01 maj 2012

Sommarfavorit

Sommar, sol och bär hör ihop, och lägg därtill svalkande saft och kaffe utomhus, så har du precis rätta stämningen och scenografin för den här kakan. Jätteenkel och snabb att göra och passar när man får oväntat besök, räcker till många. Jag bakade den här kakan för första gången igår för första gången i år, men den står på min repertoar och brukar återkomma ofta under sommarhalvåret.

I den här upplagan av kakan hade jag blåbär och hallon i.

Fin kaka eller tårta ska ätas med tårtgaffel - det blir mycket godare då! Penséer är ätbara,
för den som vågar och vill... Löparen med små söta volanger kommer från H&M Home.
Både tallrik och tårtgaffel i nysilver är köpta på loppis.

BÄRKAKA I LÅNGPANNA
(Till en stor långpanna, går att ta 2/3 av receptet så passar det en liten långpanna)

6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
½ liter bär (färska eller frysta)
120 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ner mjölet och vaniljsockret. Bred ut smeten i långpannan, klädd med bakpapper. Fördela bären över långpannan. Hyvla smöret och täck över långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt svalna och skär kakan i rutor av önskad storlek. Pudra över florsocker vid servering.

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Läckert för både öga och mun!!

Gabriella sa...

Oj så gott det såg ut! Man blir sugen på att prova=)

kitchen curtains sa...

HI
Sommarfavorit
Very best articles, I happy to read it, Beautiful nice and useful!
Thank you very much

Lalique sa...

happy to be here

http://laracroft3.skynetblogs.be http://lunatic.skynetblogs.be

mormorMärtas sa...

Vilka fina bilder du tar på de smarriga kakorna. Ser hur gott ut som helst...
Perfekt med recept som kan varieras efter tillgång och årstid.
Kram Annika