30 augusti 2010

Hösthelg

Vilken skön helg det blev! Här har hela augusti varit regnig och osomrig, nu fick vi äntligen en solig helg om än lite kylig och höstig. Vi har hunnit göra jättemycket saker. I söndags morse drog vi på oss skruttiga kläder och så målade vi rödfärg allihopa (även om barnen tröttnade fort), stallet är skurat och en hel mängd andra saker är också avklarade. Tänk vad allt går lättare när solen skiner!
.


.
Stentrappan på baksidan är klar också, och vi har fått dit några av de tänkta trampstenarna i gräsmattan. De ska fortsätta "slingra" sig upp mot det gamla utedasset som jag använder som trädgårdsbod, men det får vara till nästa år. Nu har vi inte så jättemånga punkter kvar på vår att-göra-under-sommaren-lista och vi har ingen lust att göra den längre än vad den redan är...
.
Ha en bra vecka!

29 augusti 2010

Kvällsjobb

Igår var vi ute hela familjen i skogen och hittade lite kantareller. Sedan blev det trevligt kvällsjobb med att rensa dem! Kantarellmackor går inte av för hackor, och extra kul är det när svampen växer i ens egen skog.

27 augusti 2010

Drömmer om en köksö

Hittade dessa fina köksbilder på Sköna hem. Jag får sådan längtan efter en köksö ibland! Vårt kök är inte jättelitet, men har inte "proportionerna på rätt plats" för att det ska bli en bra möblering med en köksö. Jag skulle också vilja ha ett skåp i köket, men det finns det definitivt inte plats för. Nåja, jag får nöja mig med att ha vitrinskåp i matsalen, men visst är det roligt att önskedrömma?
.

.

.
Hoppas ni får en bra helg! I helgen ska jag ragga saker till ett roligt jobb jag och Lotta ska göra nästa fredag. Och så ska jag städa lite till, jag håller på att röja och rensa i mina skåp och lådor. Tänk att det har så lätt för att svämma över ;-)

24 augusti 2010

Totalt oglamoröst på verandan

Efter min lilla möbelflytt i helgen så blev det såhär på verandan. En gammal byrå, som jag köpte på Blocket och åkte och hämtade när det var värsta vinterhalkan ute, fick flytta hit istället när skrivbordet kom in i vardagsrummet. Vi har världens minsta entré och är bedrövligt eftersatta på förvaringsfronten här. Jag kapitulerar inför en kommande vintersäsong och inser att två barn behöver m-ä-n-g-d-e-r av plats för vantar, halsdukar, strumpor och mössor (man har ju hur många uppsättningar som helst av allt också). Jag hoppas alltså att den kommer att göra nytta här! Jag har haft klart bättre möbleringar av verandan tidigare men som sagt, den här gången låter jag funktion gå före estetik...
.

.
Japp, såhär ser det ut hemma hos oss för jämnan. Skitiga stövlar och hårande hund. En ganska oglamorös, lantlig tillvaro! Sopset från Julias vita drömmar, används väldigt flitigt för att åtminstone sopa bort det värsta på golvet...

23 augusti 2010

Liten möbelrockad

Jag tillhör dem som möblerar om ofta. Nu menar jag inte att jag flyttar hela rum, men många möbler vandrar från det ena rummet till det andra hemma hos oss. Nu har det hänt igen. Den här gånger var det turligt nog så små möbler att jag kunde flytta dem själv, och slapp be S om hjälp - han är inte lika entusiastisk över mina förflyttningar, särskilt inte när de inbegriper upp- eller nedlyftning från vårt lagårdsloft där jag har mitt "möbellager".
.
På verandan stod tidigare det här vita skrivbordet och innan dess hade jag det i matsalen där det huserade min bärbara dator och lite annat "kontorskrafs". Jag tycker det är jättesvårt att hitta en bra arbetsplats. Vårt hus är inte så stort att vi har ett rum över som vi kan ha kontor i, så den möjligheten finns tyvärr inte.
.
Uppe i vårt sovrum skulle jag ha plats för ett skrivbord, men där går inte att sitta, det känns som om jag befinner mig på en annan planet där. Varje gång jag försöker sätta mig vid datorn för att blogga eller skriva någon reportagetext så skriks det på mig från ett eller båda barnen och man ska byta blöja, plåstra om sår, leta efter borttappade prylar eller medla i allvarliga konflikter om lego eller gosedjur. Det går helt enkelt inte att sitta långt från händelsernas centrum. Nu ska jag prova att sitta i vardagsrummet istället och jag kommer ha noll sekunder i inställelsetid om någon behöver min uppmärksamhet... Jag hoppas också att min blotta närvaro ska hindra syskonbråk, men där kanske jag hoppas för mycket? (Och nej, om någon undrar, jag är rätt kvällstrött så att sitta och jobba hela nätterna när barnen lagt sig är inte min melodi.)
.


