27 april 2010

Mer emalj

Nu äntligen har jag fått tillbaka min dator som varit på service! Det innebär att jag kan visa lite av mina egna bilder igen. Här kommer några på mitt senaste traderafynd, en emaljterrin! Jag har aldrig sett någon sådan innan. Jag tycker den är hur fin som helst, och den var inte ruskigt dyr (även om den inte var tokbillig heller). Det verkar inte vara tillverkad av Kockums, det finns ingen märkning på den, men den är helt klart gammal tmed tanke på rost och skador i emaljen (som jag, min skruttfia, bara tycker är vackert!). Om det är någon som vet något mer om den, så skriv gärna!
.

.

.

.

.
Här är det både upp och ner. Jag måste ta bort en av mina hästar pga fång och det är väldigt tråkigt, men samtidigt väntas ett nytt föl inom ett par veckor. Fåren har lammat klart och börjat få gå ute på bete. Badrummet skrider framåt. Nu väntar vi på att få allt installerat, golv, tak och väggar är annars färdiga. Barnen njuter av gympaskorstider och jag har börjat rota i trädgården. Sysselsättningsproblem har vi inte!

11 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken vacker terrin, förstå att du är glad för den!
Så ledsamt med hästen men ibland får man ta dessa tunga besluten,spännande med en liten fölis och alla lammen!
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

Helena Dovier sa...

Det var en helt underbar terrin! Jag har inte heller sett någon sådan tidigare. Kan tänka mig att pulsen gick upp när du lade vantarna på den :-).

Vad tråkigt att en av dina hästar inte kan leva vidare :-(. Det är ju baksidan med att vara djurägare - att man inte får ha dem hos sig för alltid. Hoppas i alla fall att allt går bra med fölet!

Kram från Helena

Renée sa...

Hej! Jättefin terrin. Emalj är så snyggt, jag har två st vägghängande som det står salt och soda på. Synd det där med hästen, jag lider med dig verkligen. Att behöva ta bort någon man älskar är så himla svårt... Hoppas det är bra med dig, många kramar!

Kristins Hus sa...

Oi-oi-oi.... denne var virkelig nydelig:-)
Ha en fin uke videre
Krstin

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

Här har vi inte heller sysselsättningsproblem *ler*.

Vilket underbart fynd, jag har aldrig sett något liknande. Jag hoppas du får lite info om den, skulle vara roligt att veta!

Så tråkigt med din häst, det måste vara jättesvårt. Det är inte roligt när de blir sjuka;( Då får ni se fram mot fölet som väl är;)

Jag hoppas installationerna kommer igång nu så du år ta plats och inreda *ler*. Det är ju också något roligt att se fram mot;)

Lilla R är jättesjuk med hög, hög feber. Jag får nästan bara ner den till 39° med ipren, sen stiger den till över 40° igen. Nu börjar han bli trött på det och är sur och tvär. Dessutom har han så ont i halsen och vill inte äta så det gör det ju inte bättre.
Ja, usch vad det är trist, men snart är vi väl på benen igen. Nu vill jag bara att han ska få springa ute och ha det skönt;)

Jag tänker på dig och skickar varmaste kramarna!

Karin

Marias gamla saker o sånt sa...

Jättemysig terrin...tänk den fylld med vackra ängsblommor till sommaren...

Va tråkigt med din häst...det är det som är så jobbigt när man har djur, usch...
Men då får man tänka på alla glädje djuren ger oss!

Ha en fortsatt skön vårdag

Kram
Maria

Ps. Kika gärna in hos mig...jag är nybörjare! Ds

Katinka sa...

Kristin! Har du fået info fra dyrlægen om at undgå at sætte hesten med fång på græs før EFTER kl. 12???? Det er noget med nogle enzymer og sådan noget andet kemi i grøsset som er omdannet gennem lyset/solen og forsvundet efter kl. 12. Lyder fjollet, jeg ved det, men det er sandt! og så kan du måske beholde hesten.

Vi må lige tales ved. Har sendt dig en mail, har du fået den, eller har cyberspace ædt den?

Kh Katinka :-) - som HELLER ikke mangler projekter at tage mig til.

Kamomilla sa...

Gud vad fin, vi är nog inte bara en eller två att bli avundsjuka på den....

Made in Persbo...Carina sa...

Vilken ovanlig terrin!
Men fyyy så tråkigt med fånghästen. Har ni röntgat och sett att den fått hovbensförsänkning? Fruktansvärd sjukdom det där!

Skickar en tröstkram till dig även om jag vet att det inte hjälper!
KRAAAAAM
Carina

Julias vita drömmar sa...

Men ååå vilken fantastisk terrin. Har inte heller sett en sådan förr.

Tack snälla Kristin för dina rader inne hos mig, de värmde. Jag har våndats väldigt mycket, men nu känns det bra.

Sköt om dig!

Kram/Julia

Julias vita drömmar sa...

Jag glömde det viktigaste, så ledsamt med hästen *kram* !

Julia