16 september 2010

Rönnbär

Idag har jag botaniserat i mitt bildarkiv och visar en bild jag tog förra hösten, men aldrig publicerade på bloggen. Förra året hade vi så mycket fina rönnbär! I år har vi nästan inga. Det sägs ju att om det är ont om rönnbär, så går rönnbärsmalen på äpplena, och det stämmer, för vi har bara fula, prickiga äpplen som inte går att äta (hästarna blir nog glada när de får så mycket äpplen att mumsa på framöver). Det sägs ju också att en höst med mycket rönnbär (alternativt om rönnbären sitter kvar sent på hösten), så blir det en kall vinter. Betyder det att jag kan räkna med en smidig, lätt liten varm vinter det här året då? Det skulle faktiskt sitta fint, för förra vintern var en riktig rysare.
.
Jag är ju ingen vintermänniska, jag är inte den som älskar snö eller vintersport. Jag älskar inte tjugofem minusgrader i en månad i sträck heller, och framförallt älskar jag inte frusna vattenledningar ut till stallet, vilket betyder att man måste bära hinkar med vatten varje morgon och kväll. Trots att vattenledningen ligger på s k "frostfritt djup" så frös den förra året och den tinade inte förrän den första maj! (Jag skojar inte...) Inte för att jag tycker slask och sörja är bättre, men en vinter med bara någon decimeter snö, och att det håller sig runt snälla fem minusgrader, det kan jag tycka är okej. Så en sådan order lägger jag inför den här vintern.
.

10 kommentarer:

Kamomilla sa...

Jo tack, jag lägger in samma beställning på en "varmare" vinter...

StrandviksVillan sa...

Ja tack även för mig!

Norrfrids Eija sa...

Ja gud vad man gick och spättade vattenhinkar till både hästar och får...baggen såg ut att hacka tänder trots ullen. Vattenledningarna frös, brunnspumpen frös sönder - aldrig aldrig mera vill jag uppleva det helvetet igen!

Rose Garden Malevik sa...

Tänkte på det idag,,,,,hur extremt mkt rönnbär det är i år :) Kanske är det olika på olika ställen :)
Ha det gott
Håkan

Ett Vitare Hem sa...

Här en till som hoppas på en betydligt mildare vinter....
Ha en riktigt fin helg!
Kramis/LenaS

Unknown sa...

Nydelige rønnebær, selv om de er fra sidste år. Ærgerlig med jeres æblehøst - men godt for hestene:) Vi har ellers et godt æbleår her hos os. Jeg håber også at vinteren bliver lidt mildere i år - det blev en tand for koldt sidste år, brrr....
Ønsker dig og dine en dejlig efterårsweekend! Knus; Heidi

Marie/Mison sa...

Vad olika det kan vara. Här hos oss är det jättemycket rönnbär och fina äpplen. Vilket borde innebära att vi får mycket snö med andra ord, och det gillar ju en sann norrlänning....

promenader på landet sa...

Hej och vad kul att ag hittade din fina blogg i dag! Jättefina rönnbär vi har nästan inga här i Östergötland heller! Kram Maria

n o r d i n g å r d e n sa...

Vac ker rönnbärsbild! Jag gillar heller inte vintern, hösten är toppen men man vet ju vad som komma skall, jag älskar julen men för mej får de gärna slopa jan-april i almanackan! Efter dec börjar maj om igen, vore det inte toppen?! Mari.

Fröken Fräken sa...

Jag vill ju helst inte tänka på vintern redan - you know me - för jag inbillar mig att om man tänker på vintern kommer den än snabbare..?
Jag hoppas innerligt att det skulle bli en femsnöcentimetersvinter häruppe, men oavsett rönnbärsmängder så blir det visst smällkallt oh mängder med snö. ALLTID.

Det är tur att man är så fruktansvärt tapper och knappt klagar något alls. Moahaha...