22 mars 2013

Marängbakelse

Idag blir det något annat än inredning, nämligen ett recept på världens godaste efterrätt som jag fick pröva på bokcirkelträff i förra veckan hemma hos Mia. En underbar chokladmaräng fylld med glass och toppad med bär... absolut inte lchf men väldigt, väldigt god och lyxig! (Jag har knyckt Mias foto, om någon undrar.)


Marängbakelse (10 st)


Maräng:

3 äggvitor
1 dl strösocker
2 msk kakao
2 dl strösocker

Fyllning:

3 äggulor
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker



Garnering:
Färska bär eller frukt
Vispgrädde

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150°. 
  2. Vispa äggvitor och första decilitern socker hårt till ett fast skum. 
  3. Sikta ner kakao i 2 dl socker och rör ner det i äggvispet. 
  4. Klicka eller spritsa ner smeten i muffinsformar, 10 cm, stora amerikanska. 
  5. Sätt in på andra falsen i ugnen. Grädda i 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt formarna svalna. 
  6. Vispa äggulorna med 2 msk socker. 
  7. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsockret och blanda sedan ner äggulorna i grädden. 
  8. Tryck hål i mitten på de avsvalnade marängerna. Klicka ner glassen i formarna. Skaka till formen så att fyllningen fördelar sig bättre. 
  9. Ställ in formarna i frysen. 
  10. Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. 
  11. Garnera med lite vispad grädde och årstidens bär eller frukt.

2 kommentarer:

Spirande grönt - sa...

Ser väldigt smarrigt ut. Sparas till prova-på-mappen direkt:)

Ha en finfin helg,
Rebecca

Liten Bod sa...

Hej Kristin! Jättefin påskhörna du fixat! Jag är skitless som alla andra på vintern, så nu låtsas jag inte om den längre! Jag står ute och tvättar och slipar möbler bl a som om det vore vår :) Snart släpper den nog taget. Kram Tina