28 februari 2013

Tillbaka

Tillbaka! Jag är tillbaka, och ljuset är tillbaka. Imorgon är det tre veckor sedan jag gjorde min handledsoperation och fick en handled i titan. Jag ska inte dra alla detaljer, men det är först nu som jag känner att jag börjar få orken tillbaka. Fortfarande kan jag göra väldigt lite med min högerhand, detta skriver jag t ex med pekfingervalsen à la vänster, ni kan ju räkna ut hur långsamt det går... ;-) Men jag börjar så smått kunna använda högerhanden igen till att borsta håret, borsta tänderna, knäppa en knapp... jag har ingen kraft i den och det mesta gör ont men det är väl rehabilitering i ett nötskal. Tre månader tar det innan metallen "vuxit ihop" med benet i handen och till dess så får jag räkna med att vara försvagad och lite handikappad, men jag märker ändå för varje dag att jag gör små framsteg så det blir nog bra till slut.

Jag är sjukskriven i stort sett hela mars, och har alltså förmånen att få vara hemma om dagarna nu när ljuset kommit tillbaka. Just nu skiner solen och det är härliga vårvinterdagar. Dagsmeja, takdropp, fågelkvitter... det finns mycket att njuta av. Extra lycklig är jag idag då jag provade att hålla i kameran igen för första gången på över en månad, och jag kunde faktiskt trycka av några bilder också... (inte många, sedan blev det för jobbigt, men det är alltid något!)

Vita scillor från lokal blomsterbutik, gammal glasburk som ljuslykta, smal glasvas från H&M Home och
gjutjärnsfat från Klockaregårdens trädgårdsbutik. Den ljusblå pläden i soffan är från Matilde & co.
Våren är igång inne! Scillor och björkkvistar - snart grönskar det även ute!
Jag har fått en stor längtan efter blått, och är så nöjd med den ljust blågrå kviltade pläden från Matilde & Co som jag köpte till våra soffor. Den är småmönstrad (vilket inte syns på bilden). Har dock lite svårt att bestämma mig för vad jag ska ha för kuddar till detta - har ni förslag? Krispigt vitt är vackert, eller ska jag gå på mera blått?

3 kommentarer:

Liten Bod sa...

Så härligt arr allt gått bra! Jag är också hemma och njuter av våraningar :) Lite blandade kuddar i blått och vitt tycker jag. Kram Tina

Kamomilla sa...

Hoppas allt går bra med läkningen, och att du kan njuta lite av ledigheten också, även om orsaken till den är trist.
Du får lapa sol för oss alla som sitter inne i våra kontorshålor. :)

mormorMärtas sa...

Vad skönt att det gått bra men tufft att inte kunna använda sina händer som man brukar...
Du får njuta av att vara hemma.

Kram Annika