11 juli 2015

Mina Värmdöpärlor

Nu är vi tillbaka hemma efter en vecka i lilla sommarstugan vi har på Värmdö. För det mesta roar vi oss med att vara ute med båten och fiska, sola och bada men eftersom den här sommaren är som den är, har vi istället fått göra fler utflykter med bilen till olika små trevligheter som finns i närheten. Här kommer några favoriter...

Ostmakeriet som ligger i Rindö hamn rekommenderas! Bara namnen på ostarna får mig att fantisera. Vad sägs om Oscar Fredriksborgs Grågubbe (en borglagrad ost, grågubbar kallades de som straffkommenderades att bygga fästningen Oscar Fredriksborg vid Oxdjupet) och Älvsala vit (Älvsala tycker jag är ett så vackert namn). Vi köpte med oss ostar hem, men det finns servering av fika och paj i butiken, om man vill stanna och äta där.Nora Gård har en liten gårdsbutik, inrymd i den forna drängstugan, där man säljer sylt, saft, marmelad, honung och andra produkter från gården. Det finns också en loppis där. Inte stor, men båda åren vi har besökt den har vi köpt riktigt fina grejor, förra året ett rustikt bakbord och detta året en gammal spegel.
Sedan finns då Siggesta gård. När jag träffade min man S och jag började vara på Värmdö (då bodde vi nämligen i Stockholm, det känns som hundra år sedan men det var 1998) så var Siggesta ett lantbruk som alla andra, ibland hade de självplock av majs och potatis men det var också allt. Nu är Siggesta hotell, konferens, restaurang och mycket annat. Varje söndag under sommarsäsongen är det bakluckeloppis där, till barnens lycka. Jag brukar sällan hitta något annat än billiga pocketböcker till mig, men barnen är lyriska och det är otroligt kul att gå där och leta. På gården finns också ett stort antal djur, så vill man ha någon slags "mini-Skansen-upplevelse" kan man åka ut och kolla på kycklingar, alpackor, grisar och kaniner bland annat!
Siggesta är inrett med stilsäker hand. Enkelt, robust, snyggt. Jag gillar att de använt falurött på alla byggnader, även om andra detaljer är moderna. Min favorit är delin, där de säljer både mat, godis, glass, husgeråd och inredningsdetaljer. Mina ätbara favoriter är ketchupen, med svarta vinbär, och den kallpressade rapsoljan (som dock görs på Säby gård, för att vara petig). Ketchupen har blivit ett begär för mina kompisar också, så nu får jag alltid en stor beställning från dem som jag tar med mig hem till Småland!

Till sist vill jag slå ett slag för Bullandö Glassfabrik som ligger vid Bullandös marina. Där gör de italiensk gelato, så god att man nästan går under. En glassbägare duger nästan som lunch... Vill man inte ha glass (jag kan inte förstå hur man inte skulle vilja det?) finns det annat som lockar i espressobaren.


Alla bilder är lånade från respektive företags hemsidor.

6 kommentarer:

Unknown sa...

It Will Get Better bit of it and i also have you bookmarked to look at new information on your site. Here is my web Apple MacBook Laptop HD Wallpaper

Unknown sa...

I will certainly return.HD Wallpapers

Unknown sa...

Strange "water hack" burns 2lbs overnight

More than 160 000 women and men are hacking their diet with a easy and SECRET "liquids hack" to drop 1-2 lbs each night while they sleep.

It is very easy and it works with anybody.

This is how you can do it yourself:

1) Get a drinking glass and fill it half full

2) Proceed to use this weight loss HACK

so you'll become 1-2 lbs skinnier the next day!

teacupcavapoopuppiess.com sa...


Good blog informatve for readers such a nice content keep posting thanks for sharing.
Maltipoo puppies for sale,maltipoo puppies for sale near me,maltipoo puppies for adoption

maltipoo puppies for sale

cavapoo puppies for sale near me

maltipoo puppies for sale near me

Mega Weed Market sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mega Weed Market sa...

We are the #1 rated online mega weed market ltd, where you can buy weed online and it’s reknown for its High Quality and Unique Services. We have a wide range of Marijuana for Sale with a variety of potent strains from STIVA, INDICA and HYBRIDS. We have HASH, CONCENTRATES, EDIBLES and PRE-ROLLS., it’s one of the BEST ways to build high quality services at scale.


afghan kush

Super Sour Diesel

Gorilla Glue 4

Maui Waui

God’s Gift

Good informative blog for Readers/Patients with Anxiety, Cancer, Epilepsy, Stress, Depression, Pain, Insomnia, Fatigue and Lack of Appetite, keep posting and thanks for sharing!!