.
Jag vågar inte ställa mina kontorssaker här (pennor och saxar används gärna av båda barnen och det är ju inte alltid helt bra...), utan tänkte ha dem inlåsta i sekretären ett par meter bort (utanför bilden).
.
Så... arbetsro kan man ju få på olika sätt. Om jag sitter i sovrummet får jag ingen ro för jag måste gå därifrån hela tiden, om jag sitter här - typ en meter från tv:n - så blir det inte tyst, men kanske lugnare ändå. Var sitter ni, när ni jobbar och/eller bloggar? Dela gärna med er av smarta tips och idéer!

22 augusti 2010

Blombrist

Just nu finns det inte mycket fint att plocka in och sätta i blomvaserna, tycker jag (åtminstone inte från min trädgård). Veckans projekt får bli att skaffa lite snygga krukväxter (pelargonerna börjar också vara på fallrepet) och kanske unna mig några snittblommor. Den här hundlokan har snart gjort sitt... Emaljkannan heter "Sockerärt" och kommer från Ikea, den är mitt substitut i väntan på att jag hittar den gamla emaljkanna jag drömmer om.
.
.
Ha nu en bra vecka, jag hoppas bli frisk för jag har knappt stuckit näsan utanför dörren den här helgen för feber, snuva och hosta.

21 augusti 2010

Föraning om höst

Nu är det dags att skriva om och visa något annat än reportaget. Den här veckan har vi mest varit (och är) förkylda hela bunten. Vi kommer ta det lugnt i helgen och tända ljus när det nu verkar ha blivit höstkänsla ute. Tur att jag fyllde på mitt ljusförråd på Ikea i veckan!
.

14 augusti 2010

Bilder från Lantlivsreportaget #3

Hej och hå, nu är första arbetsveckan avklarad och inte förrän nu har jag haft ork att skriva och tacka för alla kommentarer och mail jag har fått om reportaget om oss i Lantliv. TACK, TACK, TACK allihopa!!!! Jag blir jätteglad över era rara ord!
.
Idag ska jag visa ytterligare några bilder från reportaget. Det är från barnens rum, jag tycker det var lite synd att det inte var några bilder alls med därifrån. Jag är däremot glad över att ingen bild på vårt sovrum kom med, förra sommaren var det inte ommålat och jag är så mycket mer nöjd nu med det, än som det såg ut förra året.
.
Varsågod, här kommer prins- och prinsessrummen... publicerade med tillåtelse från fotograf Patrik Hagborg.
.



09 augusti 2010

Bilder från Lantlivsreportaget #2

Jag fortsätter med fler bilder från Lantlivsreportaget, nu från veranda, vardagsrum och trapphall. Sedan ska jag visa bilder som togs på barnens rum, de kom inte alls med. Fotograf på alla bilder i detta inlägg är alltså Patrik Hagborg och bilderna publiceras med hans tillåtelse.
.


08 augusti 2010

Bilder från Lantlivsreportaget #1

Hej och tack för alla era rara hälsningar om reportaget! Idag visar jag fler bilder från köket och matsalen, en del kom med i tidningen och andra har inte publicerats. Alla bilder är alltså tagna av Patrik Hagborg och de publiceras här med tillåtelse från honom. Fler bilder kommer längre fram!
.




06 augusti 2010

Nu är vi med i Lantliv!

Ääääääääntligen kom så Lantliv nr 10/2010 - och vårt hem är med där. Det var i augusti förra året som superhärliga Johanna Flyckt (Vintage) och fotografen Patrik Hagborg var här hos oss en hel, lång rolig dag och plåtade både inne och ute. Lite komiskt att jag i förra inlägget skrev om boken Lev Vackert, där vårt hem är med, och idag om Lantliv. Det är rena rama ketchupeffekten och jag känner mig som värsta linslusen!
.

.
En hel massa sidor och många bilder är det. Jag lyckas figurera på tre av dem, jag som avskyr att se mig själv på foton, suck. Men det får ni stå ut med, ni kan ju titta lite mer på de bilder där jag inte är med... *ler*
.
Jag ska visa fler bilder från reportaget så småningom, jag har jättefina bilder som tyvärr inte kom med (det finns ju inte plats för allt). Den 12 augusti finns Lantliv att köpa ute i affärerna för er som inte prenumererar och redan har fått tidningen.

I tryckt format

Nu har den kommit, den nya inredningsboken Lev Vackert! Som en av sjutton bloggare så blev jag utvald att vara med och bidra med bilder. Otroligt ärorikt, roligt och spännande och i vilket gott sällskap jag fick vara med! Varje blogg presenteras med ett uppslag och jag och min blogg återfinns på sid 26-27. Här har jag fotograferat av sidorna...
.

.

.
Jag har funderat många gånger sedan jag skickade iväg mitt bidrag, på vilka bilder Ingela och Petra skulle välja och hur boken skulle se ut. Bilderna från min blogg och vårt hus känns väldigt representativa för min stil och jag är mycket nöjd med urvalet! Tack kära Ingela och Petra för att jag fick vara med!
.
Så iväg nu och köp boken, om du inte redan beställt den! Finns att köpa i många webbutiker och inredningsbutiker (bara googla på "Lev vackert" och du får mängder av träffar)!

