17 februari 2008

Vitt porslin i olika former

Idag har jag tagit lite bilder på vitt porslin/keramik som finns här hemma. Jag har en förkärlek för det, och framförallt sådant med pärlkant eller reliefer. Jag gjorde bilderna lite mindre än vanligt men de går att klicka på för att se i större version.

Från köket:
Ägghållare fyndad på Tradera, vit spillkum från 1800-talet som jag haft "hur länge som helst", latteskål med körsbärstomater - kostade en guldtia på loppis och sist en lite gräddsnipa som Indiska sålde för massvis med år sedan.






För blomster:
Små vita vaser fyndade på rea, en Tiarakruka från Rörstrand, ny vas från Gustavsberg, loppiskruka med reliefmönster som påminner lite om Waldemarsudde-krukorna.





Från vardagsrummet:
Detalj från vår vita vackra kakelugn, fruktfat från Indiska.

9 kommentarer:

Kamomilla sa...

Mycket mycket vackert!!

På Norrgården sa...

Vilka läckra bilder på fina saker! Vitt kan verkligen vara så mycket - yta och struktur gör ju sitt också! Vasen från Gustavsberg fastnade jag för, enkel och snygg!

Kamomilla sa...

Foglossning och sammandragningar... ujuj. låter inte så skönt inte. Hoppas du får åka in snart! Vad härligt att få en bebis såhär till våren! Det vet jag för mina barn är födda i mars och april! :)

Marie sa...

Hej Kristin!
Så mycket vackert porslin du har, jag bara njuter av alla bilderna! Jag är ju precis som du väldigt förtjust i vitt och cremefärgat porslin.

Nu är det inte många dagar kvar tills bebisen kommer, spännande!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Linneagården sa...

Vilka fina vita saker. Kul med både gammalt & nytt.
Ha en bra vecka /madelene

Solsjö - Under en vind sa...

Å vilka underbar vita och fina detaljer!!! Vackra bilder!

Din tårta därnere ska jag inte baka....inte för att den inte ser god ut, utan för att det vore dumt att äta sååå mycket gott....hi hi....

Vilket mysigt kök!

Ha en ny bra vecka! Kramis!

mia sa...

Hej Kristin!
Jag har hört talas om dig men vi har inte träffats än. Jag är mamma till Ingrids Oskar och vi har ett projekt på jobbet att göra bloggar och nu hittade jag din fina blogg och blev så förälskad i de små blombebisarna. Tänker sno de till min blogg och tala om var jag fann dem. Hoppas det är ok! Det återstår förstås att se om jag lyckas. Är inte så bra på dethär ännu.
Hälsningar
Monika

Maria sa...

Enkelt, snyggt och stilrent - precis i min smak!

Färjtorp sa...

Känner igen ägghållaren =) finns ju i och för sig många likadana men jag har sålt en på tradera alldeles nyligt. Vore kul om ni köpt den av mig!! hihi
Kram Johanna