06 juni 2011

Sommarkvällsprojektet

Nationaldag och sista dagen på "minisemestern" för min del, vilken lyx det har varit att få vara ledig i fem dagar med så underbart väder. Det har verkligen känts som en sommarsemester. Igår satt vi ute och åt fram till klockan var över tio på kvällen med goda vänner... med lite vemod i hjärtat tänkte jag, att det faktiskt inte är så väldigt många sådana sommarkvällar om året, då man njuter av både trevligt sällskap, vackert väder, god mat och sitter ute ända till myggen jagar in en!

För någon kväll sedan kände jag att jag behövde få göra något med händerna, det kliade i målarfingrarna... så jag tog mig an den lilla rakspegeln. Precis lagom litet projekt för att hinnas med på några kvällstimmar när man ändå inte gör något annat vettigt. Jag målade den med matt svart färg och skavde sedan ner färgen med sandpapper. Avslutningsvis tog jag lite stålull och gned över hela spegelramen, det gör ytan sammetslen. Den blev verkligen mycket bättre i svart än i rödbrunt, här ser ni hur den ser ut nu respektive hur den var förut.

Svart ram istället för...
... rödbrun färg som skar sig mot bordet.

Nött yta på svart blir så fint, så fint...

Nu ska jag försöka göra någon nytta idag, det är otroligt varmt och kvavt här, men lite tvätt måste ändå hängas... (torkar väl på nolltid i detta väder!).

6 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Spegeln blev jättefin! Kram Johanna

Kamomilla sa...

Det blev verkligen lyckat!!

Millygarden sa...

Låter dom du haft en härlig ledighet. Har verkligrn varit toppen och vädret hel fantastiskt.

Kika gärna in till mig och delta i min utlotting.

Kram Marina

Kristina sa...

Vad snyggt det blev!
Hoppas att ni har det bra där med alla "bebisar"
Kika in hos mig och läs om räddningen av fjordhästarna....

Louise sa...

Den blev jättefin som svart!!

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej,
Spegeln blev sååå otroligt fin! Verkligen wow...

Ha det gott!
Hälsningar monica