I den här upplagan av kakan hade jag blåbär och hallon i. |
BÄRKAKA I LÅNGPANNA
(Till en stor långpanna, går att ta 2/3 av receptet så passar det en liten långpanna)
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
½ liter bär (färska eller frysta)
120 g smör
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ner mjölet och vaniljsockret. Bred ut smeten i långpannan, klädd med bakpapper. Fördela bären över långpannan. Hyvla smöret och täck över långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt svalna och skär kakan i rutor av önskad storlek. Pudra över florsocker vid servering.
5 kommentarer:
Läckert för både öga och mun!!
Oj så gott det såg ut! Man blir sugen på att prova=)
HI
Sommarfavorit
Very best articles, I happy to read it, Beautiful nice and useful!
Thank you very much
happy to be here
http://laracroft3.skynetblogs.be http://lunatic.skynetblogs.be
Vilka fina bilder du tar på de smarriga kakorna. Ser hur gott ut som helst...
Perfekt med recept som kan varieras efter tillgång och årstid.
Kram Annika
Skicka en kommentar