27 juli 2008

I C:s trädgård

Vi har bekanta som bor på en gård i härheten, de har ett jättestort hus med en jätteträdgård som är jättefin. Jag har frågat C om jag fick fota där och lägga ut på bloggen, och det gick bra, så här kommer lite inspiration från en härlig trädgård! (Det går att klicka på bilderna så att de kommer upp i större format om man vill se lite mer detaljer.)Här är det stora landet, som innehåller mängder med grönsaker som sallad, spenat, vitlök, sockerärtor, potatis, tomater, morötter och säkert en massa andra saker som jag har missat. Alla tre barnen i familjen har varsin liten ruta att odla i, och så finns det en massa yviga blommor i olika färger och former längs kanten, som t ex dubbel rosa vallmo, gurkört, salvia och dahlia. C gillar att det är yvigt och mycket färger.

Kanten på landet är lagd av granitstolpar, det är en idé jag funderar på att ta efter, då den röda graniten är så vanlig i våra trakter och vi har gamla stenstolpar liggande lite överallt på vår mark.

Lite lekfulla inslag i trädgården... en mås gjord av en trädrot och en glittrig groda under floxen. Barnen har ett eldorado här, då de har en egen borg och rutschkana, två gungställningar, sandlåda och linbana och en härlig kastanj att leka under.En blommande rabatt med kant av gamla telefonstolpar.

Vy ner mot den gamla entrén (mot stora vägen), som inte används längre, men som C har valt att behålla för att bevara den ursprungliga trädgårdsplanen. Här står brudspirea och äppelträd på rad.

Ett av de gamla fruktträdenSolbrud

5 kommentarer:

Hannis sa...

Vilken härlig trädgård!
Tycker det är så vackert när det ser ut som "gammal" lummig trädgård.

Provade förresten att göra äppelkrans i helgen.
Tålamodet fanns inte riktigt så jag ska försöka igen=))

Kram Hannis

Drömrum sa...

Åh vilken fin trädgård! Jättekul att du visar bilder därifrån!
:-D Du behöver inte vara orolig, du terroriserar mig inte! Haahahha! Det är jättekul att du besöker min blogg!
Ha det så bra! Hörs igen!
Kram
Helen

a home far away sa...

Vilken ljuvlig trädgård, vad snällt att du fick fota!

//Gunilla

Gula Villan i Vallen sa...

Tror du man kan få flytta in? Jag önskar min trädgård såg ut sådär. Just nu för jag en ojämn kamp med ogräset. Har inte riktigt fått till det med min enda rabatt iår (Alice kom precis när jag skulle skola om plant, så de han bli lite rangliga...), så jag har liksom tappat sugen. Slappar mest i skuggan och försöker att inte förkyla behagen. Eftersom vi bor vid kusten är det storm jämt, vilket iochförsej inte är en nackdel när det är 27 grader varm. Max har ådragit sig en ganska ljuvlig solbränna - jag är inte det minsta avundsjuk. Nu njuter vi av Sven sista smestervecka innan allt är tillbaka i vardagen igen. Kanske lika skönt med lite ordning och reda? Kram MarieJo

Grinden på glänt sa...

Vilken härlig trädgård! Wow!!