Marängbakelse (10 st)
Maräng:
3 äggvitor
1 dl strösocker
2 msk kakao
2 dl strösocker
Fyllning:2 msk kakao
2 dl strösocker
3 äggulor
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
Garnering:
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
Garnering:
Färska bär eller frukt
Vispgrädde
Vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°.
- Vispa äggvitor och första decilitern socker hårt till ett fast skum.
- Sikta ner kakao i 2 dl socker och rör ner det i äggvispet.
- Klicka eller spritsa ner smeten i muffinsformar, 10 cm, stora amerikanska.
- Sätt in på andra falsen i ugnen. Grädda i 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt formarna svalna.
- Vispa äggulorna med 2 msk socker.
- Vispa grädden, smaksätt med vaniljsockret och blanda sedan ner äggulorna i grädden.
- Tryck hål i mitten på de avsvalnade marängerna. Klicka ner glassen i formarna. Skaka till formen så att fyllningen fördelar sig bättre.
- Ställ in formarna i frysen.
- Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering.
- Garnera med lite vispad grädde och årstidens bär eller frukt.
2 kommentarer:
Ser väldigt smarrigt ut. Sparas till prova-på-mappen direkt:)
Ha en finfin helg,
Rebecca
Hej Kristin! Jättefin påskhörna du fixat! Jag är skitless som alla andra på vintern, så nu låtsas jag inte om den längre! Jag står ute och tvättar och slipar möbler bl a som om det vore vår :) Snart släpper den nog taget. Kram Tina
Skicka en kommentar