23 augusti 2010

Liten möbelrockad

Jag tillhör dem som möblerar om ofta. Nu menar jag inte att jag flyttar hela rum, men många möbler vandrar från det ena rummet till det andra hemma hos oss. Nu har det hänt igen. Den här gånger var det turligt nog så små möbler att jag kunde flytta dem själv, och slapp be S om hjälp - han är inte lika entusiastisk över mina förflyttningar, särskilt inte när de inbegriper upp- eller nedlyftning från vårt lagårdsloft där jag har mitt "möbellager".
.
På verandan stod tidigare det här vita skrivbordet och innan dess hade jag det i matsalen där det huserade min bärbara dator och lite annat "kontorskrafs". Jag tycker det är jättesvårt att hitta en bra arbetsplats. Vårt hus är inte så stort att vi har ett rum över som vi kan ha kontor i, så den möjligheten finns tyvärr inte.
.
Uppe i vårt sovrum skulle jag ha plats för ett skrivbord, men där går inte att sitta, det känns som om jag befinner mig på en annan planet där. Varje gång jag försöker sätta mig vid datorn för att blogga eller skriva någon reportagetext så skriks det på mig från ett eller båda barnen och man ska byta blöja, plåstra om sår, leta efter borttappade prylar eller medla i allvarliga konflikter om lego eller gosedjur. Det går helt enkelt inte att sitta långt från händelsernas centrum. Nu ska jag prova att sitta i vardagsrummet istället och jag kommer ha noll sekunder i inställelsetid om någon behöver min uppmärksamhet... Jag hoppas också att min blotta närvaro ska hindra syskonbråk, men där kanske jag hoppas för mycket? (Och nej, om någon undrar, jag är rätt kvällstrött så att sitta och jobba hela nätterna när barnen lagt sig är inte min melodi.)
.


.
Jag vågar inte ställa mina kontorssaker här (pennor och saxar används gärna av båda barnen och det är ju inte alltid helt bra...), utan tänkte ha dem inlåsta i sekretären ett par meter bort (utanför bilden).
.
Så... arbetsro kan man ju få på olika sätt. Om jag sitter i sovrummet får jag ingen ro för jag måste gå därifrån hela tiden, om jag sitter här - typ en meter från tv:n - så blir det inte tyst, men kanske lugnare ändå. Var sitter ni, när ni jobbar och/eller bloggar? Dela gärna med er av smarta tips och idéer!

9 kommentarer:

Kamomilla sa...

jag har inte småbarn men känner ändå att jag vill vara i närheten av familjen. jag bloggar som du, i vardagsrrummet, det fungerar jättebra! Vi har hemmakontor i bastubyggnaden, med en större dator, men eftersom jag inte ännu inte är företagare på heltid så sitter jag inte så mycket där.

Min man ser på tv, jag bloggar. Vi sitter i samma rum, jag med ryggen mot väggen så jag ser ut mot rummet och mot tv:n hela tiden. Har ett litet symaskinsbord som min minilaptop står på. jag tycker det fungerar jättebra- vi kan prata med varann och ha ögonkontakt- det känns viktigt för mig.
min bloggvrå ser du i högra spalten på min blogg, där finns en liten bild, ifall du vill kika.

Fröken Fräken sa...

Ett vackert skrivbord det där! Kan nog pryda sin plats överallt. Ja, skulle det finnas omflyttning-av-möbler-SM skulle jag helt klart vara en av finalisterna! Tyvärr har jag inte tillräckligt många rum för att kunna möblera om så mycket som jag skulle vilja... men det är tur att man har en källare där man kan lägga upp det som just nu inte får plats..
Själv sitter jag nästan alltid i soffan och bloggar, men det är inte på något sätt ergonomiskt. ;-D Dock slipper jag medla i konflikter, möjligen leta reda på saker som herr Fräken inte kan hitta (svårt att hitta mjölken om den står bakom filen i kylen ;-D ) och då kan det ju vara bra att sitta nära!

Lille vildand sa...

Fantastisk innlegg!
Jeg kjenner meg så igjen - både med å ommøblere, lite entusiastisk mann og barn som trenger hjelp i ett!
Fornuftig med valg av plassering for det vakre skrivebordet!
God arbeidsøkt!

StrandviksVillan sa...

Ett sånt vackert bord!!
Jag har många småmöbler också som byter plats alltför ofta ;)
Själv sitter jag och bloggar vid köksbänken, verkligen i händelsernas centrum. Där har jag koll på allt och alla :)

Katinka sa...

Kom Kristin, og se hvor jeg sidder og blogger :-)

Midt i huset. Det skulle være meget Feng Shui agtigt....
Og der sidder jeg IKKE for at få arbejdsro, for det har jeg aldrig der. Jeg sidder der fordi jeg på den måde, som du også erfarer, kan være sammen med mand, børn og hund. Det er nødvendigt at være der hele tiden når man har små børn, og man vænner sig hurtigt til at blive afbrudt konstant, synes jeg. Jeg sidder her jo også og arbejder, når jeg ikke lige pakker ordrer eller er børnetaxachauffør, så det bliver alligevel ofte til mange timer hver dag.
Når man sidder midt i det hele får man det hele med.

Undtagen arbejdsro.
ha' det hyggeligt!
Kh Katinka
PS Købte to knopbrädder hos din far forleden :-)

LenaS sa...

Åh vilket fint skrivbord, och även här flyttas sakerna runt mellan varven :o)
Ha en riktigt härlig dag!
Kramis/LenaS

Fröken Grön sa...

Fin liten hörna du har!
Själv sitter jag oftast i kökssoffan, - då har man nära och bra till kaffet, och så är det så ljust och fint i köket. Dessutom är det ju bra med en stoppad dyna för rumpan, när man fastnar timmavis i fina bloggar som din =)

/Anna-Karin

-Mia- sa...

Nydelig bilde!! Fin liten krok! :-) Ha en fin kvald! Kram :-)

Kia sa...

Då vi alla bor i vardagsrummet under vår ombyggnad av halva huset, så sitter jag och jobbar med datan vid köksbordet. Finns inte så mycket att välja på, ja soffbordet då. Men sen när allt är klart ska vi få en datahörna utanför de minsta tjejernas rum och det ser jag fram emot!
/ Kia