09 juli 2008

Torr som en melon

Vi är skärgården på Värmdö och har semester i vår lilla stuga. Det är primitivt leverne som gäller, med utedass och vatten i dunkar. Killarna har badat i havsviken, men inte jag, jag är en riktig badkruka! När J hade torkat sig meddelade han att nu var han "torr som en melon". Han har börjat förstå att man säger "klok som en uggla" och "envis som en åsna" och konstruerar därför egna liknelser. Så idag är han torr som en melon, punkt slut.

I eftermiddag har vi fått barnpassning för båda barnen så vi sätter kurs mot Grinda Wärdshus och äter, bara jag och S. Lyxigt!Jag försökte hitta några fina bilder på Grinda på nätet, men den här var det närmaste jag kom (bilden lånad från Allt om Stockholm.) Huset där restaurangen och hotellet ligger, är en enorm villa från 1906 som ligger längst upp på en höjd. Det byggdes för Nobelstiftelsens första ordförande eller något liknande. Nedanför vid vattnet finns gästhamn och en enklare servering. Vi ska dock äta uppe på värdshusets terrass. Det är dyrt men gott, småbarnsföräldrar som vi är kan vi dock behöva något lyxigare än bara makaroner på vår semester! På söndag ska vi på bakluckeloppis på Siggesta gård som ligger nästgårds från vår stuga. Läs mer om det här, om du är intresserad. Vi får se om jag gör några fynd, förra året blev "skörden" ett antal plastdinosaurier och en Flexitrack-bilbana till J - det är ju inte alltid det blir vita, skavda saker man fyndar...

7 kommentarer:

Kamomilla sa...

Så härligt det låter! Hoppas det blir underbart med god mat och en stund för er själva, det behöver man när man har småttingar.. Och loppis låter skoj, vad man än fyndar så är det kul!

Annika sa...

Härligt med blandade fynd... Det kan ju faktisk bli vad som helst när barnen är med... Mysigt att komma ifrån o äta god mat på tu man hand... Ha det så bra.. Kram Annika

A-P sa...

Vilka underbara bilder på hagen. Såg verkligen mysigt ut, lyckliga djur som får gå där hela dagarna. Och eran förstugkvist var ju bara sååå fin. Härligt att komma iväg på tu man hand och mysa lite, det behöver man emellanåt. Ha det fint.

Ett hem på landet sa...

Barn är för härliga..."torr som en melon".
Hoppas att ni fick en mysig stund tillsammans och att maken smakade bra.
KRAM

Tina sa...

Typiskt! Jag som är "uppe" på besök fr o m lördag och så är det på söndag när pappa fyller år..!
Jag kan ju knappast överge 70 års firaren för en loppis - vare sig den är i bakluckan eller någon annanstans :(
Ha' det underbart på "grönbetet"!
Jag ska njuta för fullt på mitt veckolånga grönbete (inte fullt så primitivt) har bara mina gamla föräldrar att tackla. De vill ju inte riktigt inse att man hunnit bli medelålders tvåbarnsmorsa...!
Må gott!! Kramizz till hela familjen!

Mitt Egnahem sa...

Barnfri matstund... vet hur det brukar bli, det enda man pratar om är barnen!!! haha, eller också bara njuter man av att få tugga ifred. Ha det underbart! MVH Mitt Egnahem PS. Underbar liknelse från barnet!

milly Garden sa...

Barn kan dom! och så himmla härliga är dom! Svårt att tänka sig ett liv utan barn nu när man fått smak på det! Ha nu en riktigt trevlig kväll på värdshuset...vi vuxna behöver verkligen vuxentid!!


Ha det gott!
Kram Marina