13 februari 2008

Sovrum och mer vårtecken



Här kommer en bild till på kvistar med blommor, körsbär! Tänk att man faktiskt kan lura dem att slå ut inomhus...

Sedan visar jag några bilder från sovrummet. Vi har ju stökat om där inne nu, så att alla ska få plats. J var dock ganska förvånad över att spjälsängen skulle stå där också, han undrade "Ska bebisen också sova här???". Jag vet inte vad han hade trott, att den skulle få kampera ihop med Speja (hunden) i tvättstugan om nätterna kanske?



I ena hörnet står nu i alla fall en gammal kista som jag ropade in på auktion 2001. Den är så fin i färgen, tycker jag, turkosblå med rödrosa dekor på - helt i original. Det syns lite dåligt på bilden.
Tittar man närmare på dekoren så är fyran i årtalet spegelvänd. Undrar varför det? Jag gissar på att det är för att få det snyggare/mer symmetriskt? I kistan förvaras extra kuddar, täcken och lakan. Den sväljer nästan hur mycket som helst! Lampan på kistan är den jag köpte på Åhléns för några veckor sedan. Korgstolen är från Ikea, och står här mest för att vi ska ha någon avlastningsyta...



Spjälsängen är bäddad med lakan från Nyblom & Kollén, så mjukt och härligt!



Igår gjorde jag en fullständigt idiotisk grej. Jag skulle gå ner för trappan efter att ha suttit framför datorn och kollat på era härliga bloggar, och så snubblade jag när jag hade ett par steg kvar, fråga mig inte hur... Gissa om det gjorde ont att landa på rumpan!!! Dunsade ett par steg, lyckades skrapa upp undersidan på ena armen och ta emot mig med handleden på den andra armen (och eftersom jag är reumatiker och handlederna är mina sämsta leder så gjorde det fruktansvärt ont), idag är jag mer mörbultad än vanligt. Kändes inte alls som att jag behövde detta, jag tycker jag har krämpor så det räcker ändå!!! Nu går jag ytterst försiktigt i trappan - vill inte göra om denna dumhet!

7 kommentarer:

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,
Tack snälla söta du för dina alltid så rara ord inne hos mig - blir såå glad ska du veta!!

DU vilket fint sovrum ni verkar ha då. Älskar verkligen kistan, så charmig! Lampfoten känner jag igen - den har jag också - men skärmen kände jag inte igen, den var jättesöt - är den också från Åhléns?

Så mysigt för er att vänta på nytillskottet i familjen & underbart att höra vad storis har att säga om bebisens sovplats ha ha :)

Men du... se dig nu för med magen, inte gå & trilla så där...Ta hand om dig vännen, Kram Jes

"M" sa...

Härligt att ha lite vår inomhus åxå....väntar på att mina ska slå ut...

Anonym sa...

Vilken jättefin kista! Smart sätt att förvara täcken och kuddar på ett snyggt sätt.

Åh, vad mysigt att bädda spjälsängen! Det längtar jag till, men jag väntar ett tag till...

Men hjälp vad läskigt med trappen. Sånt där vill man ju inte göra nu. Ta det jätteförsiktigt nu, ingen fotboll och inga "trapp-studs" :)
Sköt om dig!
/Miafialottan

Karin Lindström sa...

Men Gud Kristin, jag blir ju alldeles orolig. Men det klart kan kanske möjligtvis vara bra att ge bebisen en extra skjuts när man är trött på att vänta.

Vad mysigt att boa lite, och vilken fin kista. Jag har en liknande fast min är blåare. Vilken bra ide med extra täcken etc. Min är mest full med skräp, får ta och rensa lite.

Nu måste du vara riktigt rädd om dig. 15 dagar kvar?!!
kram
Karin

Lilla Blanka sa...

Åh vilken fin kista, vad roligt att ha den i sin originalmålning!
Ojoj ta det lugnt med lilla bebben i magen...
På tal om bebis..Anne Geddes bilder ärunderbara, har alltid älskat hennes sätt att komponera bebisbilderna
Kram
Mia

Marie sa...

Hej Kristin!
Visst är det härligt med körsbärskvistar inomhus, mina har också slagit ut! Kistan är jättefin och så känner jag att jag nog blir tvungen att ta en sväng till Åhlens. Lamporna är superfina, de skulle jag kunna tänka mig till sovrummet.

Lova nu att du går försiktigt i trappan! Två dagar innan Vera föddes hade jag hämtat Elsa på dagis och var på väg hem med cykel. Eftersom jag gick med kryckor pga foglossningar var det enda alternativet att cykla trots att det var snö och is. Givetvis cyklade jag omkull på en isfläck! Elsa blev jätterädd och skrek och jag blev också rädd att jag hade slagit i magen. Med magen gick det bra men oj vad jag var mörbultad både här och där dagen efter.

Ta hand om dig och ha en mysig Alla Hjärtans Dag!
Kramar Marie

LOPPISLIV sa...

Vad kul att du hittade till min sida....Vilken underbar kista...håller med dig...färgen är ljuvlig...och vad fint med de rödvit randiga sängkläderna, ränder och rutor håller alltid i stil...önskar dig en trevlig alla hjärtans dag...nu ska jag kolla runt lite till på din sida innan jag kryper till kojs //Paula