25 mars 2012

Planteringshörna

Vilken helt fantastisk helg det har varit, vilket underbart väder! Jag gissar att det är många med mig som nu har plockat fram utemöblerna och grillat. Fördelen med att ta fram utemöblerna är att då blir det städat i förrådet samtidigt. Åtminstone om man är som vi, som stoppar en massa kartonger och papper som ska återvinnas i det förrådet.

Jag har invigt min lilla planteringshörna för året också. Det är enklas tänkbara lösning jag använder mig av. Ett gammalt symaskinsunderrede med ny skiva av gamla brädor, satt mot en plankvägg (på andra sidan har vi vårt utekök). Jag saknar fortfarande någon hylla och lite krokar, men det duger så länge. Undertill förvarar jag krukor, hinkar och vattenkanna. Här är ganska skuggigt, så det är en bra plats för att hålla på med ömtåliga sticklingar på.

Jag gick en vända i våra hagar, som är kulturmark med gamla torpgrunder, och grävde upp några yttepyttiga gullviveplantor, som jag tänkte glädjer oss mer här omkring huset än borta i en hage där vi ändå inte ser dem. När de blommat över tänkte jag sätta ut dem i trädgården någonstans. När jag ändå var igång så gjorde jag slag i saken och tog med mig några avläggare från gamla krusbärsbuskar också. Jag hoppas de rotar sig här hemma, jag borde ha rätt bra odds eftersom de stod i en stenmur innan. Min trädgård, trots min avsaknad av gröna fingrar, borde väl ändå vara bättre än en stenmur, eller vad tror ni?!?

 

Ha en skön söndagkväll!

3 kommentarer:

Min lantliga dröm sa...

Javisst har det varit en underbar dag ! :) Grillpremiären gjorde vi i går å dagen har vi spenderat med att lapa sol, ta en lång promenad, ätit våfflor å planerat drivbänkar. Äntligen är våren här! Å du har redan hittat gullviveknoppar, va härligt :)

Ha det gott!
Kram Ulrika

Kamomilla sa...

Underbart när allt vaknar igen!!!

Rose Garden Malevik sa...

Ååååååååå vad de ser härligt ut.....ja vilket underbart väder vi har.....Lovley :)
å missa nu inte,,,,,,,

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter...
VÄLKOMMEN
Håkan