06 december 2009

Andra advent

Hej på er, den andra advent! Tänk att det bara är två helger kvar innan det är jul... det känns som om det är jättemycket jag ska hinna med innan dess. Jag har inte ens hunnit baka lussekatter än och inte gjort något julgodis... julpyntandet går det också sådär med, jag tar fram, är inte nöjd och plockar ner igen [och då måste jag, till mitt försvar, säga att jag inte är den som direkt har frossat i julpynt förr om åren!]. Less is more stämmer verkligen in på mig just nu, är rätt så trött på alla prylar jag har överallt och försöker skala bort, skära ned, plocka undan. Göra julpyntet enklast tänkbara... jag har i princip bara tallkvistar, små granar i stora glasburkar och hyacinter framme kombinerat med silver och zink.
.

.
Det är så lätt, tycker åtminstone jag, att samla på sig många fina saker. När en sak är nyinköpt så vill jag ofta ha den framme - och helt plötsligt finner jag att jag har alldeles för mycket saker framme. Tyvärr, märker jag också när jag försöker stoppa undan lite saker, är det redan fullt i skåp och lådor. Jag tror jag ska försöka ordna en loppis här på gården till våren/sommaren någon gång... Minimalism är inte min grej, men jag gillar absolut inte när det blir för mycket prylar framme heller. Då ser man inte skogen för alla träden!
.
Jag önskar er en skön söndag!

7 kommentarer:

Kamomilla sa...

Du har så rätt så vännen! Jag försöker minska jag, men med verkligt dåligt resultat...

Det vita dårhuset sa...

Håller med dig! Jag försöker hålla det "lagom" *ler*. Fast jag önskar nog att jag hade ett större hus så jag fick plats med allt jag vill ha ;-)

Ha det gott och trevlig advent! Kram Erika

Ett Vitare Hem sa...

Jag håller också med, har haft en otrolig mängd med julsaker men lyckades övertyga resten av familjen att låta bli att ta fram en del av det.....
Ha en fin kväll!
Kramis/LenaS

Hem och Lycka sa...

Håller med, jag rensar med jämna mellanrum, gillar inte att ha för mycket saker.

kram Mia

Made in Persbo...Carina sa...

Var det jag som skrev detta inlägg eller? Det känns som att det skulle kunna ha varit jag!

Sommarens loppisrundor har fyllt på varenda vrå av huset och i helgen var jag på två loppisar till *hi hi* ...ja bloggloppisen måste helt klart uppdateras snart...och även jag funderar på att ha en loppis här hemma till våren/sommaren.

Kul att du blev nöjd med halsbandet! :)

Vilken vacker och vilsam bild du visar från ditt julpyntande!
Helt i min smak!

Kram på dig (mailar dig imorgon om jag hinner)
Carina

millandante sa...

Kan bara hålla med dig! Det enkla är det finaste, som den kvisten i burken! Mmmm...
Kram

Karin Krut sa...

Hahaha.. så där är det hemma hos mig också.. fullt överallt. Mattias påpekade härom dagen att om jag inte hade så mycket saker så blev det heller inte så stökigt ;) Fina insikter från en sextonåring ;)
Ha en skön vecka
Kram Karin