22 september 2008

Äppelskörd

Jag, J och M i vagnen har varit ute och tagit reda på äpplen. Vi har ju ganska många - om än gamla - äppelträd. Flera av äppelträden står i hästhagen, så där har hästarna haft kalas och det finns inga äpplen kvar. Från en vildapel har vi plockat jättegoda äpplen, jag tycker de påminner om honungsmelon i smaken. Ett år gav detta vildapelträd helt enorma äpplen, varje äpple vägde 2-3 hg styck (de såg ut som affärernas Granny Smith)! I år verkar alla äpplen vara mindre, och ganska fula i skalet. Vi plockade ändå och gjorde sedan äppelmos - det har jag aldrig gjort förut. Med tanke på att äpplena var små så var det ett evigt skalande... och när jag hade fått ihop 1 kg oskalade äppelskivor gav jag upp och kokade det. Tre burkar med jättegott mos blev det i alla fall, smaksatt med kanel och vanilj. Nu är det gamla äppelträdet på tomten som ska plockas av, men det är höstfrukt på det, så det får vänta lite än.Här är äpplena innan vi högg in på dem och gjorde äppelmos. Skålen är ett gammalt tvättfat och duken är från Nyblom o Kollén.

Hoppas ni har en bra vecka! Här går allting bra, men jag är onekligen rätt trött på kvällarna...

9 kommentarer:

Karin Lindström sa...

Hej Kristin vännen!

Skönt att det gått bra hittills. Vad mysigt det låter med ert kok. Jag har ännu inte gjort något äppelmos, men nu blev jag sugen på att prova med vanilj.

Äpplena kan vara "husmors" äpplen. Jag tror dom heter Signe Tillish. Vi har ett sånt träd och det är väldigt sällan dom hinner mogna och bli stora och fina. Oftast ruttnar dom bort på träden och det är svarta "skorv" fläckar på dom.
Jag åt ett som var fint på eftermiddan och det var jätte gott.

Ta hand om er nu och jag tänker på er!

Många kramar
Karin

VI PÅ ÅSEN sa...

Har precis hittat din blogg! Rolig att läsa och inspirerande bilder:-)

Anonym sa...

Vad skönt att höra att du än så länge klarar av att vara gräsänka. Min sambon syrra sa idag att det är ett par dagars "inkörstid" sedan går det ganska bra. Men du får lova att fira med att gå på bio - ENSAM - när maken kommer tillbaka. Kanske Sex and the City eller ngt annat tjejigt! Mkt höst här nu. Björkarna har börjat tappa löven. Varmt på dagarna är det ännu i alla fall. Idag tror jag det varit 16-17 grader. //MarieJO

Lisas torp sa...

Ja, härliga äppeltider är det och det mesta blir ju gott! Vaniljen lätt jättegott att ha i! Tackar för tipset!
Tackar också för titten hos mej!

Lisa

Ett hem på landet sa...

Va härligt det är med äppeltider och så gott det smakar som man kan göra själv. Vi har ett äppelträd, äpplena är goda, men oftast hinner de inte mogna klart, de blir fula och dåliga innifrån, synd!
KRAM

Helena Dovier sa...

Jösses - att du hann med att koka äppelmos också mitt i alltihop! Själv hade jag garanterat fått magsår eller något av att ha så mycket att ta hand om, och det utan att koka äppelmos :-).

Kram från Helena

Annika sa...

Hej!!! Härligt att allt funkar.... jag har mailat ett recept till dig...:) vilka härliga äppelbilder.... o mos som är så gott... Kram Annika

Vitt och blandat sa...

Hej kära du =) jag har varit in hos dig, men inte skrivit någonting... har haft så körigt med allt (å du med vad jag förstår)så jag har valt att bara njuta av de du lagt ut. Jag skrattade så tårarna rann åt din "målakorg" berättelse =D Oj, oj så bra skrivet!! Bilden på ditt halvmånebord å lyktan (hur 17 kunde dom sälja den så billigt?) är helt underbar - ger massor med energi! Roligt att höra från dig, varma, varma kramar/Anneli
PS är vovve bättre nu?

https://kushhighlife.com/ sa...

nice


pitbull puppies for sale
pitbull puppies for sale
pitbulls for sale

Glock 17 for sale cheap online without License overnight delivery (glockgunstore.com)

glock 30 for sale

uzi pistol for sale

Browning Hi-Power 9mm


pitbull puppies for sale