12 maj 2014

Pelargonfrossa

Mina pelargoner från förra året överlevde inte, de stod i sadelkammaren på vinterförvaring och blev nerputtade från fönstret i ett kattbråk. Jag var bara måttligt road av att fortsätta ge bråkstaken (ja, jag vet vem av våra tre katter det är som bokstavligen inte kan hålla sig i skinnet) mat och klappa honom efter det, för med sig i röran fick han både mina fint patinerade lerkrukor och gamla pelargonstammar. Ja, det var i alla fall inte mycket att göra åt saken, jag har förlåtit honom nu! När våren kom fick jag alltså börja samla på mig lite nya pelargoner igen.

Längst fram en doftpelargon (cola) och bakom den klassiska Dr Westerlunds.

Rena klorofyllchocken får man!

Liten kruka och fat loppisfyndade för 25 + 10 kr, den bakre är köpt på Blomsterlandet
(tyvärr har serien utgått, jag som gillade den så himla mycket!)

Den sista tiden har jag också hunnit med några loppisturer - jag som varit så mätt på loppisar och inte tyckt att jag hittar n-å-g-o-t att ta med hem - där jag har haft turen att varje gång hitta lerkrukor med kalkutfällningar, vilket ju är vad man är ute efter! Har fått riktigt dille på att plantera bara i sådana krukor nu. De jag har fyndat på loppis har kostat allt från 6 kr/st till 25 kr/st och en riktigt stor och maffig kruka fick jag för 40 kr. Den har jag inte bestämt än vad jag ska plantera i. Vad det än blir, kommer det i alla fall att bli på kattbehörigt avstånd!

1 kommentar:

Isas Trädgård sa...

Härligt med patinerade terrakottakrukor och som pricken över i - pelargoner !
Roligt att leta krukor på loppis - hade turen att ropa in en hel kartong med 60 småkrukor på auktion en gång - flitigt använda !
Ha det så gott !
Kram/Isa