02 september 2012

Från ett utifrånperspektiv

Jaha, så var det dags för en mulen dag till då. Det passar mig ganska bra, jag ska hänga upp nya gardiner som jag har klickat hem och förnya med andra textilier i vardagsrummet. Sedan ska jag läsa nya numren av Lantliv och Hus & Hem som kom i brevlådan i veckan och som jag inte hunnit med än. Till det en äppelpaj. Sedan tror jag att jag är ganska nöjd med dagen. Jag har varit förkyld nästan hela veckan (efter att jag kom hem från reportageresan i mitten av veckan har jag knappt tagit mig upp ur sängen) men idag känns det lite lättare.

Jag har kommit in i en riktigt negativ spiral när det gäller sjukdomar, och eftersom jag är reumatiker och äter immunförsvarsnedsättande medicin, betyder det att min kropp i princip står och gapar "välkomna hit alla baciller, fri entré!". Sedan i början av maj har jag behövt äta sex penicillinkurer för olika infektioner. Jag garanterar er att det finns roligare saker att pyssla med! När den här förkylningen började trodde jag det var dags för en halsfluss till, men som tur var, var det bara ett vanligt virus och jag behövde inte gå på antibiotika. Tänk att man kan bli glad för en förkylning, va?

Nej, nu ska jag inte tråka ut er med mina sjukdomsbesvär mer, utan bjuder på en så fin vy från det vackra huset jag besökte i veckan. Om jag talar för mig själv, så glömmer jag ofta att tänka på hur det ser ut utifrån, när man tittar in genom fönstren. Kanske för att vi bor på landet utan grannar ;-) Skämt åsido, det är ju inte alls tokigt att skapa vackra vyer som håller även från ett utifrånperspektiv, eller vad säger ni?

Ett litet olivträd i en vacker grön kruka, några gamla böcker, en plättar-i-luften i en sliten lerkruka -
 tänk vad lite det egentligen behövs, för att det ska bli vackert.
Fönsterrutans gamla buckliga handblåsta glas gör det ännu vackrare!
(Vet inte var den gröna krukan är köpt, men liknande lejonkrukor finns på Gysinge byggnadsvård.)
 

3 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

Hej Kristin
Men jösses vad tråkigt,,,men man får kämpa på......va sjutton ska man göra.....
Men visst e bloggandet kuligt :)
å missa nu inte......

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter......
mängder med fint att se :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Madame Petite sa...

Sjukdom är dränerade på alla områden... det tar hårt på krafterna att gå igenom dipp efter dipp. Väldigt jobbigt för kroppen också att behöva slås ut av ständiga penicillinkurer, lider med dig!

Linnea har ju nästan samma bekymmer, men där är det astman som ställer till det och slår upp dörrarna "för öppet hus"!

Kramar från mig

CARINA I OCKELBO sa...

ja tur att bloggande finns så man får annat att tänka på. Gysinge byggnadsvård har jag aldrig besökt, å ändå bor vi inte så långt ifrån de