21 juli 2008

Loppisar och antikaffärer i Småland

Jag har fått många mail som handlar om om jag kan rekommendera några loppisar i Småland, så jag tänkte därför skriva ett inlägg om det jag brukar svara. Först vill jag bara säga att Småland är stort, och jag bor i norra delen, så jag känner inte alls till särskilt mycket. Det här ska ses som ett högst personligt svar - ingen heltäckande guide.

Tidningen Antikvärldens nätupplaga har en jättebra översikt med loppisar, antikaffärer, antikmässor och byggnadsvårdsbutiker i hela landet. Där kan man gå in och söka på landskap eller på kategori, vad man nu är intresserad av. För att hitta Smålands utbud kan du följa den här länken.

Mina absoluta favoritställen är Östregårds Antik i Moheda ett par mil norr om Växjö. De har öppet bara söndagar i maj-september, så det gäller att passa på!!! Där är det den underbara kombinationen av massor med prylar och billiga priser som gäller, så det kan knappast bli bättre. Utanför Lammhult ligger Brottsahemmets Antik. Där är det också mycket prylar och låga priser, man kan nog inte kalla det loppis, men det är en väldigt bra antikaffär med många roliga saker. Dessa båda ställen ligger inte med mer än ett par mil emellan, så man hinner besöka båda på samma dag.

4 kommentarer:

Karin sa...

Tack för tipset Kristin, Moheda pratades det om på bloggträffen. Det stället verkar ju toppen!
Kram/karin

Denise sa...

Jag kan rekommendera virserums möbellager, som ligger i virserum, 1,5 mil väst om Målilla.
900kvm med fräscha prylar till bra pris. Är man i Småland är det ett måste Att besöka:-)

Anonym sa...

hej... har ett bra tips om det är ok... för september...
MEGA- loppis i torghuset smålandsstenar!!!! Lörd 29 sept fr kl 9,00---- Vi är ca
50 SÄLJARE !! Alltså värt ett besök... Kom o mingla ,Gör ett fynd el 2 eller bara ta en billig fika.... Välkomna!!! sprid vidare.......

Lagans Loppis sa...

Hej!
Måste bygga på med lite mer matnyttigt för Småland!
Vi driver en loppmarknad på Lagans Handelsplats i Lagan, en industrifastighet som gjorts om till att inrymma café, partiförsäljning, loppmarknad och småföretagarbås där man kan sälja sina varor och tjänster. Det finns både bås och loppisbord att hyra, helt utifrån vad man vill själv. Man hittar allt från vanliga bruksföremål till väldigt låga loppispriser eller udda retrosaker som verkligen går att fynda! Fasta säljare och nya säljare varvas varje vecka och eftersom det är inomhus är det öppet året runt.

Läs gärna mer på http://lagansloppis.se eller http://facebook.com/lagansloppis

Öppettider lördagar 10-14 samt sista söndagen varje månad. (På dubbelhelgen är det ofta auktion, håll koll på facebooksidan.)

Välkomna!