20 november 2011

Vad har du gjort i helgen?

Snart är det måndag igen, och den klassiska frågan i fikarummet på måndag morgon är ju "vad har du gjort i helgen?". För min del blir svaret den här veckan samma som förra veckan, nämligen m-å-l-a-t. Men nu är det klart! Vi har jobbat för att få matsalen i ordning inför stundande glöggparty och julfirande. Kristallkronan har hämtats från elaffären där den har fått nya sladdar, bordet vi lät bygga har vi målat, extrastolar fyndade på Blocket har målats, skåp har flyttats in och ut och tallrikshyllan har bytt plats. Jag är så nöjd med allting! Nu återstår bara att hämta hem den stora orientaliska mattan som ska ligga på golvet och klä om stolarna, men det hoppas jag att jag löser i handvändning under veckan...Ljusstakar från Louise interiör. Löpare från H&M Home. Terrin från pappas antikaffär.

Bordet är ett halvmånebord som en snickare gjort tre iläggsskivor till. Skivorna har fått samma profil och sarg som borden, så att det ska se ut som att bordet "hänger ihop" även om det är utdraget med flera skivor. På bilden är det en skiva som har använts. Både bord och stolar är målade i nyansen "Duva" från Alcro, det är en ljus smutsgrå färg åt det varma hållet. En riktig favorit för mig. Rummet blev verkligen så mycket mer inbjudande nu när det rektangulära bordet med tillhörande enorma skänk åkte ut.

6 kommentarer:

Kristina sa...

Du har haft det riktigt lugnt och skönt då ;)
Det ser så trivsamt ut hos er!

Norrfrids Eija sa...

Det ser verkligen lovande ut i ert nya matrum, ljusstakarna, terrinen så vackert!
Eija

Millygarden sa...

Vilken härlig känsla att få det nymålat och fint till jul!

Önskar dig en skön söndagkväll!
Glöm inte vila lite också.

Ps. kom leveransen fram?

Kram Marina

Kamomilla sa...

Snyggt- det är så vackert hos er , och kronan är minsann jättefin!

jennie sa...

Tack så mycket för hjälpen idag Kristin.. det känns som en stor lättnad. Rummet och möblerna blir super.. vi får ge barnen en lekstund sen och ta en kopp te i eran härliga miljö..

Marita sa...

Himmel så fint! Vad ni har slitit!! Helt underbart! Mer bilder vill vi ha!
kram, Marita