01 februari 2013

Det här är så "inte jag" egentligen...

Jag har börjat ett nytt liv efter nyår och kör numera med LCHF-kost, som så många andra bloggare. Jag är ingen fanatiker, utan kommer att ta en fika då och då, men för det mesta sköter jag mig och äter fantastiskt god och nyttig LCHF-mat (hade aldrig trott det skulle vara så gott och så lätt att hålla sig till den "rätta linjen"!). Några kilon har jag förlorat och det är ju naturligtvis det som är poängen, men jag har också upptäckt hur många andra vinster LCHF för med sig. Jag tycker jag är mycket smidigare i mina leder (jag är ju reumatiker), jag känner mig pigg, blir aldrig sådär trött och äckligt mätt längre och jag har inte alls huvudvärk så ofta som jag hade förut.

Jag kommer inte ha någon brådska med att gå ner i vikt utan ser LCHF mer som att jag har lagt om kosten och därmed livsstilen. Det har fört med sig att jag alltid har massor med grönsaker hemma och jag är faktiskt lite mallig över att jag börjat äta (och uppskatta!) en hel del grönsaker som jag inte köpt och tillagat tidigare, som blomkål, vitkål och paprika... Den här gamla spillkummen i brun lera står på köksbordet. Den såg så fin ut med alla sina sprakande färger att jag var tvungen att ta en bild. Den är nog det mest färgsprakande jag har i mitt hem, jag som ju är en riktig mes och gillar vitt, grått och alla nyanser där emellan!!!


5 kommentarer:

Himmelbit/Njut en smula sa...

Vad roligt att höra ytterligare en reumatiker som känner sig bättre med LCHF. Jag har ätit så i snart 2 år och jag har inte haft en enda inflammation sedan jag började med LCHF!! :-D. Det passar mig som hand i handske! Jag förstår att det inte passar alla men det var kul att du också känner att det hjälper! En stor skillnad för mig som varit helinflammerad i alla stora leder till att ev ha lite i ett finger.. :-D. Men direkt om jag får i mig ngt raff socker så hakar fingrarna upp sig. Men det motiverar mig!! :-D. Jag har gått ner 16 kilo på resan - det tackar man ju inte nej till :-) :-D

♥ Fyra årstider sa...

Tjohoo vännen så kul, du kommer älska det och man kan knappt äta något annat. Ska bli roligt att höra hur du mår framöver. Min mamma har ju också så ont i leder.

Kram Lotta

Rose Garden Malevik sa...

Hej Kristin
jaha.,,,,,,,du med :)
jag gillar GG ( GörGott)
å missa nu inte...

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Liten Bod sa...

LCHF är verkligen bra! Jag mår också mycket bättre av den kosten på alla vis! Kram Tina

Kamomilla sa...

Hej Kristin! Försök med low carb istället för low carb high fat- det funkar lika bra- jag lovar!

Fick problem med fettet och det kändes bara så fel annars också så jag kör bara low carb nu. Inte ens det helt renodlat för jag äter nog rotsaker (vill äta enl säsong för det är ekologiskt) desutom behöver man kalk så jag använde mjölkprodukter. (hemgjord filbunke)

Har lämnat potatis, ris, mjöl, bröd, socker och pasta och infört mera motion samt minskat portionerna.-11kg, så det är inte bara struntprat.