01 juni 2009

Med guldkant på tillvaron

Åååå, man kan inte annat än njuta av sommarvädret! Helt underbart har det varit de senaste dagarna! Syrenerna håller på att blomma över i värmen, och jag tar in kvistar för att njuta extra mycket av dem. Jag lyckas inte få dem att stå så länge inomhus, men vi har så mycket syrener så jag knipsar istället några varje dag och byter ut. Det doftar ju helt ljuvligt...

Idag tänkte jag visa ett traderafynd (jag har ju sagt tidigare att jag är den som håller Traderas omsättning på en konstant hög nivå...). För en tjuga kom jag över såskanna och terrin i vitt porslin med guldkant längst upp. Terrinen saknar locket, men vad gör det när jag ändå hade tänkt att använda den som blomsterkärl! Frakten gick på fyrtio kronor, men även för sextio pix totalt så tycker jag att dessa pjäser platsar i kategorin "fynd".

.
Här är terrinen! Det syns inte på bilden, men den är lite oval i formen. Kommer bli kanonfin till vintern och nästa vår med lite lökväxter, tror jag.
.

.
Här är såskannan och annat vitt porslin i mitt vitrinskåp. Ser ni att även äggkopparna har guldrand?
.
Barnrumsgolvet blev bara halvfärdigt, så än kan jag inte visa något från J:s rum. Men det halva golvet som är lagt blev helsnyggt... *ler*

17 kommentarer:

Made in Persbo...Carina sa...

Du har gjort fina fynd du också ser jag trots att du inte hinner springa på loppisar! Jag letar också med ljus och lykta efter en vit terrin och såskanna. Tänkte precis som du sätta lökväxter och annat i.
Jag fattar inte riktigt hur du orkar med småbarn, heltidsjobb, hästar, får...och lite andra djur va?...plus husrenoveringsprojekt.
Jag körde på så tills sonen var tre år men nu är som sagt en häst såld och den andra utlånad på foder, och så jobbar jag 80%. Hade ständigt dåligt samvete tidigare över att jag inte hann med så det känns mycket bättre nu men jag önskar att jag också hade mäktat med allt jag egentligen ville.

Vilken tur du sa det där med att den mörkbruna färgen på hyllorna slog igenom. Då ska jag prova att schellackera min först och hoppas att det räcker för att det inte ska blöda igenom.

Så du ska också få reportagebesök! Kul! Till oss kommer de i slutet av september så det är ett tag kvar än :)

Sköt om dig tjejen!
Kram, Carina

H A N N A S - F O R M sa...

Å, så gullig du är...och du är en JÄTTEDUKTIG fotograf oxå!!! Ja, visst är det en underbar tid nu...gick en morgonpromenad längs mälaren bland hundloka och måsskri...det är underbart att få börja dagen så.

KRAM till dig från mig Kristin!
Hanna

Kamomilla sa...

Vilken underbar terrin, den är bara för härlig!! Vitt porslin är så vackert!

Casa Loda sa...

Vilka fina fynd du gjort! Så ljuvligt med syrénerna i. Äggkopparna är jag riktigt förtjust i, är på jakt efter sådana själv.
Ha det så bra.
Annika

StrandviksVillan sa...

Ljuvliga bilder!!
Jag tycker jättemycket om dom lila syrenerna, men vi har ingen sån. Funderar på att köpa en sån som är uppstammad, men dom är ganska dyra.

Visst kommer det bli vackert med vårlökar i terrinen :)

Kram A-C

Lilla huset på prärien sa...

Ha, ha - jag skrattar för jag sitter också på Tradera jämt! Och du har gjort fina fynd ser jag!

Angående syrenerna så har jag klarat mina inomhus i flera dagar genom att göra ett snitt med sekatören rakt upp i stjälken så att den delar sig sisådär 5 cm. Sen sätter du dem i varmt vatten. Orkar du sätter du ut dem på natten för då håller de sig ännu längre men så är det väl med alla blommor - de gillar att stå svalt. Mina är tyvärr helt överblommade. Idag ska jag på lupinjakt! De ska stå i kallt vatten... :)

Kraaaaaaaam till dig min vän!

Ett Vitare Hem sa...

Åhå vilka fina fynd!De är verkligen superfina!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Huset vid ån sa...

Såå vackert! Kram Therese

Våglyckan sa...

Jättefint fynd. Blev ju bra med frakten också ändå. Det är ju tyvärr det som kan ställa till det annars och göra det hela lite dyrt tyvärr. Ha en bra dag. Tyckte mycket om ditt förra inlägg också. Jag försöker hitta sånt samt lakan på loppisar och sånt och älskar att använda dom i sängen såväl som till prydnad. Det är ju riktig kvalité det.
Ha en bra dag!
kram från mig
/maria

Annika sa...

Har suttit o bläddrat o njutit av dina bilder.... vilket kök du har.... kanonfint.... o matrummet.... suck.... var o hämtade örngott igår hos mor jag o ska ta o tvätta dom i klorin ja med... de blir ju så gula med tiden.. Kram Annika

rosenskära sa...

Jag är rädd för Tradera...;)
Rädd att bli ett shoppingmonster så jag vågar liksom inte börja köpa! Sälja går väl bra för all del!
Vita äggkoppar med guldkant ser jag ofta på loppis, vill du ha fler och i så fall, vad får de kosta?

Lena

Tulipa sa...

Dina inlägg är alltid så vackra!

Vad fint där du hängt upp örngotten...
Måste nog också skaffa mig nåt i taket!!

Kram Mariette

Made in Persbo...Carina sa...

Heeej! Har varit inne på hemsidan och kikat på dina suupersöta pållar! Welshmountains är ju sååå söta! Det finns ett stuteri som föder upp sådana inte så långt från där jag bor och varje gång jag åker förbi där så charmas jag av dessa godingar.
Hästarna jag haft är Haflinger, shettis, russ och kallblodstravare. Det är kallblodstravaren jag har lånat ut på foder (min ögonsten).

När är det de kommer till dig och gör reportage? och vad har du för planer som du vill hinna färdigt med innan de kommer?

Ha en fin torsdag!
Kram, Carina

Linneagården sa...

Hej!
Vad vackra & sommriga ting du visar, fint!

Önskar dig en trevlig & solig helg.
//madelene

Helena sa...

Fina fynd! Det är så roligt med Tradera....
Ha det bra/ Helena

Märta sa...

Vilken underbar terrin! Ditt kök syns vara helt fantastiskt! Ni lyckas ju verkligen med att få allt att stämma och se så fint ut!! Grattis till dina fynd på Tradera! Ha det så gott Märta

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken fin spis och terrinen också, helt underbar!
ha en fin dag!
Kramis/LenaS