04 augusti 2010

Tada - uteköket!

Nu kan jag äntligen stolt visa upp vårt lilla utekök, eller grillhörna, eller vad man nu vill kalla det. Såhär såg det ut innan det blev klart. Idag höll det äntligen upp, så då skyndade jag mig ut med penseln i högsta hugg och rödfärgade (ljus falu rödfärg, för den som undrar)! Det här projektet har inte kostat oss mycket då det mest är byggt av sådant vi redan hade hemma. Panelen är återanvänd (den vi rev ner från gaveln när vi byggde ut huset) och övrigt virke hade vi också hemma då det är sågat av träd från gården (liksom allt trä till husets utbyggnad - det är en skön känsla att få egna brädor av egna träd...). Som bänkskiva använde vi hyvlade och spontade brädor som vi hade över sedan vi la nytt loggolv.
.

.
Grillen står alltså bakom den låga delen av planket. Insidan av planket är klädd med en plåt som vi måttbeställde från ett plåtslageri. Detta kostade ca 700 kr och var det absolut dyraste inköpet, men väl värt pengarna då vi nu inte behöver oroa oss för att virket ska fatta eld. Byggvaruhusets billigaste betongplatta i storleken 30x30 cm à 25 kr st köpte vi några och la under grillen, för att den ska stå plant. Annars är det granitsingel på marken liksom på övriga uteplatsen.
.



.
Bild 1: Söta krukväxter förgyller ju tillvaron! Finaste krukorna just nu har jag hittat hos Årstid på A6 i Jönköping. Fågelholken har några år på nacken och köptes då från Mio.
Bild 2: Bra-att-ha-saker på hyllorna... Korgarna är gamla från Ikea, med smidiga handtag är de lätta att bära in och ut efter behov. Jag kommer inte ha oljor, saltkvarn, porslin etc ute för jämnan utan kommer ta med det inifrån när vi ska använda uteköket, har jag bestämt. Här på bänken kommer vi även kunna ha en liten bänkspis med två elplattor att ansluta om vi behöver.
Bild 3: Jag har haft turen att hitta två stora tvättfat i emalj under min semester, det här är det sämsta. Det får agera tvättho utomhus. Bra att skrubba rotfrukter i, eller att tvätta händerna i (jag har också hittat en jättestor tvättkanna i blåvit emalj som man kan ha vatten i).
Bild 4: Diskborste från Nacka byggnadsvård, durkslaget är ett loppisfynd. Den smidda kroklisten är från Qvarnarps byggnadsvård.
Bild 5: Bestick i glasburk, bara att hämta vid behov...
Bild 6: Bänkskivan är betsad i färgen "Järnvitriol" och kommer gråna ännu mer i väder och vind. På zinkkrokarna hänger grytlapp från Åhléns och våfflad kökshandduk från Himla.
.
Är så nöjd! Nu får vi bara hoppas vädret håller sig lite fint ett tag så vi kan prova uteköket på riktigt!

03 augusti 2010

Jaha, gummi?

Idag firar jag och min man åttaårig bröllopsdag. Googlade just på vad den åttaåriga bröllopsdagen kallas. Svaret är "gummi". Det var ju föga vackert. Hur kan man trycka in "gummi" mellan "ylle" (7-årig) och "linne" (9-årig)? Vi har försökt äta en god lunch här, men omgivningarna ville inte riktigt samarbeta och skapa någon romantisk och lugn stämning. Getingarna ven runt huvudet, M var på riktigt grinhumör, J retades och vår hund stod och tiggde nedanför bordet. Nåja, maten blev uppäten och vinet uppdrucket, och vi fick kanske tyst och lugnt i två minuter... Må bättre bröllopsdagar komma!!!!
.

.
Hittade en gammal bild från juni i datorn som jag inte har visat här på bloggen förut. Den kändes nästan lite bröllopsaktig med mycket vitt, fina blommor och ljus så den får ackompanjera detta inlägg. (Gammal fransk ljusstake från Madame Petite, vas från Rörstrand.)

02 augusti 2010

Sista semesterveckan

Jaha, då började den sista semesterveckan. Det är ju inte så kul... Egentligen ska jag inte klaga, jag tycker vi har haft det jätteskönt och hunnit med mycket, både sådant som är roligt och sådant som är mer "måsten". Fortfarande har vi regn som drippar mest varje dag, så uteköket är fortfarande inte klart, det stör jag mig däremot enormt på. Jag hoppas det finns möjlighet att göra klart det under den här veckan. Sedan måste jag också skriva klart köksreportaget som ska in. Jag tror knappast jag blir sysslolös...
.
.
I brist på annat så får ni se en bild från ett av vardagsrumsfönsterna. Mina rostiga trådkorgar med vinkorkar och rostiga bouleklot... jag måste köpa lite snygga krukväxter nu inför höstsäsongen. Under sommaren har jag väldigt få krukväxter inne (de flesta får flytta ut och bo utomhus).
.
TUSEN TACK vill jag säga, till alla era rara kommentarer om att vi nu sålt ett reportage. Det värmer gott!!!