24 januari 2013

Trögt

Detta inlägg har jag våndats över länge, länge nu. Jag hade inte som avsikt att ta en paus på över en månad, men så blev det. I ett par veckor har jag velat bryta tystnaden utan att "få ur mig" något konstruktivt inlägg. För det är mycket som snurrar i huvudet nu och då känns bloggen ganska oviktig.

(Bild från Pinterest som finns sparade i mina Pinterestboards om någon är intresserad.)

Den 8 februari ska jag operera min högra handled. Jag är reumatiker sedan ett tiotal år och mina handleder är de sämsta lederna. Jag har fellägen i båda handleder vilket gör att jag har en konstig (krokig) ställning på mina underarmar och jag har konstant ont i handlederna. Det går inte längre att behandla med kortisonsprutor då de konstanta inflammationerna gjort att brosket nu är borta och benen börjar smälta ihop också (därav felläget), det enda alternativet är då att operera. Detta har jag vetat om en längre tid, men det var först i höstas som jag tog beslutet att gå vidare på den linjen. Efter mycket om och men får jag nu komma till en privatklinik som kommer ge mig en handled i titan, vilket blir avsevärt mycket bättre än att steloperera handleden, som var det alternativ som landstinget här hemma kunde erbjuda.

Eftersom jag är högerhänt kommer operationen göra att jag blir ganska handikappad, så här kommer inte kunna bloggas i någon större utsträckning alls framöver. Jag räknar med att kunna börja använda högerhanden (till att skriva med) framåt april igen. Kanske tar det ännu längre tid, det är svårt att sia om. Undrar när det kommer gå att fotografera igen? Hu, det vågar jag inte tänka på...

Just nu går den mesta tiden åt till att förbereda inför operationen. Planera för hur hästar och barn ska tas om hand när vi bara blir ett en-vuxens-hushåll (jag kommer ju vara rätt utslagen i början), göra matlådor, hinna med allt som måste göras - bokslut i firman, moment på jobbet... Jag försöker få iväg texter till reportage till helgen och hoppas att det inte blir mer som måste skrivas efter det. Ibland gör jag en del tokiga saker, som igår när jag var tvungen att VAB:a... då sorterade jag ur alla skåp i köket. Ja, för vem har hört talas om att man kan opereras utan att ha ordning i köksskåpen?!? Jag fnissade lite åt mig själv.

Inte ens fotograferandet har lockat mig, därför får ni stå ut med en lånad bild. Kanske blir det fler inlägg innan operationen, kanske inte, vi får se vad tiden räcker till och vad jag känner att jag orkar med.

6 kommentarer:

jennie sa...

Fler som är "tillbaka" :) kul att läsa hos dig igen. Det kommer gå galant ska du se med operationen! Bara ringa om det finns något vi kan göra.. ha det gott och hoppas ni snart är friska igen..

Hem och Harmoni Marie sa...

Önskar dig lycka till med allt! Kommer så klart att sakna dig här på bloggen men jag tänker på dig och håller tummarna för att allt går bra.
Kram Marie

Liten Bod sa...

Så tråkigt att du har det så jobbigt med händerna. Det blir säkert jättebra när allt är över ska du se! En dam i 80-årsåldern som jag känner har bytt både en axelled och ett knä nu, och hon har blivit så mycket bättre trots sin ålder. Håller tummar och tår för dig! Kram Tina

LOPPISLIV sa...

Lycka till med operationen!! Låt bloggen stå tills du får mer ork och inspiration igen, vi finns kvar här och väntar på dina fina inlägg. Hälsan kommer först! Ta nu hand om dig!!

Så fint reportage i Härligt Hemma bilagan :-) Stor kram Paula

Katinka sa...

Kæmpe styrke kram :-)

Anonym sa...

Lycka till! Skaffa dig en diktafon och LÄS in det du vill ha skrivet lite lägre fram...
S