27 februari 2009

Fikonet har bestämt sig

Har ni sett? Såhär ser mitt lilla fikonträd ut just nu. Det har övervintrat ute i sadelkammaren (som alltid håller några plusgrader), men har nu bestämt sig för att det är vår och därmed klämt fram några blad. Det blev ju så lägligt töväder nu i veckan, så då kunde jag bära in det. Jag vet inte hur känsliga de är egentligen, om man hade vågat bära det över stallplanen även i minusgrader? Eftersom det är ganska mörkt i sadelkammaren ville jag inte ha fikonet där längre, utan nu fick det komma in och bo på verandan. Endera dagen ska jag plantera om det också, jag har köpt jord och alla mina pelargoner väntar på jordbyte de med...
.

.
Jag har förresten också bestämt mig. Nämligen för att måla köksluckorna v-i-t-a. Egentligen skulle vi åkt på min systersons dop imorgon, men hela familjen I har åkt på kräksjuka allihop, så de fick ställa in i sista sekunden. Vad gör man då med en oplanerad helg? Jag började att måla om i köket. Jag hade ju egentligen tänkt att måla det grått (ni som läser här ofta har väl följt min färgvånda), men efter att ha provmålat en lucka så insåg jag att det faktiskt inte blev som jag ville. Jag målade om samma lucka i vitt, tada, då såg det mycket bättre ut. Så nu blir köket vitt. Min man suckar lite, men jag kan ändå känna att jag faktiskt gav den grå färgen en ärlig chans innan jag bestämde mig...
.
Jag hoppas ni får en jättebra helg allihopa och skickar er en stor kram! Och lille A, vi uppvaktar dig en annan dag!
.
PS: Till er som undrade över färgen på garderoben i förra inlägget... den är målad med kulören "Gustaviansk grå" (som verkar ha utgått?) från Uuloa Colors linoljefärg. Jag har inget NCS-nummer tyvärr.

11 kommentarer:

Helena Dovier sa...

Oj, vilket jobb du siktar in dig på under helgen! Men friskt vågat, hälften vunnet :-). Det kommer att bli kalassnyggt, det vet du ju redan efter att ha testat, så då är det ju bara att köra. Blir kul att se resultatet sedan :-).

Ha en bra målarhelg!

Kram från Helena

Designe sa...

Så fint och va duktig du är som målar om i köket! Jag bara älskar din garderob i sovrummet, tack för info om vilken färg du använt! Jättefina bilder nedan oxå!
Ha en trevlig helg! Kram :)

Designe sa...

Är det förresten den gröngrå som ni använt? Hittade ingen gustaviansk grå!..

Tulipa sa...

Lycka till med köket!
Kommer säkert att bli kanon!

Härligt med fikonet!

Kram Mariette

Det vita dårhuset sa...

Oh vad jag lär mig om blomster och trädgård varje dag här i blogg landet. TACK!
Kramen Erika

Det vita dårhuset sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fröken Fräken sa...

Åh, fikonträd, det slår nog olivträd va? Fast jag är fortfarande i chock över att mitt olivträd har överlevt utan att sköta det enligt konstens alla regler. Och faller nu alla blad av bara för att jag skrev detta så blir jag inte glad!

Nämen...! Blir det vitt i alla fall! Låter som ett mäktigt jobb att hinna med allt det i helgen, men du brukar ju bara svischa till och så har du målat om ett toppensnyggt skåp, så du klarar säkert det galant. Här har man bara börjat skissa på pysselplanerna... får se vad det blir!!

Linneas Hjärtefröjd sa...

åh så roligt när de börjar o växa efter vinterdvalan... härligt bild!
hoppas de vita blir bra nu då!!

ha en underbar helg!!
kram linnea

Kamomilla sa...

Ska bli skoj att se resultatet, för du visar väl ??
Det där med färgvånda är bekant...

Bygatan sa...

Så vackert med skira bladverk!

Det är inte många färger som har chans mot vitt;-))
Så kul att få se sen...för du visar väl oss?

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram Lena

Ett hem på landet sa...

Tack va gullig du är!!!

Jag har inte läst reportaget, så du får jättegärna scanna det till mig, du har ju min mailadress. Vore jätteintressant och roligt att läsa.

Stackare som har åkt på kräksjuka, inte roligt. Hoppas att ni snart är friska igen. Idag är det härligt väder, det luktar och känns att våren är på väg.

KRAM