22 september 2010

Sängläge

Hej och hå, här har inte veckan varit bra alls. Min hemska förkylning som suttit i i sex veckor blev något annat i söndags, och efter diverse läkarbesök, provtagningar och röntgen i måndags och tisdags har jag nu fått veta att jag har lungsäcksinflammation. Jag har fruktansvärt ont i ryggen (lungan) när jag rör mig, är trött och orkar ingenting. Jag har typ sovit de senaste 22 timmarna... om jag är uppe en kvart tänker jag att jag måste få lägga mig ner igen då jag inte orkar vara uppe längre. Att prata, snyta sig och hosta (vilket jag ju gör rätt mycket) är en stor pina, för det känns som om någon sticker en kniv rätt i ryggen. I måndags natt höll jag på att tuppa av för att det gjorde så ont. Nu har jag fått mediciner och jag hoppas verkligen att det vänder och går åt rätt håll.
.
Jag har fått ställa in helgens övningar, vi skulle ha visat häst på premiering på lördag och gjort reportage på söndag. Jag kan inte med ord säga hur besviken jag är på detta, men det går inte genomföra.
.
Men nu till något roligare. Tack för alla kommentarer om tisdagstemainlägget! Det är så roligt att det dyker upp "nya ansikten" på bloggen och jag hälsar alla VARMT VÄLKOMNA hit! Till er som undrade (jag har fått frågan förr), tallrikshyllan har jag köpt av Anna med My Lovely Things, den är gjord av hennes morfar och alltså nytillverkad.
.
Jag hoppas allt kan gå mot det bättre nu. Jag är inte van vid att vara hemma och inte orka/kunna göra någonting. Alltid när jag är hemma - oavsett om jag har feber eller ej - så gör jag ju hushållssysslor ändå. Men så inte den här gången faktiskt. Jag tycker synd om min man som drar ett tungt lass nu. Tänk va, inte många gånger man faktiskt längtar efter att plocka i och ur en diskmaskin eller starta tvättmaskinen... men så är det nästan nu, jag hoppas snart jag är där igen!

15 kommentarer:

himlaverket sa...

Usch då, låter inte bra.
Det är jobbigt när man liksom inte orkar med någonting. Vi kvinnor får ju åxå ofta dåligt samvete över allt som borde göras.
Men....ta det lugnt och riv lite extra färsk ingefära i ditt the. Det brukar påskynda förkylningar...
Kram

Renée sa...

Det där lät inte roligt alls! Hoppas du kryar på dig och att du fick en superdundermedicin!

Ett Vitare Hem sa...

Åh det gör så ont så ont tråkigt att du inte kan genomföra det du tänkt, håller tummarna för att du snabbt får må bättre!
Ha en härlig dag!
Kramis/LenaS

Kia sa...

Krya på dig!

Unknown sa...

Hvor er det bare synd for dig, Kristin! Jeg håber det snart går bedre - rigtig god bedring! Knus; Heidi

Min värld... sa...

Stor önskan om snabbt tillfrisknande! Krya på dig!
Hälsningar
//Frida
"min värld"

Coolaannna sa...

HEj!
Det är inte att leka med. Ta det lugnt och vila så mycket det går. Trevlig blogg du har :)

Kram Anna

Norrfrids Eija sa...

Ta nu det lugnt ett tag så ska du se att det blir bättre! Det får ta den tid det tar, vi finns kvar här i alla fall...
Krya på dej!

Fröken Grön sa...

Usch så trist att du är sjuk, - håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande. Passa iallafall på att ta tillfället i akt till lite sköna läsestunder i sängen eller soffan, - en god bok kanske, eller en hög gamla inredningstidningar? Och se nu till att bli lite uppassad av resten av familjen!
Krya på dig!

StrandviksVillan sa...

Åhnej! Stackars dig... :(
Din man klarar sig säkert bra, du ska bara vila och sköta om dig själv nu!

Kram, Ann-Christine

re.do sa...

Det är inte skoj med så mycket skoj inbokat. Hoppas du kryar på dig kvickt!

Blandet-landhandel.dk sa...

Tænker på dig....

Kh Katinka

Chapmans dagbok sa...

Hej! Stackars dig. Hoppas att du kryar på dig snart!

Made in Persbo...Carina sa...

Hoppas du snart kryar på dig din stackare! Det är så himla jobbigt när det sätter sig på luftvägarna så. Man måste ju andas hela tiden och då är det inte roligt när varje andetag gör ont.

Pätonen är ett vildvuxet gråpäronträd som behöver gallras och beskäras. Päronen blir aldrig större än små minisar som det ser ut nu, men jag vet inte var jag ska börja röja i risboet.

Kamomilla sa...

Nej men vännen, jösses så du mår!! Hoppas verkligen att du fick mediciner som biter på det!!!!

Åh så jobbigt och så synd med allt som blir ogjort..
Sänder dig en tröstekram...