har några nätbutiker! Vi har också en Tripp Trapp, har funderat många gånger på att måla den men inte orkat. Har hela tiden funnits andra projekt som varit roligare, hihi.

Ha en bra tisdag!
Kram Marie

Solsjö - Under en vind sa...

Hallå!!!

Jag har målat dotterns stol, inge tripptrapp, men en sånd är högre från ikea....jag bara sandpapprar lite och sen målar jag....slarvar och grundar inte ens....

Jag såg järnbokstäver i en nätbutik nyligen...men i vilken??? Tror du inte att du kan ringa årstiden, de kan säkert skicka om du ber snällt!

Ha det gott, kram!

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,
Hmm...kan tyvärr inte hjälpa dig med bokstäverna - men har du provat att ringa butiken i Stockholm & kolla om du kan köpa via tfn?

När det gäller Stokke så har jag ingen erfarenhet av måleri heller tyvärr, vi köpte vår vit (men ska ärligen säga att den stol vi använder absolut mest är IKEAs vita plaststol med eget bord - klart mer praktisk)

Lycka till nu med lilla mgen :)

Stor kram Jes

mig & alice sa...

Hejsan Kristin.
Synd att du inte bor närmare dalarna då för såna bokstäver får jag in i butiken om 14 dagar...har väntat sååå på dem.

Det där med fönsterputsning kan jag tyvärr inte hjälpa dig med, skulle behöva hjälp själv hihi..tiden räcker liksom inte till både hemma och nere i butiken skulle det behövas en omgång på fönstren.

Hoppas att du får en bra dag.
Kramisar
Melinda

Dorthe ♥ sa...

Hin hi....dina fönster kan/vill jag inte hjälpa dig med, men bokstäverna kanske jag kan hjälpa till med. Det finns en blomsterbutik här i Jönköping som säljer dom.

Kram
Dorthe

I ett litet hus sa...

DOm säljer mindre bokstäver på village i metall, inte rostig utan vanligt silver/metall färgade. Ca 15-20 cm höga. Har bilder på dom som jag tänkte blogga om. Titta in hos mig nån dag så ska jag försöka lägga ut dom bilderna. 55:- st tror jag dom kostade.

"M" sa...

Jag målade en tripptrapp för två år sedan, slipa lite, tvätta noga med målartvätt...sen är det bara att måla...bäst blir det ju att plocka i sär delarna på stolen...lycka till

Karin Lindström sa...

Hej kristin ,
Tack för din fina kommentar, jag har ju varit borta ett par dar så nu undrar jag om det har kommit någon liten bebis! Jag hoppas verkligen du mår bra. Det är tungt sista tiden så fönstren får du låta vara!
Om du inte fått napp på bokstäverna så säljer jag olika i min butik, men det är ju som sagt dyrt att skicka. Järnbokstäverna är lite utplockat av, det finns mest kvar i svart plåt. Har en liten bild på bloggen på dom. Jag skickar annars gärna till dig.

Lycka till med målning och var nu rädd om dig!
kramar
Karin

Kamomilla sa...

Här i Finland har vi en färg som heter otex, den är nånsorts "greppfärg" och fastnar till och med på metall. jag målade vårt lackade räcke med den, och sen vanlig oljebaserad färg på det. men jag vet inte om ni har sån färg där. Fråga i färghandeln, de vet nog vad du ska göra. Målartvätt är säkert också okej.

Solsjö - Under en vind sa...

Tittar in och önksra dig en skön helg!!!! Kanske kommer bebisen nu.....håller tummarna! Kram!

Jeanette Hornbeck sa...

1)house doctor och Trendcompagniet har bokstäver i metall, kolla deras återförsäljare. Det är nog inga problem för en vanlig butik att skicka.

2)slipa, häftgrund och färg fungerar bra.

3) eller så kan du komma hit;-)

Anonym sa...

Är du fortfarande på jakt efter bokstäver i metall? Jag har i min webbshop www.tjusigt.nu - bokstäverna A-Z, där du kan kombinera som du vill.