12 april 2010

Vår, vår, vår

Tillbaka i veckan igen, efter en härlig helg. På söndagen grillade vi korv ute med ungarna, vi gjorde en liten eld uppe i en av hästhagarna. Tänk att saft smakar så gott till korv ute, när jag aldrig skulle tänka mig att vilja dricka det till mat inomhus! Sedan spelar det inte så stor roll att grillplatsen var 50 m från huset, barnen var så nöjda och glada ändå, ännu ett bevis på att man inte behöver göra så stora/dyra/långväga saker för att de ska tycka det är ett "äventyr".
.
Idag har jag klippt lite på äppelträden (hararna har skött de nedre grenarna under vintern, jag tog hand om de lite som satt lite högre). Äppelkvistarna satte jag inne, det är förvånansvärt lätt att driva fram både äppel-, päron- och körsbärsblom inomhus!
.
Så här års brukar jag också fundera rätt mycket på trädgård. I år ska vi ju faktiskt försöka få trädgård runt hela huset, efter att ha levt på en byggarbetsplats i flera år. S är involverad i detta i högsta grad, han ska få använda sin grävmaskin! I höstas övade han på att göra älgjaktslagets grillplats så nu släpper jag in honom och maskinen i trädgården, när jag vet att inte skopan kommer löpa amok eller så!
.
Jag kan väl också passa på att avslöja min hemliga passion, jag älskar Hannu Sarenström och hans trädgårdsidéer! Jag läser hans böcker, lyssnar på hans ord i TV och suktar över hans blogg och hemsida. Jag har inte hans senaste bok, "Trädgårdsvisioner", men nästan alla andra böcker han har skrivit, "Rimfrost och trädgårdsdrömmar" är min absoluta favorit. Det blir alltid en stor dos Hannu varje vår hos mig!
.
Dagens våriga bilder är alla lånade från Hannus blogg. Inser nu att det blev många bilder på grusade ytor, det är det som upptar min hjärna just nu, för vi ska lägga mer grus på uteplatsen på framsidan...
.

.

.

.

.

.

.

.
Ha nu en bra vecka!

12 kommentarer:

Louise sa...

jag är också en hannu sarenström-vän! Fina bilder du lånat!

Karin sa...

Skaffa hans prisbelönta Trädgårdsvisioner eller låna den på biblan. Den är underbar.
Karin

Marie - Systrarna sa...

Hej du, vilka härliga inspirerande bilder! Har faktiskt inte nån av hans böcker, och har inte kollat hans blogg!!! Sett på tv för länge sen är det enda. Får nog bli ändring nu!
Kram/Marie

Fröken Fräken sa...

Jag brukar tänka som så att jag får inte tänka för mycket på hur härligt det skulle vara med en trädgård, för det är så rackarns svårt att genomföra det när man bor i lägenhet! Jag satsar på att åtminstone få till en bättre golv på min balkong, nu är jag less på det skrovliga betonggolvet!

Vet du, jag tror minsann att det börjar likna vår här med! För idag var kommunen ute och sopade upp allt grus från gatorna! Tänk att det kan vara ett så fint vårtecken...

Jomen, visst måste den där chefen som inte blev min chef att vara en så tråkig typ. Jag tror inte att jag såg honom le en enda gång under intervjun. Tyckte de att jag hade fr srudlande personlighet och att man ska gå omkring som en förtorkad surmupp så vill då inte jag jobba där!

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

Här har du en till som gillar Hannu, fast jag är dålig på att läsa hans blogg. Måste genast bli ändring på, jag brukar alltid gilla det han visar där! Jag stod och höll i den boken men valde en annan på mässan. Det var kanske fel val, men den finns ju kvar;)

Så jättefin M´s rum är, verkligen supersött. Ja inte för sött då menar jag *ler*. Tänk att hon gillar att vara där också, det är verkligen ett plus. R är just nu rädd för allt som tex ugglor, älgar och monster innomhus. Han vill inte vara någonstans om inte vi är med. Det har väl med utvecklingen att göra, men jag tycker det är synd om honom. Han drömmer mycket mardrömmar också om ugglor och dinosaurier. Det är inte lätt att vara liten;)

Ha nu en fortsatt skön vecka!

Många kramar
Karin

Kamomilla sa...

Åh vilka inspirerande bilder! Vackert!
Själv känner jag mest panik över ordet trädgård. Mest för att jag saknar förmågan att tänka STORT. jag pillar mest bara i en liten vrå nånstans och missar helheten.

Liten Bod sa...

Hej! Tack för uppmuntran, du har så rätt... Snart är det bakluckeloppis! Jag ska stå där själv i år också, efter att ha rensat ut en massa. Så mycket fint du visat, speciellt lillans rum var ju så sött! Jag tycker inte att det är för gulligt. Mycket värre med bara rosa och Barbie.... Kram, Tina

Ett Vitare Hem sa...

Jättefina bilder och kan hålla med om att både saft och korv smakar så mycket godare utomhus ;o)
Ha en underbar dag!
Kramis/LenaS

Ett hem på landet sa...

Ja visst är det underbart att våren är här efter den lååånga vintern!

Vilka fina bilder från M:s rum, så mysigt du har inrett åt henne!
KRAM

Vintage sa...

Helt underbara vårbilder! Ha en fin kväll Kramar Susanne

Renée sa...

Halloj! jag hittade din blogg, helt otroligt att jag kom ihåg vad den hette ;-). Vilka fina bilder du har på bloggen, du är verkligen en pyssel-kvinna. Själv stickar jag lite annars blir det mest barnpyssel med EMmy. Ha det gött, vi ses väl snart igen hoppas jag!

Made in Persbo...Carina sa...

Skratt...jag såg bilderna innan jag läste texten och tänkte "NÄÄÄ säg inte att detta är hemma hos Kristin! Det ser ju PRECIS ut som om det vore hemma hos Hannu!" ....sen läste jag texten och fick mig ett gott skratt :)
Jag är också en stor fan av hans trädgård, böcker och fotografier. Har dock aldrig besökt hans blogg men det ska det bli ändring på nu direkt ;)

Kram
Carina