13 december 2009

Luciahälsning

Hej på er, hoppas ni har en mysig luciadag! Här är det pepparkakor, ljus och soffmys just nu. Jag och lilla M är hemma, förkylda, pojkarna är ute i skogen på luciajakt. Jag tror vi har det skönast ;-) Med en kakelugn som sprakar, filt i soffan och M som tittar på Lotta på Bråkmakargatan och jag som bläddrar i inredningstidningar, så har vi det ganska bra trots att vi är snuviga.


.
Mer rött än såhär blir det inte hos mig om jularna... Jag tycker det är vackert med små röda detaljer, men sedan räcker det...
.
Det får bli julgodistillverkning nästa helg. Igår bakade jag i alla fall lussebullar (på världens godaste recept, jag lovar lägga ut det). Förutom att jag har högtflygande planer på julgodiset så känner jag inte någon särskild julstress. Det viktigaste för mig är att vi är tillsammans under julen så jag är inte den som vrålstädar varje skrymsle eller bakar sju sorters kakor. Sedan vi flyttade ner hit till gården, och särskilt sedan vi fick barn, har vi skapat några egna traditioner som känns viktiga att följa. Det är vare sig dyra eller avancerade sådana, men det är våra, och de ger mig riktig julkänsla.
.
Ha det nu riktigt mysigt!

12 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Skickar en stor lucia kram till er alla. Underbar bild!
Kram LOtta

Ett Vitare Hem sa...

Håller tummarna för att ni snart blir friska.
För ganska många år sedan var julen ett riktigt stressmoment och jag tog beslutet att skapa den julen som jag och familjen ville ha den och efter det så har detta fått förbli en mysig tid. En tid där familjen umgås, myser och har det trevligt tillsammans.
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

Så tråkigt att ni är sjuka, men det lät ändå riktigt mysigt hos er. Lilla R är också jätte snuvig och hostig så här är det också ganska lugnt idag! Tyvärr kan vi ju inte elda i kakelugnarna än *ler*.

Så fin bild! Jag är inte heller så mycket för rött, men lite röda saker ger ju ändå stämning!

Kram på er nu och krya på er!

Karin

Anonym sa...

Låter som om i ni har det mysigt trots förkylningar. Vacker bild! Kram Sofia

Kamomilla sa...

Krya på er!
Härliga tankar om en antistress-jul, så ska det vara!

Tulipa sa...

Hej!
Låter som en bra dag, trots förkylningen!

Egna små jultraditioner är härligt, behöver inte vara mycket eller märkvärdigt men ändå nåt eget...

Stillsam fin bild av jul.

Kram Mariette

C. Tvillingmamma sa...

Härligt me egna traditioner,de e väl de som är gåvan med barn...att man kan välja t de man gillar och glömma de som varit,och skapa egna traditioner i sin familj...

Liten Bod sa...

Hoppas ni kryar på er, jag har precis blivit bra från förkylningen jag drog på mig efter marknaden. Kram, Tina

Emelie sa...

Traditioner är viktiga och betydelsefulla coh något man vill ge sina barn. Jag kan själv komma ihåg saker sedan jag var liten som gjordes på ett särskilt sätt. Då kanske man inte lade någon större vikt vid det men som man idag uppskattar och värdesätter.

Städa och sju sorters kakor är inte allt - men mumsigt kan det vara *leR*

Ha det gott!
Emelie

A home far away sa...

Krya på er!
Vansinnigt fint foto, måste jag säga!

Kram Gunilla i Singapore

Livet på Vestergård sa...

Vilken fin och stämningsfull bild!
Här stressas det inte inför jul heller. Man måste välja det man tycker är viktigt.Hoppas ni kryar på er.

Millas hem sa...

Mmm...vilken vacker bild! Så som du beskriver er dag, sådana dagar älskar jag! Att bara vara och göra det som faller en in!

Kram Camilla