29 augusti 2013

Tweed och brittisk accent

Tack sommaren, för att du gav oss så härligt väder! Nu är det ovillkorligen mörkare, kallare och höstigare. I år vill jag boa in mig i mer engelsk stil och jag tycker det är så inspirerande med engelsk stil med rutor, skinnfåtöljer och paisleymönstrade textilier. Jag nästan längtar efter att få prata engelska och dricka te! Härom dagen försökte jag ha min tweedkavaj till jobbet (kanske i abstinens för att jag också vill ha tweed, när S tar på sig tweedkepsen och går ut och jagar en ljummen kväll) men det slutade med att jag var alldeles för varm och fick huvudvärk, så den får jag nog vänta lite till med... Under tiden tittar jag på Foyle's War där alla har tweedvästar eller repriser av Downton Abbey där kepsar och hattar följer med på jaktturer...


Det är ingen risk att det blir någon totalförändring i inredningen hemma, men detaljer kan man ju alltid lägga till (och ta bort andra). Det här inspirerar mig just nu.


 
 

Fler stämningsfulla höstbilder hittar du i min mapp "It feels like AUTUMN" på Pinterest.2 kommentarer:

Min lantliga dröm sa...

Åh! tweed, stickade tröjor med armbågslappar i skinn och skinnskor, så snyggt! Sånt man får frossa i på hösten. Älskar att titta på Foyle's War, den brittiska stilen är väldigt inspirerande.

Ha det gott!
Kram Ulrika

Yvlinga sa...

Nu skrattar mum, the former English teacher...the one who never changed the messy life and surroundings according to fashion..