10 juli 2009

Prioriteringar i livet

Oj, jag känner att jag måste "förklara" mig. Det är rätt så många faktiskt som undrar hur jag hinner med allting. Själv tycker jag inte det känns som om det är så himla farligt, men tänker man efter så är det ju onekligen en del järn i elden. Å andra sidan, man vänjer sig, och det är ju inte direkt snigeltempo om man är mamma till två småbarn, så redan där har man fått upp farten. Barnen kommer ju alltid i första hand. Sedan handlar det så klart om prioriteringar. Jag tycker det är mycket roligare att måla någon sak vit än att dra ett varv med dammsugaren (mina instruktioner för hur man målar med en bebis vid sidan om, från förra året, hittar du här). Jag bloggar hellre än hänger tvätt. Jag bakar hellre en kaka än röjer ur min garderob (att jag sedan röjer rätt ofta i garderoberna ändå är en annan sak). Och man hinner faktiskt ta sig en snabbtitt på bloggarna man följer medan potatisen kokar upp eller bullarna jäser, och hänga tvätt kan man göra i reklampausen när man tittar på Ernst. Den torra tvätten viks med fördel till själva Ernst (och om ni undrar över när jag stryker så är svaret: aldrig. S får stryka sina skjortor själv och jag har nästan inga plagg som måste strykas). Om lilla M vill leka i sandlådan går det utmärkt att sitta på trappan och läsa senaste inredningstidningen. Man hinner måla lite vit färg på något objekt medan M sover. Med syltsocker kokar man sylt och marmelad på 15 min. Mikro är också en utmärkt uppfinning för att tina saker man (givetvis) glömt att ta upp ur frysen. Sedan vi fick en laptop med trådlöst bredband kan jag numera sitta var som helst med datorn, tänk vilken utmärkt sak.

Eller, för att uttrycka det kort(are): man hinner det man vill, och resten får man strunta i. Jag är ingen übermensch utan är så himla kvällstrött så jag orkar aldrig jobba nätterna igenom, och skulle ni vara här just nu skulle ni få se hundra skor i hallen, miljoner leksaker på vardagsrumsgolvet och ungefär en triljon hundhår i hörnen. Klart jag inte tar reda på det, jag bloggar ju nu, och innan dess målade jag fönsterfoder. Allt handlar om prioritering. Nu ska jag vara lite social mot min man, det räknas väl inte att man sitter knäpptyst vid datorn på andra sidan soffbordet när han tittar på långfilm? Jag glömde säga att han är något jag också verkligen prioriterar.Såhär såg det ut när vi fikade i eftermiddags.... NOT! Nej, bilden är hämtad från Sköna hem. För det mesta är det snabbkaffe och falu rågrut som gäller när vi tar en paus! Kram nu på er och ha en skön helg utan en massa måsten!!!!

13 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Bra skrivet!! Så där känner jag det för det mesta också.
Meeen... inte för tillfället, just nu mår jag verkligen dåligt åt att det är så otroligt stökigt hos oss. Allt är skitigt och dammigt, jag hinner aldrig ikapp längre tycker jag. Inredning existerar väldigt mycket i mina tankar, men kommer aldrig till handling. Usch jag är i en inredningssvacka, men tror nog att det svänger snart *hoppas*. Japp, på söndag ska jag ta itu med en del saker (jobbar på lördag)

Ha det bra, kramisar i mängder!

becca sa...

Gillar ditt sätt att se på livet!

vi tänker nog ganska lika =), dammråttorna går ju ingenstanns.

Kram Rebecca.

Emelie sa...

Så härligt du beskrivit livet som småbarnsförälder! det är verkligen så! Man får lov att vara effektiv och prioritera så hinner man oftast det man vill! Tänk om man hade varit medveten om hus mycket tid man faktistk hade innan man fick barn...Oj oj oj!
Gör det du vill och strunt i resten!
Kram Em

♥ Fyra årstider sa...

Herregud..det här känner jag igen..men det är inte klokt att man ska försöka försvara sig..jag gör percis som du..fixar det jag vill och skiter i resten.
Kram Lotta

Kristins Hus sa...

Det er slik det er ja!! Kjenner meg igjen når du beskriver hvordan du prioriterer. Jeg sliter litt med helsen/mye sykdom/utmattelse osv., og jeg har fått noen kommentarer på mine prioriteringer.. Men vi må alle leve livet slik, som er best for oss:-)
Ha en fin lørdag!
Kristin

Florist-javisst sa...

Skönt att jag inte är ensam. Känner igen mig i det du skriver.
Kram Maria.

Kamomilla sa...

hej vännen!
tack för din söta kommentar hos mig! Hoppas du testar brödet, det är mums!!!

Jag får ofta ofta samma fråga som du och jag brukar svara likadant och ännu tillägga att strykning är förspilld kvinnokraft!! :)

Roligt att vi tänker så lika :) Jag ser sällan på tv, hellre bloggar jag och slänger en blick över axeln om det kommer något intressant i rutan.Att fota är nåt som hör till vardagen, kameran hänger alltid med och det är liksom helt naturligt. Jag är effektiv när jag gör nåt, röjer jag köket går det på 10 minuter och sen har jag tid till annat. Att prioritera, effektivera är ordet som gäller här. Sen kan man hänga vid skärmen så mycket man vill...

Ha en skön helg!
Kamomilla

Made in Persbo...Carina sa...

Hello Superwoman! ;)

Så gott att läsa att det finns lite skit i hörnen här och där :)
Vet du, jag stryker heller aldrig nån tvätt. Tja något enstaka vid något högtidligt tillfälle men inte till vardags. Det finns ju de som stryker t-shirts och kalsoner tom...inte jag! och jag gör som du, viker tvätt till Ernst och hänger tvätt i reklampausen :)

Ha det gott och hoppas du får en hälig helg!
Kram, Carina

Tulipa sa...

Hej!
Sköna rader att läsa!
Prioritera är ju det man får göra, dock måste jag ta någon fight med tvätthögarna..försökte idag när vi skulle sätta in en ny tvättmaskin, jag tänkte det var bäst liksom...*ler*, men det gick en halvtimme och sen hade jag som av en händelse råkat hamna någon annanstans...
Ja så är det för det mesta, man prioriterar ju!

Kram Mariette

Kamomilla sa...

Hej igen!
Jag har sänt dig ett e-mail :)

Marie/Mison sa...

Jag förstår precis hur du tänker. Är likadan själv. Folk undrar hur jag hinner allt också... Det är inte utan att jag blivit en snabbscrappare av rang. Och det är som du säger, man hinner mycket medan potatisen kokar! Visst är dina barn också duktiga på att leka själv... I skrivande stund jäster tekakor nere i köket medan jag uppdaterar mig på bloggar!

anne-mette sa...

Hej Kristin

Et stort smil her fra Sønderjylland. Kloge ord fra dig.

Mange hilsner
Anne-Mette

Pysselprinsessan sa...

Vilket härligt inlägg, och så sant! :) Å vad mycket fina bilder och inlägg jag har kikat igenom nu på din blogg! Verkligen inspirerande! Tack! :D
Kramar