03 mars 2012

Ny familjemedlem

Dags att presentera det nya familjetillskottet! Nej, varken vi människor eller djur har blivit fler på gården, det är Familjen Grå möbler som har utökats med en liten telning. I veckan kom det fina lilla bordet jag köpte av Magnus och Therese på Herbret Antik, och det var precis sådär fint som jag hade trott att det skulle vara. Tack än en gång trevliga Magnus och Therese för detta! (Har ni inte tittat in på Herbrets hemsida så gör det genast. Det finns så mycket fint där, och Therese tar bilder på så många fina arrangemang att om butiken legat närmare mig, hade jag förmodligen ruinerat mig på den!)

Nu står bordet i ett hörn av vardagsrummet, men det är ett sådant behändigt format på det att jag säkert kommer flytta runt det lite här och där. Gråmålat underrede och svart, nött skiva har det, och så en falsk låda i sargen (min man tyckte att han kunde tillverka en låda och sätta bakom, "en dag när man ändå inte har något annat för sig". Undrar när en sådan dag inträffar? Hittills har det inte hänt...). Bordet har precis min stil med raka, enkla ben och "plankkänsla" i bordsskivan. Jag är inte mycket för krusiduller, förgyllningar eller annat "krimskrams", det känns bara för pråligt för mig! Dessutom passar det så illa i vårt hus. Det är som om huset hela tiden säger, att om man bor i ett gammalt torp i fattigaste Småland, då ska man inte ha för tjusiga saker!

Jag måste försöka få upp något på väggen bakom bordet, det ser lite kalt ut här nu. Jag funderar starkt på att plocka fram mina 1800-talstryck på gamla engelska fullblodshingstar som har legat nedpackade i min garderob de senaste åren. Förmodligen har både de avbildade hästarna och bordet ungefär samma födelseår.

Det fina bordet från Herbret Antik!

Lykta från Klockaregårdens Trädgårdsbutik i Ör, vas Rörstrand, skål Tradera.
Tulpanerna var vissna och fick åka ut, kvar blev bara äppelkvistarna... 
(arrangemanget ser kanske lite mer strikt ut än vad nöden kräver!)

Årets första påskpynt... blekturkosa ägg, egentligen tänkta att hängas upp i påskris, men
här får de ligga i min favoritskål så länge.

3 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

Hej Kristin
hihi,,,,,,,ja de va ju en fin familjemedlem :) man kan tro att du gillar dina saker :)
å missa nu inte...

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

förra vekan var det 106 fina bloggar med :)
De e kul att vara med
VÄLKOMMEN
Håkan

Svenja sa...

hey you, your new familymember is really pretty ;-)
i love old cupboards, yours looks a little "edgy" i like that!
wish you a fun weekend, svenja

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Kristin!
Så trevligt att du hittade mig på Pinterest. Tack för din titt på min blogg och din rara kommentar. Dina bildsamlingar på Pinterest är väldigt fina.
Ha det så bra.
Kram Ingrid